Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Már javában gyűjtik a karácsonyfákat Sopronban

A korábbi évekhez hasonlóan vízkereszt után utcára kerültek az ünnep legfőbb szereplői, a díszeiktől megfosztott karácsonyfák.
  A Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziója azokról a lakótelepekről szállítja el a fákat, amelyeken zöldterületi munkákat végeznek, az STKH pedig a családi házas övezetekben és a belvárosban szedi össze a fenyőket. 
Közös érdek, hogy az elszáradt fenyők ne összevissza heverjenek a közterületen, és elszállításuk zökkenőmentes legyen. Fotó: Magasi
A lakótelepeken kihelyezett „Karácsonyfagyűjtő hely" táblákkal ellátott területekről a holdingosok január végéig szállítják el a fát. Arra kérnek mindenkit, hogy mindenféle dísztől szabadítsák meg a fákat, s csak azután helyezzék el a kijelölt helyeken. A fenyőket ledarálják és aprítékként hasznosítják, ugyanígy tesz az STKH is. Gyűjtési pont van az Ibolya úton a bolttal szemben, a Vasvári Pál utcában a buszmegálló előtt a játszótérnél, a Vas Gereben és a Jegenye sor sarkán, négy helyen az Arany János-lakótelepen. Ki lehet tenni a fenyőfákat a Gyóni Géza–Kisfaludy utca kereszteződésébe, a Király Jenő utcában, három helyen a Kazinczy téri lakótelepen, négy ponton az Ív utcai lakótelepen. A Jerevánon összesen tizenhat gyűjtőpontot alakítottak ki.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világörökséget bemutató központot alakítanak ki

Világörökséget bemutató központot alakítanak ki
Biztos, hogy hasznosul a fertőszéplaki Széchényi-kastély felső szintje: Fertő-táj világörökséget… Tovább olvasom