Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Magyar Termék Nagydíj haletető hajóért

Sopron - Magyar Termék Nagydíjat vehetett át a Parlamentben a soproni Bencsik Balázs és Honyák Gábor. Esetükben a horgászok számára alkotott adagolós etetőhajó innovációs ötletének magas színvonalú megvalósítását díjazták.
Bencsik Balázs, a soproni egyetemen végzett faipari mérnök és társa, Honyák Gábor vállalkozó – aki ötéves kora óta barátja – első alkalommal indultak gyártmányukkal, az adagolórendszerrel ellátott, távirányítású haletető hajóval a Magyar Termék Nagydíj pályázatán, s rögtön elnyerték az elismerést. Az ünnepélyes díjkiosztást a Parlamentben rendezték.

Honyák Gábor és Bencsik Balázs a Magyar Termék Nagydíjjal és a hajóval.
Honyák Gábor és Bencsik Balázs a Magyar Termék Nagydíjjal és a hajóval.

– A prototípus megalkotása után horgászok és neves sporthorgász-szakírók közreműködésével, a környező tavakon teszteltük a hajót, valamint annak újdonságát, az adagolós etetőrendszert – idézte fel a kezdeteket Bencsik Balázs. – Az észrevételek alapján tovább finomítottuk a modellt, amelyet több biztonsági megoldással láttunk el. Az első másfél év csak a megoldások keresésével, a fejlesztés eredményeinek tesztelésével zajlott. Mielőtt jelentkeztünk a Magyar Termék Nagydíjra, Kermi-bevizsgálást is végeztettünk. Ezek után pályáztunk. Örülünk, hogy első termékünkkel sikert arattunk. Jelenleg két, szabadalomra érett találmányon dolgozom. Hogy melyek ezek, egyelőre maradjon titok.

– Az etető-adagolós hajónkkal már több nemzetközi kiállításon és vásáron szerepeltünk, külföldön is – vette át a szót Honyák Gábor.

– Mindenütt nagy érdeklődés övezte találmányunkat, hiszen ez a hajó nem egyszerre szórja ki a haleledelt, hanem ötven és százhúsz négyzetméter közötti vízfelületen, a parttól akár három-négyszáz méteres távolságban. A Magyar Termék Nagydíj különböző kategóriáiban több mint kétszáz pályaművet nyújtottak be, s összesen huszonkilenc díjat osztottak ki, közte a nekünk járót.

Olvasóink írták

  • 2. hun002 2008. szeptember 11. 16:10
    „Én személy szerint szívből gratulálok a srácoknak és kívánom nekik hogy sok-sok ilyen és ehhez hasonló sikerük, legyen!”
  • 1. specialista pecalista 2008. szeptember 11. 15:57
    „Na, ekkora baromságot is rég hallottam... Ezeket a kis sárga motorcsónakokat - mint a túlhajtott horgászipar legújabb vívmányát, pl. a halradarral együtt - minden ép elméjű, szabad szívű pecalista jól kikacagja, hát még a néma halak.
    A technikai bravúrokért egyébként gratula a két ifjú Matula-ivadéknak, de remélem, szabadalomba és forgalomba azért nem kerül szép horgászvizeink etető anyagot okádó sárga réme. Javaslom inkábba a kínai piacra dobni a cuccost, az szép is, jó is, sárga is... ott biztosan kapkodnának érte. Jó fogás lenne!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teljes felújítás mellett tornaterem is épülhet az oviban

Sopron - A Zsilip utcai óvoda 150 milliót, a Tóth Antal utcai speciális intézmény csaknem 200 millió… Tovább olvasom