Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Korszerűsítik a forgalomirányítást GYSEV-nél

A fejlesztéssel hatékonyabb és egységes lesz a forgalmi üzemirányítás a GYSEV összes vonalán.

A hatékonyabb forgalomirányítás, a gazdaságosabb üzemeltetés és a kevesebb késés érdekében 6 milliárd 970 millió forintból központi forgalomirányító és ellenőrző rendszert épít ki 2016 tavaszáig a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) - közölte a társaság.

A fejlesztéssel hatékonyabb és egységes lesz a forgalmi üzemirányítás a vasúttársaság összes vonalán - emelik ki a közleményben.

A magyarországi hálózaton a forgalomirányítás szabályozása jelenleg öt csomóponti biztosítóberendezési távvezérlő központból valósul meg. A központok húsz állomás forgalmának irányítását látják el, ez nagyjából a hálózat felét jelenti. A társaság további 24 állomásán helyi kezeléssel történik a forgalomszabályozás.

A beruházás során Csornán és Szombathelyen korszerű forgalomirányító központokat, Sopronban forgalom ellenőrző központot hoznak létre. Utóbbi feladata a vonalhálózat felső szintű üzemirányítása lesz.

A projekt keretében a GYSEV üzemeltetésében lévő 414 kilométeres magyarországi vasúthálózat mind a 44 állomása egységes vasútüzemi felügyeleti rendszerbe integrálódik.

Az egységes forgalomellenőrzés mellett a felsővezetéki energia távvezérlést és távfelügyeletet is központba integrálják, emellett 30 utastájékoztató kijelzőt telepítenek az állomásokra, amelyek valós idejű információkkal látják el az utasokat.

A Közlekedés Operatív Program (KÖZOP), valamint az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) forrásainak felhasználásával megvalósuló fejlesztés munkálatait már megkezdte a kivitelező Prolan Irányítástechnikai Zrt. valamint a Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft. - áll a vasúttársaság közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés Sopronban - A Deák téren kap bronzszobrot a limanovai hős

Előzetesen nyolc napirendi pont szerepelt a soproni képviselő-testület csütörtök délutáni… Tovább olvasom