Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Magyar lányok a burgenlandi éjszakában

„ Keresd a férfit!” jelszóval indult útnak a Prostitúció Nélküli Magyarországért Mozgalom.
„ Keresd a férfit!" jelszóval indult útnak a Prostitúció Nélküli Magyarországért Mozgalom, amelynek sok támogatója van. Az újsághirdetéssel toborzott magyar lányok többsége a burgenlandi éjszakában talál „munkát". Ausztria keleti tartományában virágzanak a bordélyok.


A prostitúció áldozataivá átlagosan 13-14 éves koruk körül válnak a gyerekek. A nők kilencven százalékát stricik „bocsátják áruba", 60-70 százalékukat rendszeresen bántalmazzák és megerőszakolják. Magyarországon a női prostituáltak halálozási rátája negyvenszerese a lakossági átlagnak.

Elsősorban kelet-európai lányok

A téma helyi aktualitását leginkább a hirdetési újságok állást kínáló rovatai igazolják. Egyetlen számból sem hiányozhatnak határhoz közeli, esetleg bécsi bárok erotikus munkát kínáló hirdetései: „Két úriember egyetemista, illetve főiskolás lányok felkészítését vállalja 1000Ft/ óra, illetve megegyezés szerint. Fényképes, kézzel írott bemutatkozó önéletrajzokat a szerkesztőségbe kérjük. Jelige: Perfekt" – olvasható az egyik apróhirdetésben. Telefonos érdeklődésre a szerkesztőségben elmondták, a hirdetésben nem történt elírás, a két úriember semmiféle elérhetőséget nem adott meg, valóban fényképeket és önéletrajzot várnak.

A gyanakvó olvasóban óhatatlanul felvetődik a kérdés: a két úriember mire fogja felkészíteni az egyetemi, illetve főiskolai hallgatókat? Talán arra, hogy könnyebben találjanak „munkát"?
Burgenlandban egyre-másra nyílnak az éjszakai szórakozóhelyek. Ausztria keleti tartományában lévő bordélyokban elsősorban kelet-európai lányok, főként magyarok kínálják bájaikat.

Újsághirdetésre jelentkezett

– A pénz miatt kezdtem el a burgenlandi éjszakában dolgozni – mondta el egy magyar lány, aki már harmadik éve jár át egy határ közeli night clubba. – Egy magyar reklámújságban megjelent hirdetésre jelentkeztem, amiben táncoslányokat kerestek éjszakai szórakozóhelyre. Már az elején nyilvánvaló volt, hogy nem csak táncról van szó, de szükségem volt pénzre. Elsősorban a tanulmányaim költségeit fedezem belőle, de az sem volt mellékes, hogy ezt az életszínvonalat nem tudnám a hazai fizetésekből biztosítani. Itt a többszörösét keresem meg az osztrák átlagfizetésnek. A pénz mellett a másik fontos szempont az volt, hogy ide nem téved be magyar vendég és nem derül ki, hogy mivel foglalkozom. Sokan azt gondolják, hogy könnyű lehet ezt csinálni, de ez egyáltalán nincs így.

Hivatalosan 170 lány dolgozik

Az adatok szerint Burgenlandban havonta nyílnak piroslámpás egységek, a tartományban több mint harminc bordélyház működik. Az utóbbi időben a bárok már a kisebb falvakban is megjelentek, sőt a tartomány egyes részein túlkínálat van. Ráadásul a magyarországi „társintézmények" is komoly konkurenciát jelentenek.

Burgenlandban a rendőrség folyamatosan ellenőrzi az „ágazatot", így bűncselekményről, például emberkereskedelemről és kényszerprostitúcióról nem lehet hallani a tartományban. A lakókat különösebben nem zavarják ezek a szórakozóhelyek. Mint mondják, amíg nincs zajongás és balhé, addig minden oké. A tartományi rendőrség adatai szerint hivatalosan mintegy 170 nő dolgozik a burgenlandi piroslámpás egységekben, többségük Magyarországról érkezik, de sokan jönnek a jobb megélhetés reményében Romániából és Szlovákiából is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincéket öntött el a csapadék

Az Ikva vízmagassága hétfő este fél hatkor 83 centiméterre emelkedett. A máskor alig néhány centiméteres patak gyors folyású „folyóvá” duzzadt. Az Ágfalvi lakóparkban több ház pincéje is elázott a Kutyahegyről leáramló víztől, több helyen a feltörő talajvíz okoz problémát. Sokan pedig már összepakolták a legszükségesebb holmijukat, hogy ne kelljen kapkodni, ha esetleg kilakoltatják őket. Tovább olvasom