Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Legyen az ipari parkban a hulladékkezelő!

Sopron–Harka - Telepítsenek szelektív hulladéklerakót és -kezelőt, valamint komposztálót a dél-keleti ipari parkba – javasolja Kiss Ferenc ügyvezető. Uniós pénzekre is pályázhatnának a megvalósításhoz.

A soproni Harkai úti szemétlerakó gondja – a hulladék Ajkára való szállítása – érzékenyen érinti Sopron és Harka útjait is.

– A RoLa-terminál és a szennyvízkezelő között elterülő dél-keleti ipari parknak van még szabad, arra alkalmas területe, ahol szelektív hulladéklerakót és -kezelőt, továbbá komposztálót létesíthetnének – javasolja Kiss Ferenc, az ipari park ügyvezetője. – Ennek eredményeképpen tehermentesülne Harka, nem utolsósorban Sopron úthálózata is, legfőképpen a Kőszegi út forgalma. Az ötlet annál is inkább figyelmet érdemelne, mivel ha ipari parki területen valósul meg környezetvédelmi beruházás, akkor az ipari parkok számára elkülönített uniós pénzforrásokat lehetne felhasználni. A Sopron Dél-keleti Ipari Park vállalkozásai – amennyiben lehetőséget kapnának – mind a beruházásban, mind a későbbi üzemeltetésben részt vennének.

Kiss Ferenc: A dél-keleti ipari park jó megoldást jelenthetne a hulladékgondra. Fotó: Magasi
Kiss Ferenc: A dél-keleti ipari park jó megoldást jelenthetne a hulladékgondra. Fotó: Magasi

Javaslatunkkal megkeressük a városvezetést annak érdekében, hogy mi-
előbb javulás következzék be a Harkai úti lerakó bezárása okozta helyzetben. 

Olvasóink írták

 • 9. Kukac40 2009. szeptember 14. 17:57
  „Na de ha dolgoznak akkor nem érnek rá lopni! Csak nem gondolja bárki is, hogy azért mennek a városvezetésbe mert tenni akarnak valamit. Ugyan kérem! A háttérben dolgozó haverok csicskásai ők, akik a döntést hozzák, nincsenek szemelőtt. Vérnélkül nincs komoly változás.”
 • 8. egysoproni_ 2009. szeptember 13. 20:31
  „2. zooberon!
  Igen azért lettek megválasztva mert nem zat nézték az meberek, hogy helyi szinten mit dolgoztak hanem az országos politikát ítélték meg helyi szinten is amit nemszabadott volna.

  4. FREDDY/S!
  Igen lakótömbök épülnek mert a jelenlegi vezetés sorra adja ki az építési engedélyeket!
  Az északi Ipai Prkot meg kellene szüntetni. Ott az inkubátorház meg a Harre tortagyár. Más nemigen van ott. Ode lehetne építeni egy normális élelmiszerboltot, játszóteret stb...
  A másik Ipari parkban meg minen feltétel adott a terjeszkedésre és valahogy nekem jobban Iparipark érzetem van ott.

  7. Intel!
  Teljes métékben igazad van!”
 • 7. Intel 2009. szeptember 13. 19:19
  „Én azt teszem..
  Persze, egy dologban igazad van, hogy Sopronnak egy db normális ipari parkja nincsen...
  Már régen Kópházáig ipar kellene, hogy legyen, ehhez képést a jelenlegi vezetők egy nagy céget nem tudtak ide hozni.
  Csak kisebb vállalkozásokat elüldözni...”
 • 6. FREDDY/S 2009. szeptember 13. 18:38
  „5.
  Nyitott szemmel kell járni, nemde...”
 • 5. Intel 2009. szeptember 13. 14:04
  „4.
  Ismertesd elképzelésed?
  Amúgy a Walter csapat sikeresen működteti az új szemétválogatot Győrben már...
  Ott engedték őket dolgozni...”
 • 4. FREDDY/S 2009. szeptember 13. 10:03
  „Az előző városvezetés sem ismerte a hosszútávú fejlesztést, mert akkor nem kellett volna négy év a délkeleti iparterület ilyen kivitelű megvalósításához. Ahogy északnyugati szél esetén sem szoktak északra iparterületet kialakítani, az itt sajnos a hozzánemértéssel sikeresen megvalósult. Azóta azonban lakótömbök épülnek, mely nem jellemző az ipari-parki tevékenységre. Jó lenne, ha olyan személyek foglalkoznának a fejlesztéssel akik egy picit többet értenek, mint akiknek halvány lila elképzelésük sincs arról, hogy mi lesz holnap, nemde...”
 • 3. Freddy01 2009. szeptember 13. 08:13
  „<moderálva>
  A választási kampány idején a sajtóban személyekre lebontva benne volt, hogy megválasztásuk esetén kinek mi lesz a feladata, amit haladéktalanul végrehajtanak.
  Mi lett belőle ? SEMMI .....
  Most nem akarom itt sorolni, hogy miket ígértek, mert elég hosszadalmas lenne. A végeredmény a lényeg...”
 • 2. zooberon 2009. szeptember 12. 19:10
  „Ne legyél igazságtalan! <moderálva> Nem azért, mert az Őszödiböszme elárulta, hogy "végighazudtuk"....stb....”
 • 1. egysoproni_ 2009. szeptember 12. 18:05
  „Siralmas ami itt megy! Több éve tudni lehetett a szeméttelep bezárásáról. Ami tervek készültek a Walterék idején z valahol a szemétben landolt. Most így 2 hónappal a bezárás után még azt sem tudják, hogy pontosan mit és hogyan kellene csinálni! Talán félre kellene tenni a háboruskodást és együtt kellene dolgozni az ellenzékkel akkor talán előbbre jutnánk és már rég előrébb juthattunk volna. Ha kormány váltás vagy polgármester váltás van akkor nemtudom miért kell mindent amit csak lehet belesöpörni a szemétbe, talán másnak is lehetnek épkézláb ötletei és nemcsak az újdonsült vezetésnek. Igaz ez esetben ennek a vezetésnek azon túl, hogy mégjobban eladósította a várost nemigen csinált semmit. Sok beruházás még az előző vezetés alatt kezdődött illetve az előző vezetés írta alá a szerződéséket amiket az elmúlt 3 évben fejeztek be vagy épp kezdtek el. Ne feledje senki, hogy nem minden út, járda, stb... felújítás a jelenlegi vezetés érdeme 100%-ban. Az csak egy dolog, hogy ők kezdtek el valamit az meg egy másik dolog, hogy sokmindenre voltak már tervek és szerződések csak közben pártszimpátia alapján Fodorék lettek megválasztva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elárverezik az elefántokat

A soproni Herczeg Anikó által festett elefánt is látható a budapesti Elefánt Parádén. Az alkotásokat elárverezik és a befolyt összeget egy hajléktalanszálló felújítására fordítják. Tovább olvasom