Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Már szolgáltatóház is van a soproni vasútállomáson

Elkészült a szolgáltatóház a soproni vasútállomáson, ezzel befejeződött az állomásépület nyugati szárnyán a földszinti rész felújítása.


A munkálatok során új, kerámia homlokzatburkolatot kapott az épület, amelynek akadálymentesítése is megtörtént. A felújított épületrészben február óta működik a Kormányablak, rövidesen a 12 üzletből álló szolgáltatóház is megnyílik. Ezek üzemeltetésére bérlőket keres a vasúttársaság.

A GYSEV Zrt. tavaly jelentette be, hogy a vasúttársaság teljes egészében felújítja az soproni állomás nyugati épületrészét, amelyben korábban a nemzetközi váróterem kapott helyet.

Az átalakítási munkálatok során a szakemberek elvégezték az épületgépészeti munkálatokat, kialakították a Kormányablak és a szolgáltatóház helyiségeit. Az épület az Állomás utca felőli oldalon új, külső kerámiaburkolatot kapott, elvégezték az akadálymentesítést és az állomási vizesblokk teljes felújítását.

A Kormányablak február óta áll az ügyfelek rendelkezésére, és rövidesen a 12, egyenként 24-47 négyzetméter alapterületű üzletből álló szolgáltatóház is megnyílik.

- Naponta tizenötezer utas fordul meg a soproni állomáson, utasainknak ingyenes wifi, érintőképernyős monitor, P+R parkoló és kerékpártároló áll rendelkezésére - mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. - Óriási előrelépés volt a Kormányablak megnyitása Sopronban, most pedig a szolgáltatóházunk is elkészült.

Ebben olyan üzleteket szeretnénk, mint például fodrászat, kozmetika, ruhatisztítás, szolárium, egészségipar, biztosítás, lottózó, kulcsmásolás, vagy épp kerékpárkölcsönző, lényeg, hogy minél több szolgáltató funkciót biztosítson a vasútállomás

Az állomási váróteremből egy középfolyosón közelíthető meg a Kormányablak, valamint a szolgáltatóház üzletei. Ezeket riasztóval és klímával a folyosót pedig vagyonvédelmi kamerarendszerrel szerelte fel a vasúttársaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarród - Tíz nap élményeinek összefoglalójával zárt a Ferenczi-tábor

Látványkiállítás zárta a sarródi művelődési házban az idei Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és… Tovább olvasom