Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Magánszemélyek kommunális adóbevallása Sopronban - meghosszabbítva

Még a héten is benyújthatják kommunális adóbevallásukat a magánszemélyek.

Meghosszabbította ügyfélfogadási rendjét a soproni Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Adócsoportja a magánszemélyek kommunális adóbevallása ügyében.

A határidőt 2012. január 31-ről február 3-ig meghosszabbították.

Még a héten is benyújthatják kommunális adóbevallásukat a magánszemélyek.

Az ügyfélfogadás pontos ideje >>

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. potyesz 2012. február 01. 23:28
  „Igen˝˝ nekünk is tenni kell valamit ˝˝az a baj mindig eszt hallom amióta az eszem tudom és mindig kevés amit én, mi teszünk ,soha nem elég ,mindig ígéretek szép szavak és pazarlás eszt látom és ez nem javul . A város nem fejlődik ,az utak nem javulnak Sopronnak nagy szerencséje ,hogy itt van Ausztria hisz ha nem lenne nem lenne munkahely. Egyébként kő keményen meg fizeti mindenki a lakása árát és most még egy bőr eszt nem lehet meg magyarázni Tisztelt Soproni”
 • 26. soproni 2012. február 01. 13:39
  „22.23.A mondandóm lényege az lett volna,hogy ,ha a mi érdekünket szolgálja a beszedett adó és azt ténylegesen hasznos célokra költik,akkor szerintem az emberek jobban elviselik ezt a terhet.Nekünk is tennünk kell valamit a városért,még akkor is,ha ez sokaknak nagy nehézséget okoz.Egyébként az önkormányzati bérlakásban élőknek is fizetniük kell,annak ellenére,hogy nem ők a tulajdonosok.Jobb lett volna,ha az anyagi helyzetet figyelembe véve szabják ki az adó mértékét,így kevesebbet ártanának a nyugdíjasoknak,
  mozgássérülteknek és a szegény körülmények közt élőknek.Nem az adóval van a gond,sokkal inkább azzal,hogy a kis pénzűeknek is ugyanannyit kell fizetniük,mint a több százezret keresőknek.potyesz! Hidd el,hogy én is szivesebben költeném a gyerekeimre és magamra azt a pénzt,de,ha biztosan tudom,hogy ettől jobb utakon közlekedhetek egy szépen fejlődő városban ,biztonságosan élhetek,akkor már nem sajnálom annyira,hogy én is hozzájárulok a fejlesztésekhez.”
 • 25. laccka 2012. február 01. 13:09
  „Na most kérdem én?
  Ha annyi nem volt ebbe a bagázsba, hogy tisztességgel ki postázza a bevallásokat akkor vajon megtérítik-e nekem a visszapostázás költségét? Mert én ugye csak úgy nem dobhatom be a postaládájukba. Mit képzelek én a poor.
  Megalázó hozzáállás. Igaz nekem nincs mit visszaküldeni mert nem is kaptam semmit.
  Így kitöltök egy papírt amit találok és elfaxolom nekik.
  Feltételezem nem is ellenőrzik majd. Vagy??? Ugye arra már lesz pénz ti kis roh@dékok. Hány bőrt húznak még le rólunk??? Kell a pénz a béremelésre.”
 • 24. prakker 2012. február 01. 10:13
  „A nyomtatvány kitöltéséhez adhattak volna némi segítséget is. Többektől hallom, hogy bizony nagyon "jognyelvű a dolog". Amennyiben az a szervezet, amelyik azt ígérte, hogy nem lesz új adó, legalább annyira lenne képes, hogy mindenki számára érthető szövegezéssel látja el bevallási lapot. Az is lehet hogy nem érdeke, mivel majd küldenek ki hiánypótlásról is íveket. Csak azt felejtik el, hogy ez is pénz, az adófizetők pénze.”
 • 23. potyesz 2012. február 01. 09:01
  „Soproni : Az embereknek minden forint hiányzik ,főleg most ,hogy szinte mindenkinek kevesebb lesz a fizetése januártól . Nem tudom te hol élsz ? Egyébként mindenki szívesen fizetne ha látná értelmét de Sopronba nem látszik eredmény évek óta .”
 • 22. Kukac40 2012. február 01. 08:24
  „Soproni nekem is hiányzik, főleg úgy, hogy nem kapok érte semmit. A költségvetést ugye már jóval előbb elfogadták. Ez az összeg abban még nem szerepelhetett. Akkor mire is lesz fordítva ez az összeg? Meg nem marad, az tuti. Arról nem beszélve, hogy a bankok, kikurúak, rokkantak is befizetik a tulajdonuk után? Vannak emberek akiknek ennyi pénz jut a napi élelmére. Szerintem nekik is hiányzik. Aki ausztriában dolgozik annak lehet, hogy annyira nem, de feleslegesen senki nem szeret fizetni.”
 • 21. soproni 2012. január 31. 19:22
  „18.Attól,hogy az emberek háborognak és sárt dobálnak egymásra,attól még nem lesz változás!”
 • 20. roberta 2012. január 31. 17:58
  „Ma azt beszélték a munkahelyemen ,hogy a Képviselők, ellenzékkel karöltve megszavazták maguknak az ez évi béremelést ,ezért kell építmény és kommunális adót is kivetni..
  Megkérném a kisalfold szerkesztőségét hogy kérdezzék meg az érintetteket.
  Pletyka vagy igaz a hír?”
 • 19. Totyis 2012. január 31. 15:33
  „Tetves közvilágítást csináltatná meg az önkormányzat a Jereván lakótelep végén! 4 napja nincs közvilágítás Makó, Határőr, Soproni Horvát József utcában!!! Aztán majd adóztathat...”
 • 18. zhall 2012. január 31. 15:00
  „soproni:1416 ft-tól tényleg senki nem lesz szegényebb.De ez már a sokadik 1416 ft az elmúlt másfél -két -nyolc évben.
  És tudod mit???Fogjon össze aki akar...”
 • 17. soproni 2012. január 31. 14:01
  „13.hejhaj! _Tökéletesen igazad van! Havi 1416 forinttól szerintem senki sem lesz sokkal szegényebb és talán ösztönzőbben hatna a lakosságra,ha tényleg jó helyre kerülne a befolyt összeg,nem pedig felesleges kiadásokra. Véleményem szerint össze kell fogniuk a soproniaknak,hisz nekünk is érdekünk,hogy tegyünk valamit városunkért,nekünk is érdekünk,hogy kimásszunk végre a gödörből.Ne csak a kisemberek,de a nagyhalak is vegyék ki részüket a kifizetésekből és a spórolási lehetőségekből,még,ha nehezükre esik is,mert nincsenek hozzászokva!”
 • 16. csingilingi 2012. január 31. 13:58
  „Minden nagyon szép, minden nagyon jó, meg vagyok elégedve.”
 • 15. Olvasgató 2012. január 31. 13:24
  „A fidesz trollface-kedik az országgal !!!”
 • 14. csalódott1 2012. január 31. 10:15
  „Bajban van a város.(?) - Tele van vele a padlás. Bajban vannak a lakosok is! A bajban lévő lakók adóznak a bajban lévő városnak. Nem fordítva kellene? Egyre jobb. Mit ér megmenteni egy várost, ha a lakosságot nem menti meg senki. Ha majd elfogy a lakosság (elköltözés, éhenhalás, kilakoltatás stb.), akkor honnan szed be adód majd a "település"? Lehet, hogy megadóztatják a faleveleket is (mert már az ebeket megadóztatták ugyebár), ha már csak az marad? És ha a fa nem tud adózni, akkor kivágják? Így pusztul el a világ! "Ha már elpusztul a világ, legyen a sírjára virág..." Ismerős a dal ugye?”
 • 13. hejhaj 2012. január 31. 09:36
  „Hogyha ezt a plusz bevételt külön tételként kezelné a város, és év végén közölné a lakossággal az így beszedett összeg nagyságát, valamint azt, hogy azt konkrétan milyen közcélra fordítja, és valóban látnánk is annak az eredményét, (sőt, ha a közösség javasolhatná, hogy mire legyen ez az összeg felhasználva), akkor megnyugodhatnánk, hogy nem folyik el a pénzünk az Ikva hullámain, hanem hozzájárulhatunk a város valódi fejlődéséhez. Az ilyen tételes elszámolás esetén lehet, hogy nem is sajnálnák annyira az igazi soproniak a sokunk által nehezen kiizzadott újabb adót. Főleg akkor, hogyha felajánlásaival a városvezetés is példát mutatna.”
 • 12. vitriol2 2012. január 31. 06:33
  „itt sem birálok csak kérdezek.
  - ugye ezt igérték?
  -ugye ezt akartuk?
  -ugye jol rá.....?”
 • 11. ÁrtatlanBárányka 2012. január 31. 00:13
  „Nekem ezzel sok minden nem világos. A kiskorú gyerek nevén van a ház. Akkor ő adózik? Netán jövedelme is van? Ha nem fizetem be, ráterhelik a gyerek ingatlanjára? A Gyámhivatal erre vajon mit lép?
  Pedig könyvelők volnánk vagy mik...
  Továbbá: Ott a város birtokábna az összes ingatlan összes tulajdonosának neve, címe. Nehéz lett volna személyre szóló értesítést küldeni, hogy "te, barátom, ennyit fizess, mert ekkora tulajdonod van!!!"
  Felteszem, ha ezt nem tették meg, akkor később sem fogják átnézni, hogy ki milyen adatot vallott be. Erre szerintem nincs kapacitásuk. Ebből köv.: Aki bevall, szopik, mert fizet, aki nem, az nem.
  Ha már mindenképpen muszáj befizetnem, akkor egy darabig leveleztetem őket, mert legalább dolgozzanak meg a pénzért.”
 • 10. laza 2012. január 30. 20:12
  „Gratulálok mindenkinek aki hozzásegítette a szavazatával a FIDESZ kiskirályságát!
  Ők meg röhögnek rajtatok mert vagy száz évre bebetonozták magukat a hatalomba.
  Lassan megkapjátok a Januári fizetéseteket és rájöhettek, hogy nem adóra de még kajára sem marad pénzetek!
  Hajrá fidesz!!!!!!!! még levegőt tudnak venni az emberek még van mit elvenni.”
 • 9. levi-levi 2012. január 30. 18:40
  „Bajban van a város , ha igy tudunk segíteni akkor, segítsünk , nagyon sok városban van kommunális adó vagy építményadó.
  Sopronban is volt és van építményadó is, akkor döntsünk, el melyik legyen, de kettős adóztatás ne legyen ennyire már ne sarcolják meg a népet.!
  Fizetek a panel lakásom után kommunális adót és fizessek ugyanabban az épületben ( ami után már adózók ) garázsadót is - azt NEM!
  A garázs nem különálló építmény alagsorban van ,miért kellene építmény adóznom utána ?
  A képviselők nem törődve családok nehéz helyzetével akik sokan 100ezer Ft alatti jövedelemmel rendelkeznek hoznak meg döntéseket,
  Bajban van a város, KÉPVISELŐ ÚRAK LEMONDANÁNAK A JÖVEDELMÜK bizonyos %-ról, ,hogy a bajban jutott várost SEGÍTSÉK ÖNÖK IS
  Annyit keresnek ,hogy könnyedén letudnának mondani a város javára, hol van az ellenzék hangja, vagy csak akkor kiabálnak, ha szavazatunk kell.?”
 • 8. Kukac40 2012. január 30. 18:26
  „A vezetők elherdálták a város pénzét és most kommunális adó címén beszedik a lakóktól. Ezt nekünk miért kell szó nélkül tűrni? Mit kapunk ezért az összegért? Ki fog ezekkel a pénzekkel elszámolni? Mi alapján szavazták meg az állítólagos képviselőink? Kit kérdeztek meg róla? Ha az országgyűlés dönt az ingatlanadóról, akkor azt is kivetik, ingatlan adó néven? Egy válasz borítékra sajnálják a pénz, se leragasztva, se megcímezve. A haver cégének megérte a munka ugye?”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron kiütötte Bécset: 16-8

Az osztrák magyar nagykövetség válogatottja a soproni média válogatottal játszott barátságos… Tovább olvasom