Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

`Majdnem szűz` - Ubrankovics Júlia főszerepben

Sopron–Budapest - Ubrankovics Júlia soproni származású színésznő a főszereplője Bacsó Péter „Majdnem szűz" című nagyjátékfilmjének, amelynek tegnap volt Budapesten a premierje. Csütörtökön már az Elit moziban is láthatjuk az alkotást.
„Nehéz megjegyezni Ubrankovics Júlia nevét, de érdemes, mert még hallani fogunk róla. Egyszerre éretlen kölyök és bombanő, bohócarcú kis vacak és finom, elegáns dáma" – írja többek között Báron György kritikus Bacsó Péter legújabb, „Majdnem szűz" című filmjének főszereplőjéről. A pesti díszbemutató kapcsán Ubrankovics Júliát a budai MU Színházban sikerült próba közben utolérnünk, ahol szintén főszerepet játszik Darvasi László Bolond Helga című darabjában.

Ubrankovics Júlia 1983. augusztus 18-án született Sopronban. A Fenyő téri iskola, a Berzsenyi- és a győri Révai-gimnázium után az ELTE portugál-filmelmélet-filmtörténet szakán tanult, majd 2003-ban elsőre felvették a Színművészeti Egyetemre. Tavaly kapott diplomát.
– Bacsó Péternek a film operatőre, Andor Tamás ajánlott – elevenítette fel élete első nagyjátékfilmes főszerepének történetét a soproni származású, pályakezdő színművésznő. – Egy kávéházban találkoztam a rendezővel, aki a kezembe adott egy forgatókönyvet. „Ha tetszik, eljátszhatom a főszerepet" – tette hozzá. Egy éjszaka alatt elolvastam és igent mondtam. A történet egy fiatal, árvaházban felnőtt lányról szól, aki amikor megteszi első lépéseit a kinti világban, szerelmével pár nap alatt elkölti az összes pénzét. A lány önszántán kívül prostituált lesz, viszont érzi, ez nem az ő világa. Vajon hogyan küzd meg Árva Boróka a helyzetével? A film végül is pozitív kicsengésű és nem minden tanulság nélküli. Bacsó Péter a témát különben egy újságcikkből merítette, amely arról szólt, hogy a prostituáltak uniós pénzből átképezhetik magukat, s akár marketingmenedzserekké is válhatnak...

Jelenet a filmből: A történet egy fiatal, árvaházban felnőtt lányról szól...

A színésznő – aki a Magyar Rádió új, Vacka-rádió című gyerekműsorában is fontos szerepet kap – a film soproni első, csütörtöki vetítésére budapesti kötelezettségei miatt nem jön haza. Mint mondta, bizonyára lesz még alkalom arra, hogy találkozzon szülővárosa közönségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ütemben halad a próbafúrás

Nagycenk–Sopron - Jó ütemben halad Nagycenk térségében a feltételezett termálvizet kutató… Tovább olvasom