Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Lekopott a csíkozás - balesetveszélyes az út

Lekopott a Fertőrákos és Sopron közötti út felfestése. A szakasz így balesetveszélyes, főképp korlátozott látási viszonyok között.

A közútkezelő a késői közbeszerzési eljárás miatt csak tavasszal kezd a megye úthálózatának festéséhez.

– A Fertőrákos és Sopron közötti útszakasz elég kacskaringós, már csak ezért is fontos lenne, ha felfestenék a szinte teljesen lekopott sávelválasztó csíkozást – fogalmazott Csóka Zoltánné fertőrákosi lakos. – Téli időben, amikor korán sötétedik és a látási viszonyok is elég korlátozottak, félelmetes közlekedni azon a szakaszon.

– Az út fenntartása a közútkezelő feladata – nyilatkozta Palkovits János, a falu első embere.

– Felvettük velük a kapcsolatot és jeleztük a problémát, de sajnos semmi jóval nem biztattak. Mint mondták, kevés a pénzük ilyen célra, a főutak megfelelő festésére is szűkös a keretük.

A megkésett közbeszerzési eljárás miatt az úthálózat alig tíz százaléka kapott új festést.
Információink szerint a közútkezelőnél idén csak későn hirdettek közbeszerzési eljárást, így az úthálózat alig tíz százaléka kapott új burkolati festést. Az időjárási viszonyok miatt csak tavasszal folytatják a munkát, a teljes hálózat mintegy negyven százalékán. Ígéretük van arra, hogy 2010-ben még egyszer is hirdethetnek közbeszerzési eljárást. Az anyagiak függvényében végzik az útburkolati jelek festését. 

Olvasóink írták

 • 15. SzárnyatiGéza 2010. január 06. 09:32
  „MEGKÉSETT KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS???????

  Fel kell hívni az Alfa Girod kft-t, hogy hogy jöjjenek, és fessék fel. Nem mintha nagyon volna más cég az országban, aki foglalkozik ilyesmivel. A helyi "Útfestő2000 Bt"-nek esélye sincs annyi kenőpénzt adni vezéreinknek, mint az AG-nak...

  De annak örülök, hogy arra jutott pénz is, meg idő is, hogy a Fő tér közepére tél előtt gödröt ássanak.
  Szeretném tudni, hogy az aszfalttal helyettesített macskakövet merre vannak most!!!!
  Kinél lehet érdeklődni?”
 • 14. Kukac40 2010. január 05. 20:10
  „Nem csak a felfestés kopott le, hanem alóla az aszfalt is. Szégyen milyen állapotban van az a szakasz.”
 • 13. csillag78 2010. január 04. 20:29
  „Mekkora cikk! :D

  Míg ezt lehoztátok, annyi idő alatt faxolhattatok volna egyet a POLGÁR JENŐ HIVATLABA, meg az Állami Közútkezelő KHT-nek! :D

  <moderálva>”
 • 12. istvánbácsi 2010. január 03. 18:52
  „Naponta közlekedem Fertörákos-Sopron utvonalon nem csak aburkolat festést hiányolom hanem az elmult napok viharos idöjárása miatt az útmenti fák elszáradt ágai is nagy baleset veszélyt rejtenek.Avihar kisseb nagyobb ágakat tört le és az uttesten szanaszétt feküdtek.az autósok kerülgették öket.Nagyon baleset veszélyes.A közutkezelönek nem kellene megvárnia amíg agy elszáradt nagyobb faág az amugyis forgalmas uttestre esik és megtörténik a baleset.A víz elvezetés sincs megoldva nagyobb esözések után az uttesten hömpölyög a sáros esö víz. A naponta közlekedök nevében kérem az illetékesek mielöbbi intezkedését. Kérem ne várják meg hogy megint egy közuti tragédia hívja fel a figyelmüket az emlitett utszakasz MEGSZÜNTETHETÖ veszélyeire.A Jánostelep Sköhida közötti közvillágítás lassan már készül . Nagy szükség lessz rá ha beüzemelik végre. A sok gyalogos és kerékpáros nagyobb biztonságban "látható lessz"legalább ezen az utszakaszon.Tisztelettel: istvánbácsi”
 • 11. Judieee 2010. január 01. 14:24
  „Az útjavításról is lehetne egy cikket írni. A kátyúkat valóságos hegyekkel tüntették el. Akinek nem a kátyú miatt mentek szét a futóművei, most a helyükön maradt púpok rázzák szét. Annak viszont örülök, hogy végre egy kérésünk meghallgatásra talált és lámpaoszlopok (egyenlőre világítótest nélkül) jelentek meg a tómalmi buszmegállóban és környékükön. Kár, hogy ehhez 2 embernek kellett ott viszonylag rövid időn belül maghalnia.. És ha jól sejtjük, a sok karó az úttól kicsit beljebb talán egy járda vonalát jelöli. Előre is KÖSZÖNJÜK!!!”
 • 10. katika9 2010. január 01. 13:21
  „Az már igazi LUXUS lenne, ha nemcsak felezővonal, hanem az út szélét jelző vonal is lenne... A nyári/őszi útjavítások Sopron és Tómalom között pedig tényleg csak még veszélyesebbé tették az utat!”
 • 9. defg 2009. december 31. 10:08
  „Minden nap többször járok ezen az úton. Tény, hogy sajnos, az utóbbi években minősíthetetlenné vált és ezt nem csak az útburkolati jelek hiánya okozza. A nyár végén egy fontos esemménnyel kapcsolatos "javítások" katasztrofálisak, nagyban hozzájárulnak a balesetveszélyhez. Azt kívánom az "illetékes elvtársnak": üljön be az autójába és egy kicsit esős, kicsit párás januári estén induljon el Sopron felől Fertőrákos irányába. Csodálkozni fog, jobb, mint az elvarázsolt kastély... Főleg, ha nem átallanak még szembe is jönni...
  Elhiszem, sőt tudom, hogy máshol is rossz a helyzet, de a cikk erről az útról szólt, kedves hozzászóló barátaim.”
 • 8. krok 2009. december 31. 05:47
  „Sopron és Fertőrákos között? A térségben más utakon sincs felfestés. Az ekerülőn már a nyilak hegye is lekopott. Szerintem ilyen módszerrel és technológiával kár is festeni, mert egy hónap elteltével úgysem látszik már belőle semmi. Szankcionálni, büntetni, előírni, meg hatóságosdit játszani azt már tudunk, de a közlekedéshez normális feltételeket biztosítani azt még nem. Lassan azért majd a közlekedési morálban is utolérjük mondjuk Egyiptomot vagy Indiát, aki előbb dudál az mehet be a körforgalomba elsőként, nem a jobbról érkező. Nem baj, a lényeg az, hogy Magyarországon a legfőbb érték az ember!!!!, amíg meg tudja venni a 320 Ft-os benzint. Az már kit érdekel, hogy közlekedni hogy lehet. A Balkán ehhez képest főúri szalon!!”
 • 7. Baradlay 2009. december 31. 03:25
  „"bogote",ott nincs gordonka meg mszmp!!!!!!”
 • 6. bogote 2009. december 30. 22:28
  „Jellemző! Ausztriában a mellékutak jobb állapotban vannak mint nálunk a főutak! Na, ja ott nem lopják ki az anyagot!!”
 • 5. Tonxy 2009. december 30. 20:55
  „Amúgy az út ha festés meglenne ugyanolyan balesetveszélyes helyenként talán meg kellene rendesen csinálni. Ja arrafelé nem lakik egy "fontos" ember sem.”
 • 4. Tonxy 2009. december 30. 20:51
  „Meg ugye a kis műanyag fényvisszaverős karók is hiányoznak, évekkel ezelőtt minden mellékúton is volt most már csak főutakon. Amúgy meg lehetne csinálni más technológiával is csak akkor nem kellene félévente újrafesteni:)”
 • 3. mitirjak 2009. december 30. 17:17
  „Víz festéket használtak,mert így zsebbe is került valami!A Sztráda colort eltüntették,mert ez évekig megmarad!”
 • 2. lolita 2009. december 30. 13:04
  „Mindent az utolso pillanatban,igyszokott ez lenni mindennel!”
 • 1. ggg 2009. december 30. 11:00
  „ez most esett le?
  elárlom, h rákos és balf közötti úton sincs csíkozás. mondjuk ha lenne, azon akkor is max szekérrel lehet biztonságosan közlekedni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Opel és Peugeot: 50 méteren belül két baleset

Két közlekedési baleset történt Fertőszentmiklós és Röjtökmuzsaj között kedden. Tovább olvasom