Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Májustól euróval is telefonálhatunk

Májustól euróval is működik a nyilvános telefonfülkék egy része Sopronban.
Májustól Sopronban euróérméket is elfogad a T-Com nyilvános telefonkészülékeinek egy része – tudtuk meg a Magyar Telekom sajtóosztályától. A távbeszélő-állomásokból nyolcat már átadtak a Ferihegyi repülőtéren, de a turisztikailag frekventált helyeken – így Sopronban is – még nyár előtt használhatjuk a készülékek egy részét a közös európai valutával.

Első körben a Bécsi úti határátkelőhelyen, illetve Sopron belvárosában vezeti be a Magyar Telekom az új szolgáltatást, várhatóan május elejétől. A tervek szerint másfél hónappal később a T-Com valamennyi készülékén lehet euróval is fizetni. A távbeszélő-állomásokat 50 centes, egy- és kéteurós érmékkel használhatják majd. Az ügyfeleket a telefon mellé helyezett matrica tájékoztatja arról, hogy euróval is fizethetnek hívásaikért. Az euróval történő fizetés esetén a hívások díjazása megegyezik a forintérmés fizetésnél számlázott összeggel.

Magyarországon jelenleg 16.200 nyilvános készülék van közterületen és 4.800 úgynevezett megbízott kezelésű, nyilvános, zárt helyen (mint például éttermek, szórakozóhelyek). Ezek száma azonban a mobiltelefon elterjedésével folyamatosan csökken. Mint megtudtuk, a távközlési cég a készülékek forgalmát folyamatosan figyelemmel kíséri, és a legalacsonyabb forgalmúak közül néhányat idén is leszerelnek.

A Magyar Telekomot egyébként törvény kötelezi arra, hogy településenként és ezer lakosonként egy nyilvános készüléket üzemeltessen. Ezt a kötelezettségét jelenleg még túlteljesíti a társaság. A nyilvános távbeszélő-szolgáltatás azonban veszteséges, de hogy mennyire, arra nem kaptunk választ.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés a Fertő tóért

Aláírást gyűjtenek és levelet juttatnak el a nemzeti parkhoz, a vízügyi igazgatósághoz, a Fertő tavi… Tovább olvasom