Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Lángok a lakásban – különös égési nyomok a halott testén

Sopron – Az Új utca egyik első emeleti lakásában pénteken reggel nyolc óra körül tűz ütött ki. A tűz valószínűleg a kályhából kipattanó szikra miatt keletkezett. Jelenállás szerint nem helytálló az az információ, miszerint az idős férfi a tűz előtt elhunyt volna.

11 óra 15 perc - "Az illető ruházata nem gyulladt ki, a férfi testén mégis égési nyomokat fedeztünk fel"

A gyors mentési munkák eredményeképpen a tűz tovaterjedésétől nem kellett tartani a többlakásos épületben. – A mintegy harminc négyzetméteres lakásban a cserépkályha előtti parketta égett, két négyzetméteren. A lángokat egy sugárral eloltottuk – tájékoztatott a helyszínen Horváth Gábor hadnagy, a tűzoltás vezetője.

– A férfi – akinél a mentők megállapították a halál beálltát – a kályhától alig fél méterre lévő ágyban feküdt. Annak ellenére, hogy sem az ágynemű, sem a illető ruházata nem gyulladt ki, a férfi testén mégis égési nyomokat fedeztünk fel. Az is bizonyosnak látszik, hogy a férfi dohányos volt. A tűz keletkezését szakértők bevonásával vizsgáljuk. A halál okát igazságügyi orvos szakértői vélemény fogja meghatározni.
 
A szomszédok szerint a 70 éves nyugdíjas férfi beteg, megkeseredett ember volt. –  Úgy tudjuk, a feleségét pár éve veszítette el, azóta egyedül élt – mondta a szomszéd ház lakója, Tóth Sándor.

– Korábban az egyik faipari üzemben dolgozott, onnan ment nyugdíjba. Eléggé magába zárkózottan élt, ritkán találkoztunk, akkor sem volt különösebben beszédes.

Információnk szerint nem helytálló a Független Hírügynökség híre, miszerint a férfi már napokkal korábban, jóval a tűz előtt elhunyt volna.

Ennek egyébként a józan ész is ellentmond, hisz ebben az esetben vajon kipakolta meg a cserépkályhát?  

9 óra 50 perc - A férfi a tűz eset előtt meghalhatott? 

A legfrisebb információk a soproni tűzoltókat néhány perccel 8 óra előtt riasztották azzal, hogy az Új utca egyik házából füst gomolyog.

A cserépkályhából kipattanó szikra okozta a bajt. Fotó: Magasi Dávid.
A cserépkályhából kipattanó szikra okozta a bajt. Fotó: Magasi Dávid.


A cserépkályha előtt felcsapó lángokat gyorsan eloltották, ekkor találtak rá az idős tulajdonos holttestére.

A mentők elsődleges vizsgálata alapján a férfi már néhány napja halott volt, a tűz pedig valószínűleg a kályhából kipattanó szikra miatt keletkezett. A haláleset körülményeit továbbra is vizsgálják - tudatta a Független Hírügynökség.

Csütörtök - 8 óra 14 perc

A tűzoltók, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, s jelenleg is ott tartózkodnak.

A szomszédok szerint a férfi egy-két évvel ezelőtt veszítette el a feleségét; azóta egyedül élt. Beteg, megkeseredett emberként ismerték a lakók.

Olvasóink írták

 • 13. hugo 2009. február 07. 08:47
  „Az csak fogalmazás illetve értelmezés kérdése, hogy nem tudták megmenteni...De egyébként van az elsők közt kiérkező mentőtiszt (1. vélemény) és a később kiérkező háziorvos (2. vélemény). Feltételezhetően itt is az ő véleményük volt némileg eltérő. Ezért van a további vizsgálat, fölösleges találgatni...”
 • 12. Judytka 2009. február 06. 20:53
  „Szerencsétlen ember..
  A kályha csempék viszont szépek”
 • 11. lolita 2009. február 06. 19:16
  „Lassan ugy vagyok az infokkal igen valami törtent de hogyan,mikepp az mar hidegen hagy mert az ujsag csak HAZUDIK,nem pontosan informal,felre vezeti a jo nepet!”
 • 10. zotya975 2009. február 06. 17:29
  „A lánglovagok oldalán olvastam.:Sorház lakásának parkettája kapott lángra a cserépkályha körül pénteken Sopronban. Horváth Gábor tű. hadnagy, a soproni tűzoltóság szolgálatparancsnoka elmondta: reggel jelezték a tűzoltóság ügyeletére, hogy az Új utcában lévő, régi építésű, belvárosi sorház első emeleti lakásából füst szivárog. A tűzoltók az egyszobás lakás bejárati ajtaját felfeszítették, és kihozták a bent lakó férfit, akit az ágyban találtak meg. A 68 éves férfi életét a mentők már nem tudták megmenteni. A lakásban az ágytól körülbelül fél méterre lévő cserépkályha körül 1-2 négyzetméteren égett a parketta. A lángokat a tűzoltók fékezték meg.

  A fenti cikkben pedig.:A mentők elsődleges vizsgálata alapján a férfi már néhány napja halott volt, a tűz pedig valószínűleg a kályhából kipattanó szikra miatt keletkezett. A haláleset körülményeit továbbra is vizsgálják - tudatta a Független Hírügynökség.

  Biztos két kölün mentőről van szó.:-)”
 • 9. kisfiu 2009. február 06. 16:53
  „TŰZ ELÉG BAJ”
 • 8. katka892 2009. február 06. 15:20
  „Bocsánat,de lehet én nem értem a dolgokat!!
  Ez akkor most pénteken(ma) vagy csütörtökön történt??????????
  Cikk eleje:"Az Új utca egyik első emeleti lakásában pénteken reggel nyolc óra körül tűz ütött ki",a végén pedig ez látható:"Csütörtök - 8 óra 14 perc

  A tűzoltók, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, s jelenleg is ott tartózkodnak."
  Na akkor most???Ha most ezt csak én látom rosszul,elnézést!!!”
 • 7. Misztertejfel 2009. február 06. 14:40
  „Bocs, nem ide passzol, de nem látta valaki a Volt egyszer egy család c. filmet Latinovitscsal, Ruttkaival, Ernyei Bélával? Szerintem ebben a házban forgatták a soproni részeket.”
 • 6. 1soproni 2009. február 06. 14:40
  „"...kipakolta meg a cserépkályhát?"”
 • 5. ASHER 2009. február 06. 13:03
  „2/5454!!
  egyaltalan nem!!
  ez viszony egy regi trukk,arra hogy ha a hullat meleg helyen tartjak,-(igy a hullamerevseg is csa kesobb all be)-
  -csalni lehet a halal beallta idopontjaval,vagyis meg a szakerto sem pontos!!!
  szerintem nagy a valoszinusege annak hogyvalaki(kik) a jarandosagara palyaztak!!!”
 • 4. ideals 2009. február 06. 12:27
  „... egy ilyen cserépkályhában biztos, hogy lehet 1-2, sőt 3 napig is parázs! - csak jól meg kell pakolni.. - és tartja a meleget is meg a parazsat is..”
 • 3. pisti60 2009. február 06. 10:51
  „Biztos a halott férfi rakta mert fázott,Nem?
  Ez eggy akkora egy baromság,de,tényleg ujság iró kolega!!
  Ugye ezt nem gondolta komolyan 1-2 napig hogyan lehet parázs a kályhába?”
 • 2. 5454 2009. február 06. 10:21
  „Az agyam eldobom. Ki rakta a tüzet? a szelleme?hogy míg megtalálják ne fázzon? Morbid egy hír!”
 • 1. Tama 2009. február 06. 10:11
  „Ha néhány napja halott volt, akkor ki rakott tűzet a kályhába? vagy az azóta égett? érdekes. Ilyen kályha kell nekem is nem kellene mindig megrakni, csak ég csak ég.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban az EB-részvételért a női U17-es focicsapat!

Sopronban és Bükön rendezik az U17-es női labdarúgó EB-selejtezők magyar vonatkozású tornáit. A… Tovább olvasom