Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Kompenzáció a fűtési idény után

Egy soproni lakóközösség úgy érzi, hiába döntött a fűtéskorszerűsítés mellett, ugyanis nem csökkent a távhőszolgáltatás díja.

A Sopron Holding Zrt. szerint amennyiben szükséges, a fűtési idény után kompenzálnak.

Aki távfűtéses lakásban lakik, manapság igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy csökkenjen a távfűtés költsége. A közelmúltban így tett a soproni Építők útja 4–5. számú társasház lakóközössége is, amely igent mondott a fűtéskorszerűsítésre. A szervező Weisz Mátyás azzal a kérdéssel kereste meg lapunkat, miként lehet az, hogy a számlák máig a régi rendszer alapján érkeznek, noha a korszerűsítés már novemberben befejeződött. ˝Levélben tájékoztattak a lakás várható fűtési díjáról, melyet egész évben átlag alapján kell fizetni, majd az év végén a költségmegosztón mért értékek alapján történik a kompenzáció. Ehhez beruházásra volt szükség, ami magába foglalta az egyedi fűtésdíj megállapításához szükséges kiegészítő egységek beépítését, valamint ahol igény volt rá, a régi radiátorok cseréjét is. Ez egy négyradiátoros lakás esetén közel 160 ezer forintnyi költséget jelentett. A lakóközösségünk ezt elfogadta és november 4-én az utolsó egység is a helyére került. A lakók azt hitték, hogy ezt követően már a mért egység alapján fognak fizetni, de nem így történt. Az alapdíj az áfacsökkentés miatt 3541 forintra módosult, ugyanakkor a Sotáv továbbra is a korábbi rendszer szerint számláz.˝

A Sopron Holding Zrt. arról tájékoztatta portálunkat, hogy a fűtéskorszerűsítést a fővárosi Techem Kft. végezte. A lakóközösség és a társaság szerződése alapján az elszámolás egy évben egyszer, a fűtési idény lezárása után történik és erről a lakókat a kft. szerződéskötéskor tájékoztatta. A leolvasás eredményét a költségmegosztókat felszerelő cég megküldi a Sotávnak, és amennyiben eltérés mutatkozik, azt a távhőszolgáltató a számlákban kompenzálja.

Olvasóink írták

  • 2. villámcsapás 2010. április 03. 17:18
    „A lakóközösség és a Távhő között nincs,de a közösképviselők,és a távhő között van van szerződés.Sajnos a közösség tájékoztatása nélkül teszik ezt meg!”
  • 1. micha 2010. március 31. 16:43
    „A lakóközösség és a Távhőszolgáltató között nincs szerződés a szolgáltatásról!!!!!!!
    Csak tájékoztató hirlevelek!!!!!!! Az pedig nem szerződés!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbüntetik a felelőtlen tűzgyújtókat

A tél végeztével egyre gyakrabban gyújtanak tüzet a gazdák, a kiskertekben ugyanis megkezdődött a… Tovább olvasom