Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Köszönet a véradóknak

Fertőszentmiklós - A Vöröskereszt múltjáról szóló kiállítás nyílt tegnap a fertőszentmiklósi polgármesteri hivatalban. A rendezvényen véradókat is köszöntöttek, a kitüntetéseket Habsburg György adta át az önzetlen segítőknek.
Nemrégiben még arról adtunk hírt, hogy Fertőszentmiklós város vöröskeresztes szervezete padláson porosodó, magánszemélyek birtokában lévő vöröskeresztes relikviákat vár egy kiállítás megszervezéséhez- írtuk korábban. A szervezők abban bíztak, hogy sikerül méltó emléket állítani ötvenöt éves múltjuknak, és sok minden előkerül a régi időkből. Mostanra a gyűjtemény összeállt, és pénteken hivatalosan is átadták a látogatóknak a tárlatot.

A délután 4 órakor kezdődő ceremóniára a Magyar Vöröskereszt elnöke, dr. Habsburg György is meghívást kapott, aki köszöntője után megjutalmazta a település leghűségesebb véradóit, 56 önkéntest.

Az elnök beszédében kiemelte, a Vöröskereszt mindig csak kér, ezért örül, hogy most köszönetet mondhatnak az önkéntes segítőknek. – Ezen a környéken különösen jól működik a véradásszervezés, így bátran ki merem jelenteni, nem lesz vérhiány.

A jubiláló önkénteseknek és az aktív szervezőknek dr. Habsburg György mondott köszönetet.
A jubiláló önkénteseknek és az aktív szervezőknek dr. Habsburg György mondott köszönetet.

dr. Habsburg György úgy nyilatkozott, ha sikerrel szerepel az európai Parlamenti választásokon, a vöröskeresztes munkáját akkor sem hagyja abba. Az alapszabály szerint ugyan elnöki tisztséget pártpolitikus nem láthat el, de mivel ő nem tagja az MDF-nek, nincs akadálya, hogy továbbra is ellássa a Magyar Vöröskereszt elnöki feladatait.

Dr. Petró Olívia főorvos, a területi vezetőség elnöke felszólalásában hangsúlyozta, sikereik titka abban rejlik, hogy figyelnek egymásra, akár egy család. Dr. Őrs Judit, a területi vérellátó vezető főorvosa a betegek köszönetét tolmácsolta a jubilálóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhül az osztrák szigor

Fertőrákos - A Kisalföld információi szerint május elsején, de legkésőbb június 26-án a… Tovább olvasom