Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Lövő: verseny nem csak a virágokról

Ezüst fokozattal jutalmazta Lövőt az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyének zsűrije a napokban Hollandiában megtartott díjátadó gálán.

Lövő a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny falvak kategóriájának tavalyi győzteseként vívta ki a jogot az európai versenyen való induláshoz, ahol ezüst fokozattal díjazták. – Természetesen örülnek az eredménynek, főleg azért, mert az európai uniós országok többségében már elterjedt a környezettudatos életmód, nálunk viszont még különlegesnek számít – mondta el a sikeres szereplést kommentálva Balics János polgármester.

Balics János polgármester (középen) a nemzetközi díjátadó gálán.
Balics János polgármester (középen) a nemzetközi díjátadó gálán.


 A nemzetközi verseny nem csupán arról szólt, hogy több virág legyen a településeken, hanem a környezettudatosság népszerűsítéséről, a közösség összefogásáról és az ifjúság bevonásáról is. – Lövőn ezzel nincs probléma, hiszen évek óta „zöldóvodánk" van, az iskola pedig kiérdemelte az „öko" minősítést.

A lakosság is kiveszi részét a munkából, hiszen már öt éve nevezünk a versenyre, összefogás nélkül nem juthattunk volna eddig. Ez a verseny számunkra sem csak a virágokról szól. Az emberekre hat a környezetük, vagyis ha látják, hogy a szomszédjuk előtt szép a kert, akkor ők is törekednek saját lakhelyük megszépítésére. S ami még örvendetesebb, a Faluszépítő Kör keretében a köztereket is a sajátjukéhoz hasonló odafigyeléssel gondozzák – tette hozzá a polgármester.

A zsűri értékelésében kiemelte, hogy Lövő nagyszerűen képviselte Magyarországot a település tisztaságával, rendezettségével, a lakosság érezhető részvételével a fenntartási munkák során, a környezettudatos oktatással és magas szintű szolgáltatások nyújtásával. Ráadásul úgy értek el szép eredményt, hogy nem rendelkeznek különösebb turisztikai látványossággal.

A polgármester hozzátette, azzal, hogy elérték ezt az eredményt, még nem végeztek. Bár a következő tíz évben nem indulhatnak hasonló európai versenyen, továbbra is figyelni fognak a rendezett, kulturált, virággal díszített környezetre. Idén pedig van még ok az izgulásra. Októberben lesz ugyanis a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny eredményhirdetése, melyre szintén nevezett a falu.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar dráma napja - Sopronban a Magyar Elektrát tűzik műsorra

Bornemisza Péter 1558-as drámájával, a Magyar Elektrával tiszteleg a magyar dráma napja előtt… Tovább olvasom