Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Lélegeztetőgép lesz a vevők forintjaiból

Sopron - Pénzt kapott az Erzsébet-kórház csecsemő- és gyermekosztálya. A Közösség szíve címet viselő program keretében egymillió forinttal gazdagodott az intézmény, az adományt korszerű lélegeztetőgép vásárlására fordítják.
A Közösség szíve nevet viselő programot a CBA és a Procter & Gamble indította útjára. A kezdeményezés lényege, hogy a cég a CBA üzletekben megvásárolt termékeiből 10–30 forintot jótékonykodásra fordít, a vásárlók segítségével befolyt pénzt némi kiegészítéssel kórházak gyermekosztályainak utalják.

– Örömmel tölt el minket, hogy a fogyasztók közreműködésével segíthetünk a kis betegeken. Igyekszünk minden városba eljutni, a tavaly ősszel beérkezett vásárlói forintokból most Sopronba hozhattunk adományt – mondta el Janky Gyöngyi az adományozó cég nevében a hétfői átadáson a soproni kórházban.

A kórház örömmel fogadta az ajándékot, az egymillió forintos adományt dr. Grubits János orvos igazgató és dr. Tóth Péter osztályvezető főorvos (felvételünkön) köszönte meg a P&G képviselőjének.
A kórház örömmel fogadta az ajándékot, az egymillió forintos adományt dr. Grubits János orvos igazgató és dr. Tóth Péter osztályvezető főorvos (felvételünkön) köszönte meg a P&G képviselőjének.

– Ezzel az ajándékkal elérhető közelségbe került annak a 4 millió forintos lélegeztetőkészüléknek a megvásárlása, ami a régi, elhasználódott és sürgős cserére szoruló műszereket kiválthatja – mondott köszönetet dr. Tóth Péter, a soproni Erzsébet-kórház csecsemő- és gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A ceremóniát követően az apró betegek a Bóbita együttes zenés műsorának tapsolhattak.

A gyermekosztály

Az Erzsébet-kórház csecsemő- és gyermekosztálya 42 ágyon látja el Sopron és vonzáskörzete, valamint Kapuvár és vonzáskörzete 18 év alatti betegeit. Az osztályon működik egy 6 ágyas koraszülöttrészleg is. Ez 14 esztendeje fogadja az apróságokat, de azóta nem volt lehetőség az újszülöttek és koraszülöttek intenzív ellátásához szükséges alapvető műszerek cseréjére.


Olvasóink írták

  • 1. Csabazs 2009. január 28. 21:58
    „Nosza,rajta,akkor gyűjtsünk tovább!Például az adó egy 5-val!
    Városunk elöljárói is a zsebükbe nyúlhatnának, a holnapi rendkívüli közgyűlés előtt lehet adakozni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertődi kastély: területfoglalás rendőri felügyelettel

Fertőd - Rendőri jelenlét mellett fogott cölöpveréshez a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, hogy … Tovább olvasom