Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Kránitz: örülünk a pénznek

Sopron - Az RFT ülésén a nagyvárosok 900 milliós támogatáshoz jutottak, Sopron 600 milliót nyert belváros-rekonstrukcióra. Ezt nem szabad kevesellni, hiszen már 1,2 milliárdot kapott a város – mondta el Kránitz László.
– A szocialista önkormányzati frakció nagy eredménynek tartja, hogy a korábbi ciklus alatt nyerte el a város a Deák tér rehabilitációjához szükséges 600 millió forintot – fogalmazott Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP). – Az előző négy évben ugyanis a régió megyei jogú városai közül – a belvárosok felújítására – egyedül Sopron jutott támogatáshoz.

A legutóbbi regionális fejlesztési tanácsülésen mindegyik nagyváros 900 millió forintos támogatáshoz jutott, ezúttal Sopron 600 milliót nyert a Fő tér és a Tűztorony felújítására. – Fodor Tamás ezt az összeget kevesli, pedig az előző 600 millió forinttal együtt Sopron már 1,2 milliárdos támogatásnál tart – tette hozzá Kránitz László. – Mielőtt Fodor Tamás bárkit is hibáztatna, fontos tudni, hogy a polgármestert – aki eredetileg 900 millió forintot kért – a saját párttársai, városvezető kollégái is leszavazták. Mi örülünk a támogatásnak, és reméljük, a városvezetés mielőbb nekilát a belváros rendbetételének.

Olvasóink írták

 • 15. Laza 2008. április 25. 18:47
  „Nocsak mit követtem el,hogy kimoderáltak?Nevén neveztem a gyereket?”
 • 14. nemelég 2008. április 25. 18:45
  „Feri
  egy előterjesztés manapság nem az egyedüli alternatívát jelenti, fideszéknél pedig nem is szokás a másik oldal javaslatát elfogadni. Továbbmegyek, volt is eltérő soproni javaslat, de a nem soproni érdekeltségű fideszes urak - saját régiójukra gondolva - nem szavazták meg, így a javaslat 3 szavazatot kapott a 21-ből /1 fideszes, 2 szoci /. Fodorúr meg a szocikkal foglalkozik a saját dolga helyett. Talán még perelni is fog a pénzünkön.”
 • 13. OPTIMISTA 2008. április 25. 10:14
  „Nem nyilvánította ki a városvezetés a korébbi polgármester által elintézett 640 millió forintos SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM teljes rekonstrukciójáért és felujításáért a köszönetnyilvánítását.
  Pedig jól esett volna hallani, hogy nagyon szépen köszönjük, ez
  Sopronért, a városért és a fitalságért történt.
  Kétkedő soproni állampolgár menj el a Széchenyi Gimnáziumba,
  vedd le a kapodat és csodát fogsz látni, hogy milyen hasznosan és kíválóan költötte el a korábbi vársovezetés az elmúlt években kapott 640 millió forintot.
  Ez valóban a többi beruzásásal együtt (Deák tér, Mélygarázs)Sopron Megyei Jogú város ajándékaként kell elkönyvelni.”
 • 12. Feri 2008. április 25. 09:47
  „nemelég
  "milyen érdek alapján szavazott volna meg Győr, Szombathely, Zalaegerszeg fideszes polgármestere, megyei elnöke és társelnöke Sopron javára pluszpénzt azért, hogy utána nekik jusson annyival kevesebb? "
  Pontosan erről van szó. Volt egy előterjesztés ( had ne én mondjam meg, hogy kik terjesztették elő), és mivel a többségnek ez kedvező volt, ezért megszavazták. De ezt elő lehetett volna terjeszteni úgy is, hogy 4,2 milliárdot felosztunk öt város között, igy mindenki kapott volna 840 milliót. De ez politikai akaratot feltételez.
  Én, mint "okostojás" ( FJózsi) ezt így látom.
  Az indoklás pedig nevetséges mondvacsináltürügy, csak azt etetik meg vele, aki nagyon meg akarja kajálni! A Deák téren megépült építmény vitte el a sok pénzt, de ezt nem nevezhetjük belvárosi rekonstrukciónak.
  Üdv kedves baloldali mindentmegmagyarázónak!”
 • 11. okos2008 2008. április 24. 22:48
  „Ha a szocialista, fideszes stb. "elvtarsak" egyszer dolgoztak volna a privat szferaban, akkor tudnak, hogy mindenki egy penzugyi keretbol kell, hogy gazdalkodjon, es nem feneketlen a penzeszsak...

  Ami penzosszeg rendelkezesre all, abbol kell fedezni a munkalatokat. Olcsobb anyagokbol es olcsobb emberekkel, kihagyva azt a reteget, aki semmit nem csinal, csak elemeli a penz nagy reszet. Ugye tudjuk mirol beszelek?”
 • 10. nemelég 2008. április 24. 20:30
  „Árulja el nekem valaki / talán Feri /, hogy milyen érdek alapján szavazott volna meg Győr, Szombathely, Zalaegerszeg fideszes polgármestere, megyei elnöke és társelnöke Sopron javára pluszpénzt azért, hogy utána nekik jusson annyival kevesebb? Nem a szocikat kell megint szidni, a kevesebb pénz fidesz-szavazás eredménye. A polgármesterünkön kívül szerintem Walter és Molnár /szocik/ támogatták szavazatukkal Sopront /összesen három támogató szavazat volt a 900milla mellett/, a 8 nemleges minisztériumi szavazat mellett igenis a 10 fideszes szavazat vonta meg a pluszösszeget Soprontól. A dolog egyébként logikus és érthető, ezekután miért kell mégis a szocikat szidni? Ez már valami betegségféle lehet...”
 • 9. FJózsi 2008. április 24. 17:11
  „És okostojás Feri kapottt az alkalmon és belerúgott a szocikba. Mást úgysem tud!A cikk elgondolkodtató, mert jó lenne tudni, hogy a közösből mennyi jutott Sopronnak az elmúlt években . A Deák-tér, az egyetemi felújítások, fejlesztések árnyékában tényleg dícséretes a 600 millió. Ironikusan ezen már okos képviselőket is vehetnénk!”
 • 8. kubi-ubi 2008. április 24. 15:40
  „Én mondjuk Fodor helyébe úgy kommentáltam volna az eseményeket, hogy: De jó a város nyert 600 milliót felújításra!! Nem úgy, hogy nem kapott 900-at. Ez is azért a hozzánemértés magasiskolája. De hát semminek nem lehet örülni anélkül, hogy ne vádaskodnának, ez azért már idegesítő. Kránitznak meg igaza van, nem nyavajogni kéne hanem örülni és nekilátni a felújításnak!”
 • 7. FREDDY/S 2008. április 24. 15:36
  „A rövidlátás magasiskolája, amikor a belváros-rekonstrukciójára nem a szükséges összeg lesz biztosítva. Majd rájönnek, ha félig készül el, nemde...”
 • 6. lolek 2008. április 24. 15:27
  „Ez nem magyarázkodás! örülni kéne, hogy egyáltalán kapott a város valamit, nem azon keseregni, hogy mennyit. Ja kérem lehet hogy meg kellett volna beszélni a fideszes kollégákkal, hogy szavazzanak Sopron mellett és akkor most nem kárognának, hogy szegény Sopron így meg úgy!”
 • 5. Feri 2008. április 24. 10:33
  „Arra a Kránitz úrék is gondolhattak volna, hogy a Deák téren feleslegesen betonba öntötték a pénzt, és most miattuk nem jutott a Sopron szempontjából sokkal fontosabb belvárosi rekonstrukcióra. És itt megemlíthette volna, hogy a párt társaival együtt feláldozták Sopront a szavazatokért. Itt jegyzem meg, hogy a Sopronnál nagyobb megyei jogú városok megkapták, amit kértek. Talán ugye azért, mert mindegyikben a szavazópolgárok többszöröse van, mint nálunk.
  Ez az általam igen "tisztelt" képviselőúr magyarázata igen hasonlít a főnökei mindentmegmagyarázok stílusához. De hát meg kell dolgozni a pénzéért (teszem hozzá tőlünk adófizetőktől kapja), amit a Fletótól kapott ajándékba hűségéért.”
 • 4. sziszifusz 2008. április 24. 08:05
  „T.Fodor úr! Vegyék már észre, hogy egyéb más mellett a diplomáciai érzékük is egy nagy nulla! Nem kellett volna összebalhézni (az idétlen pereskedéssel) a vörösökkel és nagyobb az esély a plusz pénzre (lásd Györ)”
 • 3. FREDDY/S 2008. április 24. 08:04
  „Toldozgatni csak pontosan és szépen, mert a Deáktérnél elszúrták azt szépen, nemde...”
 • 2. Narancssárga 2008. április 24. 07:04
  „Fodor Úr! "Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli meg!"”
 • 1. FREDDY/S 2008. április 24. 05:47
  „Meg azt is hozzá kell adni, hogy Sopron a negyven év alatt sem kapott semmit, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni sörgyár: 2,2 millió eurós beruházást adtak át

Sopron - Száz tonna vasból, nyolcszáz köbméter betonból, és egy kilométernyi rozsdamentes csőből… Tovább olvasom