Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Közösen alkottak a balfi táborban

A Wosinski Képzőművészeti Tábor harmadik alkalommal fogadta a képzőművészet iránt érdeklődőket és a már gyakorlott alkotókat a balfi József Attila Művelődési Házban.

A vezetést – már hagyományosan – Szepes Gyula, a Frankfurti Képzőművészeti Főiskola professzora látta el Fejér Zoltán és Szepes Péter soproni festőművészek társaságában.

A hangsúly a táborban elsősorban a képzésen volt, tehát egész héten kemény elméleti és gyakorlati munka folyt a tikkasztó hőség ellenére. Szepes Gyula professzor több tematikát dolgozott ki, idén a térformák kerültek terítékre gipszmintázással és grafikákkal, valamint a minőségi kontraszt alkalmazása a tájképfestészetben.

A táborban az alkotók és a művészetekkel ismerkedők egyaránt új tapasztalatokkal gazdagodtak.
A táborban az alkotók és a művészetekkel ismerkedők egyaránt új tapasztalatokkal gazdagodtak.

Fejér Zoltán előadása a vizuális látásmódról és a manapság divatos jobb agyféltekés rajzolásról szólt, a gyakorlatban is érvényesítve a képies látás- és gondolkodásmódot. Szepes Péter pedig mindkét oktató művész és a táborlakók munkáját segítette folyamatosan: ha kellett, festéket, gipszet hozott, segített egy színt kikeverni, a munkában megakadt táborlakót tanáccsal vagy egy felmerülő szakmai probléma megoldásával támogatta.

A tábor az itt készült művekből, tanulmányokból, vázlatokból létrehozott kiállítással zárult. A Wosinski-tábor jövő évben júliusban ismét várja szeretettel az alkotókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatják a kőkertet

A Páneurópai Piknik 20. évfordulóján a német Schloss Ronsperg Egyesület a Barátság parkban japán… Tovább olvasom