Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban: a rezsicsökkentés nem veszélyezteti a szemétszállítást

Rendkívüli közgyűlést tartott este a soproni képviselő-testület. Négy napirendi pontról szavaztak.

A Cégbíróság kérte az önkormányzatot, hogy a Soproni Vízmű Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainál jogviszonyuk végét is tüntessék fel az iratokban. Ennek pillanatok alatt eleget tett a közgyűlés, 2018-ig datálva a megbízást.

Sopron Emlékérmek adományozásáról zárt ülésen szavaztak a képviselők, az elismeréseket a Hűség napján veheti át Földes Tamásné és Hanzséros Ágnes nyugdíjas köztisztviselők, valamint a Testvériség Német Néptáncegyüttes, dr. Kiss Antal Mária főorvos és Dömötöri László vállalkozó.

Technikai jellegű módosításokról döntöttek még: egyrészt a Sopron és Térsége Önkormányzati Társulási, másrészt a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási megállapodásban változtattak.

Utóbbi magyarázata az, hogy a törvény hatálybalépése előtt kötött társulási megállapodásokat a képviselő-testületeknek felül kellett vizsgálniuk és az új rendelkezések alapján módosítaniuk. Ehhez képest a képviselők szelektív hulladékokról, az unokák örökségéről és a kukaméretről vitáztak közel egy órát.

Az biztos, hogy a rezsicsökkentés kigazdálkodása nem veszélyezteti a társulás anyagi alapjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuponakcióval népszerűsítik a soproni kékfrankot

Március végéig tartó kuponakciót hirdetett az első hazai helyi pénzt, a soproni kékfrankot útjára… Tovább olvasom