Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Lemondott a soproni főigazgató főorvos

Lemondott csütörtökön a soproni Erzsébet-kórház főigazgató főorvosa, dr. Vargha Péter. Walter Dezső polgármester átmenetileg dr. Baranyai Tibort, a kórház volt igazgatóját bízta meg az intézmény vezetésével.
Dr. Vargha Péter
A kórház-igazgatói posztra pályázatot írnak ki. A város legnagyobb intézményének élén történt változást tegnap, a közgyűlésen jelentették be. Dr. Vargha Péter sem a képviselők előtt, sem a Kisalföldnek nem kommentálta távozását.

Mint ismeretes, Walter Dezső polgármester többször is kijelentette, elégedetlen a kórház vezetésével, ezért a városvezetés tárgyalásokat kezdeményezett a főigazgató főorvossal. A hetekig tartó egyezkedés végére – amelynek tartalmáról az érintettek nem nyilatkoztak – információink szerint szerdán este tettek pontot.
Dr. Vargha Péter tegnap délelőtt sem volt bőbeszédű: „Senkinek sem nyilatkozom, kérem, értse meg" – mondta. Nem mondott többet dr. Déri Tibor, az intézmény orvos igazgatója sem. Kérdésünkre csupán annyit említett, hogy őt senki sem tájékoztatta és nem tudja, hogy mától – átmenetileg – ki vezeti a kórházat.

Ez csak a képviselő-testület délutáni ülésszakán derült ki, ahol Walter Dezső polgármester ellenzéki kérdésekre válaszolva bejelentette: dr. Baranyai Tibort, az Erzsébet-kórház volt igazgatóját bízta meg az intézmény vezetésével mindaddig, míg a vezetői állásra kiírt pályázat eredményesen nem zárul le. Dr. Vargha Péter távozásáról a polgármester mindössze annyit mondott: „Megállapodást kötöttünk. P lemondott, mi pedig örömmel tudomásul vettük és elfogadtuk a döntését."
Dr. Vargha Péter 1995-ben pályázat útján került a kórház élére. Dr. Baranyai Tibort váltotta a vezetői székben, aki akkor valóban önként mondott le a kórház-rekonstrukció kellős közepén, hogy átvegye a privatizált radiológia vezetését. Egy ideig harmonikus volt az együttműködés a Baranyai–Vargha duó között, aztán Baranyai doktor kénytelen volt távozni az intézményből, miután a radiológiára kiírt újabb pályázatot nem a nevével fémjelzett csoport nyerte meg.
Dr. Vargha Péter nem válik meg a kórháztól, végzettségének megfelelően a kórház sebészeti osztályán dolgozik tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontosabb diagnosztika új készülékkel

A soproni Erzsébet-kórház nőgyógyászati és urológiai osztálya az önkormányzat támogatásával ötmillió… Tovább olvasom