Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Már nem megy a gőzös: kilenc mozdonyt venne a GYSEV

A vasúttársaság négy két- és öt háromáramnemű mozdonyt vásárolna. A nyertes pályázóval húsz évre szóló karbantartási szerződést is kötnek.

Kilenc mozdonyra írt ki tárgyalásos közbeszerzést a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV), az ajánlatokat február 5-ig várják – írta az Iho.hu közlekedési szakportál csütörtökön.

A vasúttársaság négy két- és öt háromáramnemű mozdonyt vásárolna, előbbieknek a magyar, a német, az osztrák és a román, utóbbiaknak ezeken felül a cseh, a szlovén, a szlovák és a lengyel hálózatra is érvényes engedéllyel kell rendelkezniük.

A nyertes pályázóval húsz évre szóló karbantartási szerződést is kötnek, a cégnek biztosítania kell különböző alkatrészeket és a szoftverfrissítést is.
A kiírás szerint legnagyobb súllyal az ár számít a tárgyalásos eljárás során, de figyelembe veszik a karbantartási költségeket és az első jármű szállításának időpontját is.

Az Iho szerint az esélyes pályázók között van a német Siemens, a cseh Skoda és a kanadai Bombardier.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól van a formalint ivott soproni nő

Helyreállt az állapota annak a soproni asszonynak, akinek még 2010 novemberében tévedésből formalint adott egy nővér a kórházban. Tovább olvasom