Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Lebilincselő ajánlat: Több ezres bírság helyett parkoljon szabályosan

Sopron teljes területén ismét kerékbilincs kerülhet a szabálytalanul parkoló járművekre. A több százezer forintos bírságot felhalmozóknak ez lehet a legnagyobb visszatartó erő.

A kerékbilincset szabálytalan várakozás, parkolás esetén alkalmazzák Sopron teljes területén, közterületein (utak, járdák, parkok, parkolók, stb.).  Fontos azonban, hogy a bilincselés nem rögzíthet nagyon veszélyes szabálytalanságot, illetve forgalmi akadályt - tudta meg a nyugatmagyar.hu az önkormányzat sajtóirodájától.

Sok a szabálytalankodó a városban

A tapasztalat azt mutatja, hogy szabálytalankodó sok van a városban, de többnyire kezelhető bírsággal és feljelentéssel.

Vannak, akik több százezer forintos bírságot halmoznak fel, kibújnak a fizetés kötelezettségei alól, kihasználva a joghézagokat - ez utóbbi főleg külföldi rendszámú autók esetében figyelhető meg.

Ellenük legnagyobb visszatartó erő a kerékbilincs, amit a közterület-felügyelő vagy a rendőrség munkatársa, illetve megbízott közreműködő szerelhet fel.

Fotóillusztráció: Magasi Dávid
Fotóillusztráció: Magasi Dávid

Költségek - Érdemes átgondolni, hogy megéri-e szabálytalankodni

Figyelmeztetés nem előzi meg a kerékbilincs felszerelést, a jármű tulajdonosa csak az intézkedés megkezdéséről kaphat tájékoztatást, feltéve, ha az intézkedő számára ismert a szabálytalankodó elérhetősége - tudta meg portálunk.

A következő költségeket figyelembe véve, érdemes átgondolni, hogy megéri-e tiltott helyen várakozni, vagy ˝spórolni˝ a parkolási díjon:

Sopronban az elszállítás 17.250 forintba, a kerékbilincs alkalmazása 11.500 forintba kerül, míg az esetleges tárolás és őrzés költsége naponta 1.200 forintra rúg. Ezen összegek az Áfát nem tartalmazzák.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. pkajos 2011. május 08. 14:39
  „21.
  Ebben a városban nincs illetékes..”
 • 21. énis 2011. május 08. 08:43
  „Felhívnám az illetékesek figyelmét a TORNA utcában szabálytalanul parkolókra!A rendőreink folyamatosan elsétálnak mellettük,így sokszor a teherautók csak a járdára felhajtva tudnak tovább haladni!”
 • 20. anonimus 2011. május 07. 14:24
  „18!
  nem védem a csalókat, csak ismerek 1 közterest és ő mesélte, h mekkora baromság az egész, meg hogy tök szabálytalanúl csinálják (már ha csinálják...)”
 • 19. pkajos 2011. május 07. 13:25
  „Szerintem is "mindigatutit" mondja jól..

  Miért a csalókat, sumákolókat kell védeni..? Mi van a többivel, azokkal akik betartják a szabályokat.. akik kifizetik az előírt díjakat..
  A mozgássérült parkolóban állókat, hamis igazolvánnyal vagy más bliccelőkkel, áram és víz lopókkal sokkal keményebben kellene eljárni..
  A sok sumák kiröhögi a szanályosan élőket, akikre a csalók miatti többletköltségeket -kényszerből- kiróják..

  Ne csaljon, ne blicceljen és nem fogják lelakatolni a kocsiját..”
 • 18. mindigatutit 2011. május 07. 11:02
  „16
  miért a csalókat véded?neked mi hátrányod származik ebből?”
 • 17. Laccie 2011. május 07. 08:41
  „anonimus!

  Kapsz hozzá még egy külső, belső takarítást plusz bónuszként egy polírozást is.
  :)”
 • 16. anonimus 2011. május 07. 05:21
  „RE # 7. Filtec 2011.05.06. 14:26
  nem a közterületes cetlijéről beszélek, ahol fel van tüntetve h mikor van fogadó ideje és a kkor tudom a figyelmeztetést rendezni....
  a bilincshez kell egy diszpécseri szolgálat ahonnan 24órán keresztül előszednek nekem egy embert aki leszedi ha időn belül vagyok, ill tájékoztatnak róla, hogy hova szállították....
  és ezért kérdeztem: diszpécser? őrzött telep? ja és innentől párban kell járniuk a közterületeseknek is (nehogy leüsd a bilincselőt...) De egy okos kitatlált, oszt most jogtalanul csinálják, ha egyáltalán csinálják”
 • 15. soproni.hu 2011. május 07. 00:44
  „Szerintem nagyon sok helyen megoldás lenne ha fizetős lenne a parkolás! Aki meg ott lakik az meg bírja kifizetni azt az évi 4000 forintot lakossági bérletre.
  A mi utcánkban nagy divat lett a diszperzites vödrös helyfoglalás, csak az a baj hogy a rendőr észre sem veszi, a közterületes ember meg évente kb. egyszer jár erre.
  Bezzeg amikor nekem tüzifát pakoltak le a házam elé akkor 10 perc múlva itt termett, hogy ez meddig marad itt...
  no comment.... Mondtam neki hogy ha segít, akkor kevesebb ideig :)”
 • 14. laza 2011. május 06. 22:57
  „9 Soproni! Szerintem sem ingyen, de akkor valaki mégis jól jár. Csak az a kérdés, hogy a parkolóőrők munkályát ki ellenörzi? Mert ha lenne felelős vezető akkor ha csak egyszer is kimenne az utcára rádöbbenne milyen szarul végzi a munkáját.”
 • 13. pkajos 2011. május 06. 21:46
  „Az se semmi, hogy a Lackner u. elején az Ógabona tér után, közel szinte szemben a rendőrséggel van egy éjjel-nappali bolt, ami előtt folyamatosan almdudleres ládákkal foglalják el a fizetős parkolót.... Nem 5 vagy 10 percre.. Már reggel fél 8-kor kirakják, egész nap kint van..

  No ez a 2-3 parkoló aztán nem sok hasznot hoz a Város konyhájára.. Persze lefoglalhatná a tulaj, egy évre 3-400 ezerért... Egyszerűbb a sumákolás.. az összejátszás..

  Hol a közterület felügyelő, a parkolásért felelős emberek ellenőrök? Merre néznek a rendőrök ilyenkor?”
 • 12. Feri1 2011. május 06. 21:32
  „Lazának teljesen igaza van. Rengeteg autót látni szélvédő mögött az üzlet nevével parkolva. Én azt nem állítom, hogy kenőpénz v. vmi ilyesmi áll a háttérben. De egyszerűen igazságtalan, hogy nekik szabad egész nap így parkolni, és ezt a bevételkiesést mi fizetjük meg. Illetékesek, ébresztő!”
 • 11. orion1 2011. május 06. 21:07
  „szerintem 10 éven belül fizetős lesz a jereván lakótelepi parkolás is! Bár ne lenne igazam...”
 • 10. Filtec 2011. május 06. 20:20
  „Tuti, hogy több boltos lefizette a jegyellenőröket.
  Még cetli sincs a szélvédő mögött sokuknak.
  Huhu! Illetékesek! Lehet indulni ellenőrizni!
  Korrupció, megvesztegetés gyanús a helyzet!”
 • 9. soproni 2011. május 06. 19:31
  „8.laza. Lehet,hogy nem ingyen? Vedd úgy,hogy kacsintottam is egyet:)”
 • 8. laza 2011. május 06. 16:49
  „Nem csak a külföldi autós lehet probléma.
  Találkozott már valaki a várkerületen üzlet tulajdonossal aki vásárolt parkoló bérletet vagy jegyet? Ha van ilyen tőle elnézést kérek.
  Tömegével állnak a luxusautók (áruszállitás) felirattal. Én még nem láttam rajtuk kerékbilincset pedig évek óta ingyen parkolak.”
 • 7. Filtec 2011. május 06. 14:26
  „Re: #5. anonimus 2011.05.06. 12:52
  Szerintem, az ablakra vagy a bal kilincsre ragasztott papíron rajta van egy telefonszám, ahol érdeklődhet.

  Én helyeslem ezt a módszert. És rohadtul nem érdekel, hogy nem tud megállni a környéken, ezért olyan helyre áll, ahol tiltja a KRESZ. Álljon meg messzebb, menjen biciklivel, busszal...


  A mozgáskorlátozottak helyére beállóknál nem kéne alkalmazni a kerékbilincset (de lehet, hogy nem is használják itt.), de sűrűbben kéne ellenőrizni ezeket a parkírozókat.
  Pl. Du., este felé a Fő posta előtt.”
 • 6. Csetneky 2011. május 06. 13:50
  „Szerintem jól teszik, ha a minden alól kibújó külföldi rendszámos autókra ráteszik. Aki ezt el akarja kerülni, parkoljon szabályosan. Ha erre képtelen, menjen gyalog.”
 • 5. anonimus 2011. május 06. 12:52
  „továbbra is azt kérdem:
  1.: van diszpécseri szolgálat?
  2.: van őrzött telephely?
  3.: van ügyelet?
  stb... stb... stb...”
 • 4. soproni 2011. május 06. 12:33
  „Ez megint egy olyan dolog,hogy csak a szabálytalankodóknak kell félniük.Még mindig jobban megéri parkolójegyet venni,mint büntetést fizetni.”
 • 3. soproni.hu 2011. május 06. 11:00
  „Van amikor fizető is parkolókban bilincselnek külföldi autókat, ahol nem is lehetne ha jól tudom.
  Ezt azért csinálják mert a kedves osztrák autó tulajdonosok nem fizetik ki a kiszabott bírságot, Ausztria meg nem adja ki a kocsi tulaj adatait, mert nincsenek bent az országok közti ilyen célokra kiírt egyességben.
  Így hát ha ilyet bilincselnek, csak akkor szedik le a kerékbilincset, ha megadja az adatait, mert csak így lesz behajtható a bírság.
  Szerintem ha ők nem fizetnek, kihasználva az osztrák jog kiskapuját, akkor innentől okosan jár el velük szemben az Holding, még ha nem is teljesen legális is...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iván - ˝Nem akarunk Gyöngyöspatát˝

Egyesek szerint a romák részéről előre kitervelt balhé volt a nagyszombati iváni tömegverekedés. Tovább olvasom