Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Közgyűlés Sopronban - A város megemeli a jövedelemhatárt

Tengerdi Antal jelenlegi igazgató pályázott a Soproni Szociális Intézmény élére, miután megbízatása lejár és az önkormányzat pályázatot írt ki a feladatra.
A közgyűlés csütörtöki ülésén minden bizonnyal meg is bízza a folytatással, a tervek szerint 2020 májusáig.

Módosítják a horvát és a német nemzetiségi önkormányzat között a Rejpál-ház hasznosítását tartalmazó együttműködési szerződést. Ennek oka, hogy a német önkormányzat több mint négymillió forintot nyert egy pályázaton, amit az épület felújítására fordít. A bérleti díjból származó – eredetileg fele-fele részben elosztott – bevétel ezért addig a németeket illeti, míg az a ráfordítások összegét el nem éri. Dönt a testület alapítványok támogatásáról, új közterületek elnevezéséről, a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásról.

Sopron kilép a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata szervezetből, aminek 2009 óta volt tagja. Hogy miért döntenek így, azt az előterjesztés nem írja, talán az ülésen kiderül.

Törvényi kötelezettségének eleget téve a jegyző részletesen beszámol a közgyűlésnek a polgármesteri hivatal tavalyi tevékenységéről, beszámoló kerül a testület elé a tavalyi gyermekvédelmi munkáról, a közalapítványok tevékenységéről, a Technológiai Centrum létrehozásának érdekében pedig a város állami utak ingyenes önkormányzati tulajdonba adását kérelmezi.

Fontos döntés lesz pozitív hatásokkal, ha a pénzbeli és természetbeni ellátások helyi szabályairól szóló rendeletet módosítják. A város tulajdonképpen igazodik az elmúlt évek társadalmi-gazdasági változásaihoz, a minimálbér- és a nyugdíjemeléshez, amikor tizenöt százalékkal megemeli a támogatások egy főre jutó jövedelemhatárát. Eddig egy magányosan élő soproni például csak akkor kérhetett szociális támogatást, ha jövedelme nem haladta meg a 81.225 forintot. Ez a határ most 93.480 forintra módosul. Egy ötfős család esetében pedig a jelenlegi 57 ezer forintos egy főre eső határ változik 65.550 forintra. Holnap a zárszámadás is a közgyűlés napirendjére kerül és az idei költségvetést is módosítják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiatal fertőrákosi cukrász itthon már mindent megnyert, külföldre készül

Cukrászként mindig van továbblépési, fejlődési lehetőség, igazi kreatív szakma, ami ráadásul… Tovább olvasom