Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Körzeti stúdióból a királyi híradóba

Bakos Piroska fertődi születésű szerkesztő-riporter lesz a Magyar Televízió Híradójának műsorvezetője. A Bakos Piroska–Süveges Gergő párost szeptember közepétől láthatjuk a képernyőn.
A többhetes alkalmassági tesztek, szituációs helyzetek, próbafelvételek sokaságát követően a Magyar Televízió vezetése öt jelentkező közül végül Bakos Piroska szerkesztő-riportert választotta ki Süveges Gergő híradós társául.

– Szerencsésnek érzem magam, az MTV Soproni Körzeti Stúdiójában eltöltött három év jó alapot adott ahhoz, hogy Budapesten is megállhassam a helyem – nyilatkozta a Kisalföld érdeklődésére Bakos Piroska.

A fertődi születésű szerkesztő-tévériporter, Bakos Piroska annak idején a soproni Berzsenyi-líceumban érettségizett, s a pécsi egyetem magyar–kommunikáció szakán diplomázott. Ösztöndíjasként Németországban is több alkalommal folytatott tanulmányokat. Négy évvel ezelőtt az MTV Soproni Körzeti Stúdiójánál szerkesztő-riporterként vállalt munkát. Németnyelv-tudását Ausztriában készített riportok során kamatoztathatta. Az MTV számára Orbán Viktor és Medgyessy Péter bécsi tárgyalásairól éppúgy tudósított, mint Burgenland érdeklődésre számot tartó eseményeiről, illetve az ottani magyar kisebbség helyzetéről.

A körzeti stúdió ambiciózus munkatársának kvalitásai egyre inkább elnyerték a Magyar Televízió Híradója vezetésének tetszését. Így került három szép soproni esztendő után tavaly nyáron Budapestre, ahol a Híradó szerkesztő-riportereként tevékenykedik. Az EP-választáson az MDF-székházban készített interjúkat, miként az MSZP tegnapi rendkívüli kongresszusára is őt – és R. Bakonyi Ágnes riportertársát – akkreditálta tudósítónak az MTV.

– Úgy érzem, a fővárosban is befogadtak, komoly feladatokkal bíznak meg – folytatta Piroska. – Szeptember közepétől jelentkezem Süveges Gergő oldalán a Híradó műsorvezetőjeként: a déli hírblokkok és a hétvégi esti Híradó lesz a mi feladatunk. Elképzelhető, hogy a műsorvezetés mellett szerkesztő-riporterként is tovább dolgozhatom. Jómagam szívesen folytatnám a kreativitást igénylő eddigi, pörgéssel járó munkámat is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakatlan lakás, kétszázezres villanyszámla

Csaknem elájult a Sopronban élő nyugdíjas Polgár Lászlóné, amikor meglátta a villanyszámlát. Több… Tovább olvasom