Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Licisták országos sikere

Boa Patrik, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (líceum) diákja érmet és különdíjat is kiérdemelt a legrangosabb anyanyelvi versenyen.
A „Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére" által szervezett „Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny" döntőjére nemcsak határainkon belülről, hanem az egész Kárpát-medencéből is érkeztek középiskolai tanulók.

A líceum német nemzetiségi diákja, Zahuczki Anna is egyike volt annak a tizenkilenc tanulónak, aki nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat vehetett át Budapesten Soltész Miklóstól, a minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárától.

Soltész Miklós kifejtette, a Magyarországon élő nemzetiségek a történelem során számos alkalommal bizonyították hűségüket az ország iránt.

Példaként említette az aradi vértanúkat, akik közül szintén többen tartoztak valamelyik nemzetiséghez. Az államtitkár a díjazottaknak biztatásul elmondta, az évek során eddig mintegy száz diák vehetett át nemzetiségi ösztöndíjat, közülük hatvanan már a felsőoktatásban tanulnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Habsburg Károly látogatása Sopronban - A borlovagrend nemzetközi nagymestere volt a vendég

Habsburg Károly látogatása Sopronban - A borlovagrend nemzetközi nagymestere volt a vendég
Nemes eszmék népszerűsítői az Európai Borlovagrend tagjai, akik vallják: ahol együtt emelik a poharakat, nincs háború. Tovább olvasom