Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Lakossági fórumot tartottak Sopronban a települési arculatról

Valószínűleg még a februári közgyűlésen elfogadják a településképi arculati kézikönyvet és a rendeletet.
A városháza Dísztermében Fodor Tamás polgármester köszöntötte a településképi arculati kézikönyvvel és településképi rendelettel kapcsolatos lakossági fórum résztvevőit hétfőn este, majd Németh Gergely, Sopron városi főépítésze kapott szót.

Mint mondta, a vonatkozó törvény 2016-ban látott napvilágot. A városfejlesztési osztály és a főépítészi iroda munkatársainak egy éves előkészületi munkája révén állt össze a településképi arculati kézikönyv - továbbá a településképi rendelet - tervezete. Ennek létrejöttét az építészekkel és a Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal történt szakmai egyeztetések, illetve az egyházakkal és civil szervezetekkel - például a Soproni Városszépítő Egyesülettel - való konzultációk segítették.

A város különböző területeinek - például a Belváros és térsége, a Lőverek, a Jereván és más lakótelepek - karakterét, épített és természeti értékeit számba vevő anyag gazdagsága a biztosíték arra, hogy Sopron belbecse és külcsíne harmonikusan fog illeszkedni évszázadokra visszatekintő kulturális örökségeihez éppúgy, mint napjaink irányzataihoz.

A lakossági fórumot követően a képviselő-testület valószínűleg még a februári közgyűlésen elfogadja a településképi arculati kézikönyvet és a rendeletet.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt egy 17 éves fiú Sopronból - Felismeri?

Tari Csaba Sándor még január 11-én egy soproni gyermekvédelmi intézetből engedély nélkül távozott. Tovább olvasom