Kisalföld logö

2019. 06. 24. hétfő - Iván 18°C | 28°C Még több cikk.

Külön parkolók a nőknek Sopronban: hímzéses falfestés

A soproni mélygarázsban augusztus elsejétől hat darab, nagyobb méretű, külön színes ábrákkal megjelölt parkolóba állhatnak be a női sofőrök.

Komornoki László a Sopron Holding Zrt. vezérigezgatója pénteken jelentette be, hogy augusztus elsejétől hat új, hölgyparkoló várja a Petőfi téri mélygarázsban parkolókat.

Így néz ki az új parkoló.
Így néz ki az új parkoló. Fotó: corvinusradio.huAz új, nagyobb méretű, könnyen megközelíthető parkolóhelyeket az önkormányzat kérésére alakította ki a holding annak érdekében, hogy megkönnyítsék a parkolást a hölgyek és a nagycsaládosok számára.

Ezeket igyekeztek minél színesebbé és érdekesebbé tenni a különböző motívumokkal.

- Ezeknek a parkolóhelyeknek köszönhetően minden emeleten lehetőség nyílik a könnyebb parkolásra, hiszen míg egy átlagos mélygarázs parkolóhely szélessége 230 centiméter, addig az új parkolóhelyek 380 centiméter szélesek valamint további 40-40 centiméter széles felfestéssel láttuk el azokat, a könnyebb ki és bepakolások valamint a babakocsis anyukák érdekében - közölte a vezérigazgató.

 

A mélygarázs előnyei

Közel van a belvároshoz, gyalogosan minden 5-10 perc alatt elérhető. Az első fél óra ingyenes, ezen felül 150 forint/óra a nappali időszakban, míg a felszínen az I. zónában az óradíj 420 forint. A fizetőautomata az aprópénz mellett a bankjegyeket is elfogadja.Komornoki László hozzátette: 2009 óta folyamatosan nő a mélygarázs kihasználtsága, míg 2010-ben átlagosan 10-1 százalékos volt, addig 2013. I. félévében ez a szám már 40-45 százalékot, de a téli hónapokban ezt is meghaladta. 2013. július hóban 350-400 be- illetve kihajtást regisztráltak naponta átlagosan.

2013-ban 76 éves egész napos bérlet és 23 éves nappali bérletet értékesítettek. Emellett kedveltek a 30 napos és turisták körében a 7 napos bérletek, ezekből 2013. június végéig közel 300-at vásároltak.

Olvasóink írták

96 hozzászólás
 • 96. rusa 2013. augusztus 03. 10:41
  „Nem tudom írta-e már valaki (nem olvastam el az összes kommentárt). de ez nyugaton már rég divat ("Frauenparkplaetze") és nem elsősorban a méret a lényeg (mint máshol...), hanem hogy a helyek közel legyenek a gyalogos be- és kijárathoz, jól meg legyenek világítva, és így csökkentsék annak a veszélyét, hogy megtámadják a hölgyet a sötét parkolóházban pl. éjszaka. Ha ez itt is így van és nem csak egyszerűen felfestettek pár nagyobb helyet, akkor ez egy jó lépés és nem kéne ennyit "rugózni" ezen...”
 • 95. Nanu 2013. augusztus 02. 19:54
  „immerzimmer ahogy látom eléggé nőellenes :) és ahogy látom győri is, ez a IQ szintjén és stílusán látszik :) és ahogy látom nagyon elbánhattak vele a nők ha így gyűlöli őket :) persze az előbb leírtak miatt ez érthető :) más miatt miért zavarhatná ez a pár parkoló ennyire? :) hisz elfér ott bőven, alig van kihasználva a mélygarázs.. főleg ha jobb élet reményében az ilyen immerzimmereket ideeszi a rossebbbb :)”
 • 94. bogica 2013. július 30. 19:16
  „en ezt nem ertem , a vezetöi tanfolyamon is es gyakorlaton is ugy tanitjak a parkolast, hogy ajtonyitasnyi helynek meg kell lennie.nekem is van ket lanyom Volt gyerekülesünk is kiszaltunk beszaltunk ,persze ajtonyitogatasnal mindig figyelni kell föleg ha gyerekkel vagyunk a B-kategorias az mindenkinek B kategorias parkolni es vezetni egyarant tudni kell.Autot vezetni parkolni felületesen nemlehet.ugy orditott velem az oktato mint egy szakadtmarha hogy tolatas közben csak a tükröt neztem.Igen is meg kell tanulnia rendesen tolatnia es vezetnie aki kormany möge ül.a nöi elnevezese a parkolonak felhaborito semmivel nem vezetnek rosszabul mint a ferfiak csak egy tipp nezzetek vissza az elmult honap baleseteit es azt is hany nöi soför Volt köztük.”
 • 93. Vercingetorix04 2013. július 29. 17:24
  „Hogy mennyire kellett, avagy nem ez a parkoló:

  http://www.youtube.com/watch?v=tFZ6ihmqlQA”
 • 92. Vercingetorix04 2013. július 29. 17:14
  „Max. elismerve a jószándékot, azért azt megkérdezném:
  - ha férfi létemre ide parkolok, megbüntetnek-e? Egyéb veszély, pl. kasztrálás...?
  - ha a feleségem NEM ide parkol, akkor legyek büszke erre?
  - a lányom (20 éves) ide parkolhat-e, ugyanis ő (még) nem hölgy?
  Lennének még kérdéseim, de azt cikizésnek vennék, az INDEXES cikkben a Bentley pedig photoshop...!”
 • 91. soproni 2013. július 29. 14:38
  „90. Agadir !A Pulzus televízió híreiben láttam,hogy minden szinten más motívum lett felfestve.Velünk pont ezt osztották meg :)”
 • 90. Agadir 2013. július 29. 13:20
  „Szeretném megtudni, hogy vajon miért kalocsai mintát festettek a falra, és miért nem Sopron vidéki népi motívumokkal díszítették a parkolót? Sopronnak és környékének talán nincsenek saját tradíciói, hogy egyenesen Kalocsáról kell a hagyományokat "importálni"?

  ;)”
 • 89. Kukac40 2013. július 28. 23:01
  „88. hóvirág12 Értem én erről beszéltem. :) Nem sokkal előtted csak a nyolcvanas vége felé az utolsót. Nem véletlenül írtam amit írtam. Nem arról szól? De igen. Ahogy a családi parkoló sem elég jó elnevezés és a használata se sikerül mindenkinek hiába széles. Nem az elnevezésen múlik. A véleményem fent tartom, ha minősít ha nem.”
 • 88. hóvirág12 2013. július 28. 19:19
  „Kedves Kukac40!

  Nem tudom, hogy te hol születtél és mikor. De én a 70-es években Sopronban. És így a kilencvenes évek elején szereztem jogosítványt - az összes többi lány osztálytársammal egyetemben.... akiknek a 80-905-a azóta is vezet.

  Tudod, én elég sokat autóztam már életemben mindenfelé. És szinte sose volt olyan, hogy nő miatt kerültem volna veszélyes szituációba mondnjuk egy autópályán, vagy országúton.......... de bizony nem egy férfi miatt kellett már padkára hajtanom, vészfékeznem, hogy ő felelőtlenül előzhessen.

  Ráadásul most nem is erről van szó!

  A cikk témája egy jónak induló, de belul elnevezett önkormányzati kezdeményezés volt. Nem értem, hogy emiatt miért kell rögtön alaptalan sztereotípiákat előszedni. Nem veszitek észre, hogy ezzel saját magatokat minősítitek???????

  Vagy talán pont ez a célja a kisalfold.hu-nak? Panem et circenses? Hááááát, elég szegényes cirkusz..........”
 • 87. hóvirág12 2013. július 28. 19:08
  „Ide figyelj immerzimmer!

  Én nem bunkóztam veled! Megkérhetnélek arra, hogy indokolatlanul te se tedd?

  <moderálva>

  Ráadásul piszkosul nem érdekel Győr. Az csak egy megyeszékhely... jópár van még belőle az országban :-)”
 • 86. József42 2013. július 28. 19:04
  „Nos, természetesen a feministák ebből is cirkuszt fognak csapni, de hát tőlük mit vártunk? Azonban a feminizmus egy hamis ideológia, amely nem a nőkért van, az csak ürügy nekik, valójában csak szétbomlasszák a családokat, a nemzeteket és világot. Ajánlom nektek ezt a honlapot: http://www.ferfihang.hu”
 • 85. oaxacaca 2013. július 28. 18:06
  „Nagyon régóta vezetek, nem is keveset, de a parkolás...nos az nem az erősségem. De ezt belátom és nem is okoz komolyabb lelki problémát. A szakirodalomban fellehető cikkek szerint a női agy téri tájékozódásért felelős régiója fejletlenebb,így biológiailag alkalmatlanabb azokra a feladatokra, amelyekben ennek nagyobb szerepe van. Cserébe megkaptuk a szélesebb perifériás látást, amiért hálásak vagyunk. Természetesen vannak kivételek, rögtön a saját lányom, de ez csak a szabályt erősíti. Summa summarum...nekem szükséges a nagyobb parkoló, köszönet érte.”
 • 84. Kukac40 2013. július 28. 13:08
  „80. hóvirág12 A hogyan a kérdés, nem a használat. Milyen furcsa, hogy egyből minden nő milyen jól parkol, vezet. A férfiaknak meg kihullik a maradék hajuk is. A statisztikák emlegetésekor az utóbbi időkben (mióta több nő is vezet, nem csak jogsija van) nem igen emlegetik, hogy a nők mennyivel biztonságosabban vezetnek. Nem kellene azokról a hölgyekről megfeledkezni, akik a nőiségük révén kaptak jogsit. A parkolást gyakorlással lehet elsajátítani, amióta nincsenek rutinpályák ez is elmarad.”
 • 83. gte325 2013. július 28. 11:33
  „79. villámcsapás ...pedig a víz nem kerül pénzbe..." ezt hogy érted? mert ekkora butaság még a ko.hu-n sem terem minden nap.”
 • 82. gabooo 2013. július 28. 07:30
  „Miért nem rózsaszín? :D”
 • 81. immerzimmer 2013. július 28. 00:59
  „Hóvirág12, meg a többi falusi aki nem tanyasi csak messze lakik a bekötő uttól !

  győrben 10 éve van családos parkoló a barkácsáruházaknál meg bevásárló központoknál, 2 felnőtt meg gyerkőcök vannak rá festve.

  Mi van ha apuka viszi a gyerekeket mert anya otthon főz, takarit stb? Sopronban ki kell heréltetnie magát mert az NEM családos hanem NŐI parkoló. Győrben normális emberek laknak akiknek mindegy hogy a családdal érkező, vagy tanuló vezető vagy parkolni nem tudó az NŐ vagy Férfi.

  Sopronban sajnos még nem jutottak ide.”
 • 80. hóvirág12 2013. július 27. 21:17
  „Kedves háté és a többi fikázó!

  "Lekopogom" én azok közé a nők közé tartozom, akik évek óta használnak mélygarázst (nem ezt, hanem egy másikat), és beállnak minden egérlyukba!

  DE! Arra gondolhatnál, hogy egy nő nagyon sokszor 1-2-3 kisgyerekkel autózik. És őket bizony be kell "varázsolnia" az autóba. Be kell helyezni a bébihordozót, de a kicsit nagyobbaknál is ki kell tárni az ajtót, hogy rögzíteni lehessen őket a biztonsági gyermekülésben!
  Ehhez pedig hely KELL!

  Európa boldogabbik felén a mozgásérült parkolók mellett természetes dolog a családos parkolóhelyek kialakítása. (amikre kedves, idegenben járó honfitrsaink előszeretettel állnak be gyermek nélkül is ---- tapasztalat)

  Tehát ennyit a hőzöngésről!

  És - ha az eddig leírtakból nem lett volna világos - ezúton szeretném köszönetemet kifejezni az ötletgazdának, és azoknak, akik módot adtak a megvalósításra ezen kezdeményezést!
  Jó lenne, ha a felszínen is lehetőség lenne erre, pl. kórháznál, orvosi rendelőknél, a mélygarázstól távolabb eső nyilvános parkolókban!

  Talán csak annyit még hozzá, hogy "női parkolóhelyek" helyett sokkal jobb lenne a "CSALÁDOS" parkolóhelyek elnevezés használata! Ezt ajánlom az illetékeseknek megfontolásra!

  És akkor senki nem jöhetne a lenti negatív kritikákkal.....
  Köszönettel:
  egy anyuka”
 • 79. villámcsapás 2013. július 27. 17:59
  „Törődni kellene azzal is,hogy ebben a melegben az utakat locsolni kellene!Ez megszűnt,pedig a víz nem kerül pénzbe.Vagy nincs locsoló autó?A Jereván lakótelepen is elkelne locsolás.Erre csak pár éve volt lehetőség?
  -A női parkolók meg talán azért lettek létrehozva,mert a képviselő feleségek tudjanak parkolni,a kijelölt helyeken!?”
 • 78. Karcsika 2013. július 27. 17:27
  „Off

  Mikor kezdik el a Várkerület felújítását?

  Mennyibe került a terv elkészítése?

  Miért hallgatnak róla?

  Ezt a Kisalföld is megkérdezhetné az illetékesektől.

  On”
 • 77. georgbob 2013. július 27. 15:17
  „Mi?rt van az, hogy az autómat immáron második alkalommal is, nőnemű h?tv?gi sofőr töri rommá???”
96 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral a Fertő körül

Negyedik alkalommal rendezik meg a kétnapos, biciklitúrával és sátrazással egybekötött Fertő tó kerülést. Tovább olvasom