Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Közösen szépítették a településüket

"Szedjük össze magunkat"-kampány: Nagycenk és Sopronhorpács is csatlakozott.

Nagycenken és Sopronhorpácson az elmúlt szombaton a helybéliek közösen szépítették, illetve takarították ki a településüket. A két település is csatlakozott a Szedjük össze magunk! kampányunkhoz.

Már szombaton kora reggel lázasan gyülekeztek Nagycenken a játszótérnél. A helybéliek rendbe tették a parkot és környékét, míg a többi csoport a falu különböző pontjain gyűjtötte a szemetet, szépítette a köztereket, a millenniumi parkot is. A nap végére össze is gyűlt 25–30 köbméternyi hulladék. Ivánkovics Ottó polgármester elmondta, mintegy hetvenen vettek részt az akcióban.

Sopronhorpácson ugyancsak több helyszínről támadtak közösen a hulladék ellen. Felszámolták a külterületi illegális szemétlerakókat. Felnőttek és általános iskolások közösen zsákot ragadtak, kesztyűt húztak. A munkában aktívan részt vettek helyi önkéntes tűzoltók, továbbá a vállalkozók is támogatták az akciót. Volt dolguk rendesen, a nap folyamán találtak elhullott állatot, egy utánfutóra való autógumit, zacskókat, hamburgeres dobozokat. Talabér Jenő polgármester lapunknak elmondta, mintegy három teherautóra való hulladékot gyűjtött össze a település lakossága.

A hulladék összegyűjtéséhez mindkét településen hozzájárult a Rekultív hulladékgazdálkodási kft. A zsákokba, konténerekbe rakott szemetet előreláthatólag ma szállítják el.

P. H. L.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztették a patológiai osztályt

A soproni kórház patológiai osztályának tegnap átadott laboratóriuma olyan speciális diagnosztikai eljárásokra képes, amelyek többek között a beteg kezelésének optimális módját is meghatározzák. A hatvanmillió forintos fejlesztés magántőkéből valósult meg. Tovább olvasom