Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Londoni és barcelonai utazást nyert a Sunscreen

A soproni Sunscreen zenekar nyerte a Heineken Thirst Studio zenei tehetségkutató 2006-os fordulóját.
– Hogy történt a tehetségkutatóra való jelentkezésetek? Milyen fordulókból állt maga a megmérettetés?

– Egy minimum 2 számot tartalmazó, de legfeljebb 20 perces cd-t kellett beküldeni augusztus végéig. A beküldött anyagokból a 6–7 fős zsűri választott ki 71-et. Az ide beválasztottak munkáit közönségszavazásra bocsátották, és az itt elért eredményeket figyelembe véve választották ki az öt döntőst, köztünk minket. Közülük pedig a Groove Armada választotta ki a győztest, azaz minket.

– Mennyire voltatok magabiztosak?

– Abban azért reménykedtünk, hogy a 71-ben bent leszünk, azzal, hogy az ötbe bekerültünk, mi teljesen elégedettek voltunk, s nem is számítottunk arra, hogy mi nyerjük a versenyt.

– Milyen támogatásban részesültetek úgy szakmai, mint akár városi részről? Vagy csak magatokra számíthattatok?

– Ismerős zenészek rengeteget segítettek, segítenek szinte mindenben. Szerencsére PANKKK-támogatásokat is sikerült idén több alkalommal elnyernünk, ezeket külföldi zenekarok Magyarországra hívására, és a mi külhoni túráinkra költöttük. A várostól eddig semmilyen támogatást nem kaptunk, persze ez változhat, mi nyitottak vagyunk.

– Milyen volt a döntő? Itt kik voltak a fő riválisok?

– Nem volt döntő. Az öt döntős közül a Groove Armada két tagja választott hanganyag alapján. Egyébként a kinti stúdiómunkák közben is többször megdicsérték a hangzásunkat, ami külön elismerés. Köszönet ezúton is mindenkinek, aki dolgozott rajta!

– Meséljetek a nyereményutazásról, illetve a SYMA-beli koncertről, amire

– ha jól értesültem – már készültök. Itt kikkel léptek színpadra?

– November 1–9. között töltöttünk hét napot Londonban és kettőt Barcelonában. Sűrű programunk volt, legendás helyeken fordultunk meg, például a Brixton Academy-n, voltunk a Pioneer brit központjában, és persze dolgoztunk a stúdióban. A SYMA-csarnokban a Groove Armada, a De La Soul, a Coldcut és az Anima Sound System lép még fel. Csupa jól hangzó név. Örülünk, hogy ott lehetünk! Készülni semmi extrával nem készülünk, minden egyes koncert egyformán fontos. Kis drukk van azért: ekkora helyen még nem játszottunk.

– Mivel „gazdagodott" a zenekar a verseny, illetve az út során?

– Rengeteg tapasztalattal és élménnyel, első sorban. De kaptunk egy olyan Pioneer szerkezetet is, amit VJ-k használnak. Hogy mi mire fogjuk, az még talány, de annyi gond legyen.

– Milyen további – akár távolabbi – terveitek vannak?

– Szeretnénk végre egy nagylemezt megjelentetni. Hat éve dolgozunk együtt, számtalan hazai és külföldi koncert áll már mögöttünk, úgyhogy lassan időszerű a dolog. Készül az első klipünk, amit reményeink szerint a televízióban is lehet majd látni. És természetesen szeretnénk minél többet koncertezni!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre emelkedik a kenyér ára

Sopronban tartotta – szombaton – pékakadémiáját a Magyar Pékszövetség. Az eseményen megjelent Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is. Jövőre átlagosan 10–15 százalékkal emelkedik a kenyér ára – jelentette be Sopronban Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke. A pékek gyakorlatilag 2004 óta nem változtattak áraikon. Tovább olvasom