Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Lopáson érték, majd kábítószert is találtak a 20 éves lánynál

Bolti lopáson értek egy 20 éves soproni lányt hétfőn.

Egy soproni ruházati boltba kiérkező rendőrjárőr az átvizsgálás során nemcsak az eltulajdonított ötezer forint értékű nyakláncot találta meg a lánynál, hanem a nadrágzsebből előkerült három alufóliába csomagolt kábítószergyanús növényi törmeléket is.

A 20 éves gyanusítottat társával együtt előállították a Soproni Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer tesztet végeztek el velük. Az eredmény pozitív lett, így az ügyben kábítószerrel való visszaélés miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. pffff 2009. november 22. 22:47
  „<moderálva> moderálnám aki azt hiszi h a drog az csak a FŰ,meg h fű után jön a többbi!az igaz 80% ba h kemény drog után a fűvet is használják de forditva nem!aki olyan ugyis kiprobálja maga baja ha rászokik!mindenki itt drogosozik igy meg ugy!ausztriáb a most lesz majd egy buli mi legális s mindenki nyiltan fűvezhet!mivel az ott élö embereknek több esze van mint itt a sok mszp stb ....!olyan müszereket fejlesztettek már ki amiröl nem tudtok h a cannabis káros anyagait leszüri s csak az érték marad benn s 1% káros anyag ha valaki igy fogyaszt akkor 3 napi ,,szivása" annyi mint aki itthon elsziv egy napő egy barna szofit!igaz ez 500euro de megéri!szerintetek a kinn élő professzorok is leépült bünözö emberek akik ezt kifejlesztették?nem!!mindnek van diplomája mégis fogyaszt fűvet!!annyira nem vagytok tisztába mint amikor ezt a kormányt megválasztottátok!!!ha legalizálnák vagy csak bevezetnék azt mint már rengeteg országban 90% ban vissza esne a kinálat és sztem a kereslet se nöne meg!!!mivel ami tilos azt elöbb akarja az ember!!!kinn dolgoztam hollandoknál ahoz képest h legál elég kis mértékü a bünözés s lehet azért van ott az a ország ahol van!MEERT NEM ILYAN EMBEREK ÉLNEK OTT S NEM PRIVATIZÁLJÁK EL AZ EGÉSZ ORSZÁGOT!1800 as években hoztak olyan törvényt h ne kerüljön .... kézbe az ország nagy része,ez okos lépés volt lehet itt is azt kéne!amugy a kendernek idösebb kulturája van mint a bórnak!!!káros anyag tény de sok minen káros de a legkárosabb az EMBER!drog ami az elö szervezetra káros!az ember a legkárosabb az elö szervezetekre sz val a világba a legnagyobb DROG”
 • 65. Miértmagyar? 2009. november 06. 23:26
  „Csodabimbo.Itt nem rólam van szó nem is az EQ-m ról.Nem is arról,hogy a béka seggét ugrálva se éred el.Ne magyarázd már meg,hogy nem tapasztal az ember mentális leépülést régi fogyasztóknál!Minden a "csak egy slukkot"-nál kezdődik!Személyes tapasztalat!Szégyen,hogy erre büszkélkednek már 14 éves kórtól!Próbáltad már a hozzászólásodat nem befüvezve megírni?”
 • 64. vitriol2 2009. november 06. 06:48
  „Hát láttom ( sokszor moderálnak) lehet, hogy sokan szednek kábitoszert vagy isznak?”
 • 63. JunkieBoy 2009. november 04. 22:34
  „Shaki <moderálva> tudod hány szülőtől hallottam hogy az ő gyereke nem aztán volt olyan az ártatlan gyerekek közül aki 5évet kapott! mennyi korlátolt ember van....nemcsodahogy ott tartunk ahol....”
 • 62. Shaki 2009. november 04. 18:58
  „Nem ismersz minket, <moderálva...>. .... És moose, engem nem érdekelnek a felnőttek, mindenki azt tesz amit akar, de a gyerekeim hadd ne tegyék, kérlek! Vagy neked az anyukád örült, amikor megtudta az elsőt? És biztos nem vagy szarabb ember a nem szívóknál, de akkor is meg akarom védeni a gyerekeimet, ha nem bánt ez téged!!!”
 • 61. Csodabimbó 2009. november 04. 18:12
  „Edzésen? Biztos kosaraznak, divat lett, anyuka beíratta őket. Hol voltál te édesem, amikor mi fiatalok voltunk és az SVSE-GYSEV még az NB 2-ből indulgatott hódító útjára Magyarország első női idegenlégiósával. Akkor még nem volt divat és a Rákóczi pályán még csak le sem lehetett ülni. Egy jó tanács... ha ennyire félted őket, akkor ne engedd ki őket külső kosárpályákra, mert ott nem tudják kikerülni az ilyen embereket ;)”
 • 60. beleptem 2009. november 04. 16:20
  „moderálva személyeskedő”
 • 59. moose 2009. november 04. 15:28
  „És elnézést kérek a helyesírási hibákért.”
 • 58. moose 2009. november 04. 15:23
  „Shaki. A gyógyszer tény ,hogy drognak minősül. Nézz meg egy 80 éves embert aki szed valamilyen gyógyszer és nézz megy olyat aki aboszolút semmit. A sportra meg visszatértv én rengeteget sportolok. Hegyetmászok ,bicajozok, jógázok. Makk egészséges vagyok. Tisztességesen végzem a munkám, nincs agykárosodásom de néha elszívok egy jointot. Semmiben sem vagyok más mint egy olyan ember aki egészséges életmódot él. Semmiben.”
 • 57. Shaki 2009. november 04. 15:01
  „Ja és csak azért érek rá, már ha ráérésnek nevezik,mert a lányaim edzésen vannak. Tudod, edzésen! Sport, ha nem érted! És a sportolók nem nagyon érnek rá még csak a gondolatára sem, hogy baromságokat csináljanak!!!”
 • 56. Shaki 2009. november 04. 14:55
  „Tudtam, hogy szívsz!A jobbik esetben csak azt teszed! És szerintem itt mindenki tudja!Ha férfi lennék azt mondanám, szívj inkább mást!:)))))És az nem is káros!”
 • 55. Csodabimbó 2009. november 04. 14:08
  „Shaki,

  2000 évig használták a marihuánát gyógyításra és te mégis a pár éves múltra visszatekintő szintetikumokat helyezed előtérbe. A hozzád hasonlók fogják szolgáltatni az adatsorokat a statisztikákhoz, ami alapján majd talán az unokád nyilvánítja droggá a kedvenc gyógyszeredet.

  Azt tudtad, hogy egy ..... pszichiátria vezetője, azt sem tudta, h a fűnek jellegzetes szaga van? Ők a soproni szakemberek :) Akkor mit várhatunk tőled, aki itt kuksolja a gépet unalmában, egy kis elfoglaltságot keresve, mert érdemben a témához még mindig nem sikerült hozzászólnod és mára ismét befejeztem a szórakoztatásodat.”
 • 54. Shaki 2009. november 04. 13:51
  „"Cigarettától több ezren halnak meg évente. "
  Ismerősöm édesanyja úgy halt meg tüdőrákban, hogy életében még csak ki sem próbálta a cigit!!! De hogy a drogot, vagy akár a füvet is fiatalon próbálják ki, ez tény!És ez a baj, egy gyerek ha lehet ne szívjon. És a nagymamád lehet a gyógyszerek nélkül meghalna, a gyógyszerekkel meg lassabban hal meg. Ne hasonlítsd a két dolgot össze. A gyógyszer muszáj, a füves nem!”
 • 53. moose 2009. november 04. 13:42
  „Gyeremkoromban rengetegszer végig kellett néznem ahogy az apám anyukámat bántalmazta alkohol hatása alatt. Szörnyű volt.. Nagymamám gyógyszereken él. Látom hogyan épül le tőle, ami színtén egy mocskos drognak minősül. Ráadásul függőséget okoz .Cigarettától több ezren halnak meg évente. Sorolhatnám . A legtöbb embernek van káros szenvedélye. Ezek közül a fű bizonyul a leggyengébbnek. Nem követel áldozatokat, és agressziót sem vált ki. Most akkor miről beszélünk?”
 • 52. Shaki 2009. november 04. 13:32
  „Én azt hittem, már nem tudnál kiakasztani csodabimbó, de tévedtem! Hát nem vagy semmi! 2 eset lehetséges: vagy kemény drogos vagy, vagy egyszerűen csak nem normális!!!!!Így senki nem gondolkodhat, baromi abszurd! Azt nem tudom 49-esnek mennyi az EQ-ja, de hogy neked nagyon mélyen a popód körül lehet, abban biztos vagyok!”
 • 51. AHA 2009. november 04. 12:38
  „Őszintén sajnálom és gyors orvosi segítséget érdemel az akinek szüksége van az efféle szerekre.
  Beteg emberek! Mint ahogy látszik a hozzászólásaikból is.”
 • 50. Csodabimbó 2009. november 04. 12:36
  „49,

  Te ezt csak kitaláltad, ilyen mentalitással nem foglalkoztatnak embert külföldön, nagyon alacsony az EQ-d :)
  Látod, még barátaid sem maradtak és azt a csúnya füvet okolod emiatt.

  Nézz már magadba, aztán társadalmi munkában kezdj el építeni egy 5000 férőhelyes börtönt, ahol majd szintén társadalmi munkában őrizgesd a haverjaidat, ha ez elégedettséggel tölt el.

  Tévedésben vagy.. nincs rábeszélés.. akit rábeszélnek, az általában megáll egy próbálkozásnál, mert nem ad különösebb élvezetet.
  Az egyén maga keresi, kutatja a lehetőséget és ők azok akik több alkalommal is kipróbálják, mielőtt döntenek, h folytatják, vagy nem.”
 • 49. Miértmagyar? 2009. november 04. 11:38
  „42.Minden embert nem lehet megmenteni!De viszont akit rábeszél a haveri kör egy jó kis viccescigire,az eltér az alapban lelkibeteg,depresszív,gyógyszerfüggő egyéntől!A dohányzást pl. egész Európában minden megengedhető eszközzel tiltják!Szerintem nyugodtan lehet a kemény drog belépőjének tekinteni a füvet.Nem egy haverom butult már meg tőle!Elmentem külföldre dolgozni 3 évre,és amikor visszajöttem komolyan nem ismertem meg a régi haverjaimat akik füveztek!30 felé közeledő régebben intelligens emberek ,a fű miatt gyerekeszűek lettek!Én azt támogatom,hogy nagyon keményen büntessék,akár 2 év egy spangli miatt.Mondjuk 1 év próbaidőszak után,amíg elmondják a tettenért delikvensnek,hogy ezért nemsokára 2 év börtönt kap!A terjesztőknek meg 10 év ,második eset életfogytig!!”
 • 48. Csodabimbó 2009. november 04. 11:03
  „Még valami... gondolom sok rendőr, valamint ifjúságvédelmis olvassa ezt a fórumot és ugye van ez a "Tiszta buli" projekt. Nos ha szponzorációra futja ebből a pénzből, akkor talán vehetnének egypár tikettet is a minden évben megrendezésre kerülő Cultiva kongresszusra (Eventhotel Pyramide, Parkalle 2, A-2334 Vösendorf... November 27-29). Itt megismerkedhetnének a legújabb kutatások eredményeivel és számtalan egyéb dologgal.

  Néhány téma:

  Neue Erfahrungen mit Cannabinoiden in der Medizin
  Cannabis und Recht
  Selbsterfahrung mit Dronabinol bei Multiple Sklerose
  Der Cannabisuser in der Zeit der Prohibition
  Dronabinol-Einsatz bei Autismus
  Cannabis Social Club
  Cannabis im Aufbruch - Neue Forschung, neue Medikamente, neue Drogen
  Musst du auch regelmäßig "PINKELN" gehen - Der Sinn und Unsinn von Drogentests
  Cannabis und das Gehirn
  Hanf als Lebensmittel
  Wohngesunde Behaglichkeit mit Hanfdämmung

  www.cultiva.at”
 • 47. Csodabimbó 2009. november 04. 10:38
  „Shaki,

  Komolyan gondolom, h már késő, a helyzet ennél csak rosszabb lesz.
  Mi még egy fakerekes világban nevelkedtünk, lassú volt az információáramlás, a világnak csak egy részét mutogatták nekünk nap, mint nap, egy szemszögből nézve, ami nekik nem tetszett azt gondosan eltussolták. Annyira belétek nevelték ezt, h azóta is így éltek. Ez legalább annyira kocka, még ha véletlenül sem ismernéd be, mint ahogy egy mostani gyerek bármennyi időt képes eltölteni egy számítógépes játék társaságában. A különbség csupán annyi, h ő már saját maga szerzi be az információkat és tulajdonképpen bárhonnan megteheti ezt, cenzúrázatlanul. Az a kábítószer robbanás ami az utóbbi 10 évben volt nálunk, az annak is köszönhető talán, h a fiatalok látták a sok alkoholizmusba menekülő családtag megroppant, lecsúszó helyzetét - majdnem mindenkinek van pár ilyen ismerőse sztem. Az alkoholisták országa vagyunk, amit az új generáció elutasított, nem ez a jövőkép szunnyad bennük, h igyak aztán jó lesz. Benne van az emberben a kíváncsiság és a problémák időszakos félretételének szükségessége. Erre, a régi minta, amit láttak nem jó és megtalálják helyette a számukra megfelelőt, mert nincs ott előttük a rossz példa még. Az étlap pedig bővült, a gyógyszeripar pedig ontja a különböző újabbnál újabb molekulákat, aminek társadalmi hatásaival nekünk kell majd szembenézni. Pár éve még nem is hallottunk a GBH-ról, idén meg ettől volt hangos a sajtó, közben évekig legálisan jutott el nagy tömegekhez, szerencsére inkább Németországban. Ezeket a dolgokat nem fogja megbeszélni veled a gyereked, mert ilyen téren hogy is bízhatna meg benned - tudja, ő, h nem örülnél neki, eleve törvényt sért, ami a legkevesebb, de a gyerekedet gondolom a következetes törvénytiszteletre neveled. Általában még a saját testvére sem tudja a fiatalnak ezen kilengéseit, szóval roppant összetett a helyzet és ezt a dolog kriminalizálása váltja ki. A fogyasztó pedig mindig egy lépéssel a rendőrség előtt fog járni - amit érzékelnek is gondolom, mert kezelhetetlennek tartják a problémát, csak ezt nyilvánosan hogyan lehet elismerni? Álljon fel a főkapitány, amikor más területen kiváló munkát végez? (ebben nem értek egyet Intellel).

  Csöppet sem gondolkodtatok el azon, h Csehországban miért nem büntetik már a marihuána fogyasztókat?
  Miért tarthat magánál az ottani lakos 20 szál jointot? Talán mert közel van Németország, érzik a reális veszélyeket és megpróbálják kezelni a kezelhetetlent, megpróbálnak hitelesek lenni, nem félretájékoztatni és a hangsúlyt a valós veszélyekre felhívni.”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéretlen éjszakai hívások – mi a teendő?

Éjszakai és hajnali telefonhívásoktól szenved egy fiatal soproni nő. Az ismeretlen telefonáló bár… Tovább olvasom