Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Majdnem kétmilliárd pályázható

Sopron - Közel 1,8 milliárd forint értékű fejlesztési pályázatot ír ki a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A dokumentációkat a megyei, illetve a települési önkormányzatok, önkormányzati, illetve a többcélú kistérségi társulások június elsejéig nyújthatják be.
Rendkívüli ülést tartott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pénteken a Hotel Sopronban. Balogh József, a tanács elnöke sajtótájékoztatóján részletezte: a három megyéből álló régióban a települési önkormányzati belterületi közutak felújítására, korszerűsítésére 616 millió forint; a közterületek akadálymentesítésére, közbiztonságot és közlekedésbiztonságot elősegítő fejlesztések megvalósítására közel 260 millió; a zöldterületek rekreációs és sportcélú megújítására, játszóterek fejlesztésének támogatására több mint 878 millió forint pénzügyi alapra írnak ki – április 30-ig – pályázatot. A dokumentációkat a megyei, illetve a települési önkormányzatok, önkormányzati, illetve a többcélú kistérségi társulások június elsejéig nyújthatják be. A támogatási döntéseket augusztus 10-ig fogják meghozni.

További jó hír, hogy a tanács az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése pályázati konstrukció esetében döntött a több mint 474 millió forint 2009–2010. évi forrás előrehozásáról, hogy a 2008-ban benyújtott, szakmailag megfelelt, de pénzforrás miatt elutasított pályázatok támogatásban részesülhessenek.

A sajtótájékoztatón a GYSEV Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése is szóba került. Ács Sándor vezérigazgató-helyettes a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a Kőszegi úti aluljáró kiviteli engedélyezési terve elkészült, a tervdokumentációt már megpályáztatták. Ezt követően írják ki, előreláthatólag nyáron, a kivitelezés közbeszerzési pályázatát. A tényleges munkák várhatóan ősszel kezdődnek el. A projekt zárásának határideje 2011 vége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalódottak, de nem annyira

Sopronnémeti - A közelmúlt sikeres és sikertelen pályázatairól számolt be a sopronnémeti… Tovább olvasom