Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Líceumi sikerek informatikából

Sopron - Az Infoprog Kárpát-medencei Informatikai Versenyen magyar siker született: a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum egyik alkalmazói csapata első helyezést ért el.


A Major fivérek, az érettségiző Bálint és a 10.-es Mátyás már külön-külön is szép eredményeket értek el, az evangélikus iskolák Neumann informatikai versenyén is több évben voltak elsők, Mátyás idén az OKTV-döntőbe is bejutott.

A Líceum csapata a legjobb magyar iskolai csapat lett, de a verseny ranglistáján is másodikak. Ez az első helyezettek mellett még négy licistának köszönhető: Gazsi István (12. o.), Szemerey Bence (9. o.) programozó 4. hely, Nagy Dániel (11. o.) és Pete Norbert (12. o.) alkalmazói 5. hely. Major Mátyás teljesítményét a zsűri különdíjjal is jutalmazta.

A líceumi csapat: Major Mátyás, Major Bálint, Nagy Dániel, Babics Csaba (felkészítő tanár), Gazsi István, Pete Norbert és Szemerey Bence.
A líceumi csapat: Major Mátyás, Major Bálint, Nagy Dániel, Babics Csaba (felkészítő tanár), Gazsi István, Pete Norbert és Szemerey Bence.

A Líceumban az utánpótlás is biztosított: a 8.-as Szabó Áron idén a Nemes Tihamér Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen lett programozói kategóriában országos második, Szemerey Bence pedig alkalmazói kategóriában jutott döntőbe.

Olvasóink írták

  • 1. Kiss_Gyula 2010. május 10. 21:20
    „Nagy öröm az ilyen hírt olvasni. Gratulálok a csapatnak és főként a kép közepén látható Babics Csaba tanító úrnak /a szó legnemesebb értelmében tanító , nem csak "tanár"/, akit azért illett volna megnevezni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száguldó verdák: gyorsulási verseny Fertőszentmiklóson - fotókkal!

Május 9-én, vasárnap gyorsulási versenyt tartottak a fertőszentmiklósi repülőtéren. Sok fotóval! Tovább olvasom