Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban - Egyelőre nem lehet újraépíteni a cölöpházakat

Csütörtökön ünnepi percekkel kezdett a közgyűlés, a város elismerte két kosárlabdacsapat eredményét. Ami utánakövetkezett, az már puszta munka volt; határozatdömping. A cölöpházakat egyelőre nem lehet újjáépíteni, változtatási tilalom van a területen.
 
Tengerdi Antal vezeti továbbra is a Soproni Szociális Intézményt. A szakember ötödik alkalommal kapta meg a feladatot, ezúttal 2020 májusáig. Ám mielőtt megszavazták volna kinevezését, a városvezetés elismerő oklevelet adott át a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia képviselőinek. A fiú utánpótláscsapat megnyerte a magyar bajnokságot, csapatkapitányukat, Csendes Pétert a torna legértékesebb játékosának is megválasztották. Ugyancsak országos bajnokságot nyert a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárcsapata, elismerő oklevelüket Molnár Attila vette át.

Sopron kilépett a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatából. Erről annyi kiderült, 2009-ben még jól indult a határon átnyúló projektek támogatására felállt civil szervezet, de Sopronnak Kismartonnal és Burgenlanddal nem sikerült az együttműködés.

Tizenöt százalékkal emelte meg a közgyűlés a szociális juttatások jövedelemhatárait. A helyi közlekedés folyamatos fenntartásához a város több mint negyvenmillió forinttal járul hozzá, a normatív támogatásra vonatkozó kérelem benyújtására pedig felhatalmazták a polgármestert.

Se kérdés, se hozzászólás nem volt a Fertő tavi vízitelepen bevezetett változtatási tilalommal kapcsolatban, pedig az anyag tartalmazott érdekességeket. A vízitelep hatalmas fejlesztés előtt áll, a beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű. Tavaly tavasszal a cölöpházak egy része leégett. A katasztrófavédelem vizsgálata szerint, ha változatlanul építenék vissza azokat, az nagy kockázattal járna. Tűzvédelmi szempontból veszélyes a fából készült móló, az épületeket nem lehet körülhatárolni, gépjárművel nem megközelíthetők, veszélyes a nádtető, nincs kiépítve vízkivételi hely, túl közel állnak egymáshoz az épületek. A képviselő-testület – úgy tudjuk – azért rendelt el változtatási tilalmat a területre, mert szakértők bevonásával akarja megvizsgálni a lehetőségeket. Az új szabályozásig senki nem építhet vagy újíthat fel cölöpházat, a tilalom feloldása után pedig már csakis az új szabályok szerint. Remélhetőleg épp olyan tájba illőeket, mint a tűz előtt...
Végül még egy jó hír maradt a végére: Tremmer Bernadett, a Hunyadi-iskola igazgatóhelyettese harmincéves pedagógus-pályáfutása elismeréseként Sopronért Emlékérmet kap – döntött titkos szavazáson a közgyűlés.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrökkel sétáltak az óvodások Sopronhorpácson

Rendőrökkel sétáltak az óvodások Sopronhorpácson
A gyalogos közlekedés szabályait ismerhették meg a gyermekek Sopronhorpácson. Tovább olvasom