Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 10°C Még több cikk.

Lőpárbaj és túszmentés

A személyvédelem a hivatásuk. Az egész világon kiemelten fontos emberekre vigyáznak a testőrök.
A személyvédelem a hivatásuk. Az egész világon kiemelten fontos emberekre vigyáznak. Testőrök, a biztonság emberei. Sopronban túszt mentettek és lőpárbajban is összemérték tudásukat. Mindezt az IBSSA, a Nemzetközi Testőrszövetség válogatóversenyén.

2006-ban Miamiban rendezik meg az első testőr-világbajnokságot. Ha valaki szeretne eljutni a világ legjobbjai közé, először saját hazájában kell bizonyítani rátermettségét. A Nemzetközi Testőrszövetség ezért rendez versenyeket. A legutóbbi háromnapos viadalt Sopronban tartották.
A legjobb csapat mind lövészetben, mind az autós üldözésben a győri Security Patent gárdája lett. Egyéniben Szegedről Pipics Zsolt bizonyult a legjobbnak a különleges viadalon. A nemzetközi regionális minősítőverseny-sorozat soproni eseményein nem csupán célba lőttek, de a labdarúgópályán terroristaellenes gyakorlatokat, túszmentést is bemutattak a csapatok.

Különlegessége a győri csapat (Potyondi Zoltán, Varga Attila, Varga László) elsőségének, hogy a testvérek még egy harmadik hellyel is büszkélkedhetnek. A patentos fiúk ugyanis utasként beszálltak a nagykanizsai versenyző mellé az autós ügyességi részen, így gurulhattak be a bronzérmes helyre. A kvalifikációs megmérettetések Ljubljanában, majd közös rendezésben St. Pöltenben és újra Sopronban, ezt követően Malmőben folytatódnak. Azok, akik a kontinensversenyeken a legjobbak lesznek, utazhatnak a testőr-világbajnokságra.

A Nemzetközi Testőr Szövetség (IBSSA) soproni versenyén húsz háromtagú csapat versengett. Svédországból, Szlovákiából és Ausztriából is voltak jelen nemzetközi megfigyelők, akik mind elismerőn szóltak a versenyről, annak megrendezéséről és a magyar biztonsági emberek felkészültségéről.

– Sopron ideális helyszín, jó házigazda volt – mondta el Békés Péter, a forduló főszervezője, akit a Nemzetközi Testőr Szövetség „Az év legjobb nemzetközi biztonsági menedzsere" címmel tüntetett ki. Dr. Varga Miklós, a Nemzetközi Testőr Szövetség oktatási bizottságának elnöke is figyelemmel kísérte a versenyeket. Érdeklődésünkre elmondta: a Párizsban, valamint Miamiban bejegyzett testőrszövetséget 112 ország szervezetei alkotják. A világ több helyén működtetnek oktatási központokat, köztük hazánkban, az USA-ban, Németországban, de Szingapúrban és Új-Zélandon is.

Robert Redford és Michael Jackson testőre volt

A minősítő verseny egyik döntnökeként járt Sopronban Farkas Attila, aki – többek között – Robert Redford, Michael Jackson, Eddy Murphy és Annette Bening testőre is volt. A rendőrtiszt elmondta: id. George Bush magyarországi látogatásakor részt vett az amerikai elnök személyi biztosításában, amelyet Bush levélben köszönt meg neki. Azóta ajánlja testőrnek az USA budapesti nagykövetsége minden olyan hírességnek, aki Magyarországra látogat. Munkája a diszkréción nyugszik: számos érdekes eset fordult elő, amelyről sem most, sem a jövőben nem nyilatkozhat. „A testőri munkát a szakszerűség és a törvényesség határozza meg, a sikerhez pedig a nagyfokú alkalmazkodóképesség és a leleményesség vezet" – foglalta össze tevékenysége lényegét Farkas Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több érdeklődőt vártak

Véget ért a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár által rendezett őszi könyvtári hét. Tovább olvasom