Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Lefedték a sorompó lámpáit Nagycenken

A vasúti átjárók fénysorompóinak takarására azért volt szükség, mert az ott zajló munkálatok miatt előfordulhat, hogy a fényjelzés gyorsan változik és helytelen figyelmeztetést mutat.
 

A nagycenki vasúti-közúti kereszteződésnél a fénysorompó lámpáit letakarták. Sok autó meg is áll emiatt, ahogyan kell, de még többen ilyen körülmények között is átszáguldanak a vasúti kereszteződésen, balesetveszélynek kitéve magukat. Miért kellett letakarni a villogókat? Miért nem egyértelműsítik a helyzetet?

- vetette fel a kérdést Taschner Kurt olvasónk.

Rázó Lászlótól, a GYSEV Zrt. szóvivőjétől megtudtuk, a társaság az M85-ös gyorsforgalmi út építése miatt vezetett be vágányzárat a Sopron–Lövő szakaszon. E részen június 21-ig szüneteltetik a menetrend szerinti vonatközlekedést, pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vasúti átjárók fénysorompóinak takarására azért volt szükség, mert az ott zajló munkálatok miatt előfordulhat, hogy a fényjelzés gyorsan változik és helytelen figyelmeztetést mutat. Az András-kereszt utal a vasúti átjáróra, amelyen – letakart lámpák esetében – kizárólag megállás és körbenézés után lehet áthajtani.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó Sopronban

A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani. Tovább olvasom