Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Költözik a soproni munkaügyi hivatal

Megoldódni látszik a soproni munkaügyi központ áldatlan helyzete, olvasóink gyakran panaszkodtak a zsúfoltságra, a hosszas várakozásra. Most új helyre költözik a hivatal, ahol európai módon tudják majd kezelni az ügyfelek problémáit.

Csaknem másfél esztendeje helyszíni riportban tudósítottunk a munkaügyi központ előtt álldogálók sérelmeiről, arról, mennyire méltatlannak érzik az utcán való várakozást. A válság még inkább felerősítette a gondokat, a Virágoskert utcai épület napról napra kisebbnek bizonyult.

A központ munkatársai már akkor elismerték, hogy a soproni kirendeltség adottságai valóban kedvezőtlenek az álláskeresők színvonalas kiszolgálásához, de most végre már a megoldás sincs messze.

A munkaügyi kirendeltség az Átrium Panzió melletti panelépületbe költözik, amely akadálymentesített állapotban várja majd a munkára jelentkezőket. Fotó: Magasi
A munkaügyi kirendeltség az Átrium Panzió melletti panelépületbe költözik, amely akadálymentesített állapotban várja majd a munkára jelentkezőket. Fotó: Magasi

– Új helyre költözik a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Soproni Kirendeltsége. A Virágoskert utca helyett a Kőszegi utcában fogadjuk majd az álláskeresőket. A létesítmény háromszor nagyobb alapterületen helyezkedik el, mint a korábbi, így a jelentkezők számára megszűnik az utcákig nyúló sorban állás is – tudatta Rimányiné Somogyi Szilvia. – A munkálatok júniusban kezdődtek, a kivitelező cég a tervnek megfelelően novemberben át is adta az épületet.

A költözés folyamatban van. A kirendeltség kialakításának teljes összköltsége százharmincmillió forintba került, ennek felét pályázati úton nyert állami támogatásból, a másik felét pedig EU-s forrásból teremtettük elő – tette hozzá az igazgató.

Az ügyintézők számára több iroda áll majd rendelkezésre, így személyesebb kapcsolat kialakítására is lesz lehetőség. Külön irattár és öt információs kioszk lesz, a mostaninál pedig lényegesen nagyobb tér áll majd a várakozók rendelkezésére. A klimatizált helyiségekben lehetőség lesz állásbörzék, csoportos tájékoztatások és tréningek megtartására is.

Olvasóink írták

 • 10. bgabri 2011. január 10. 18:06
  „tán örülni nem pocskodiázni, nem egy leányálom napi 50-100 ember keserűségét meghallgatni és a kedves soproni vállalkozók semmilyen állásait kínálni...”
 • 9. zazi50 2011. január 06. 09:28
  „esetleg tudja valaki, hogy pontosan mikor költöznek?”
 • 8. ÁrtatlanBárányka 2011. január 05. 23:18
  „5:
  Festő nem talál munkát????
  Sopronban?
  Tessék maszeknak lenni!
  Ha még egyszer kezdeném, én is festőnek tanulnék. Ugyanis itt Sopronban ugyanolyan hiányszakma, mint a szakács meg a pincér.
  Festő ügyfelem mondja, hogy nem is igazán járnak át Au-ba dolgozni, mert itt is elég jól tudnak keresni, mert nem nagyon van más, aki megcsinálja.”
 • 7. kumpala 2011. január 05. 19:00
  „józanparaszt! Szerintem most telibe találtad, szerintem több millió forintos csalást lepleztél le ennél brutális horderejű, sehol nem jegyzett és érdektelen cikknél. Szaladj és gyorsan jelentsd a médiahatóságnál. Most őszintén, szerinted ez kit érdekel? Vagy jobb azt olvasni állandóan, hogy ilyen olyan úti bevásárlóközpont, mert esetleg akkora előnye lenne a megnevezéséből az Intersparnak, Tesconak? Vicc a szabályozás is meg te is.”
 • 6. józanparaszt 2011. január 05. 18:24
  „Miért pont az Á.... Panzió mellett? csak nem szponzorált cikk??? ennyi erövel irhatták volna a Sz.... Vendéglöt, vagy egyebet. Nem lenne egyszerübb a pontos címet utca/házszámmal megadni?”
 • 5. BsBe 2011. január 05. 17:14
  „Igen, több ismerőstől is hallottam, hogy szerencse kérdése kihez kerül. Van olyan munkatárs, aki sértésnek veszi a munkakeresőket. Szerencsére én nem vagyok (jelenleg) ebben a cipőben, de tudom milyen érzés. 10 évvel ezelőtt én is hosszú ideig voltam munka nélkül (megjegyzem nem a központ segítségével találtam munkát)
  A fiam a nyáron végzett, mint szobafestő. Sajnos még nem tud németül, és ráadásul kezdő is. A szakmájában hónapok óta nem talál munkát. Amikor érdeklődtem a munkaügyi központban, azt mondták, úgysem jogosult semmilyen támogatásra, olvassa a Hírsztárt meg a Szuperinfót. Hát nagy segítség.
  Talán az átköltözéssel a szemlélet is változik.”
 • 4. koko6210 2011. január 05. 16:52
  „Az épület háta mögött van kikövezett járda és liftes feljáró a rokkantaknak.”
 • 3. amazingabor 2011. január 05. 16:23
  „soha nem fogom elfelejteni, amikor kedves "Steve"-nél bejelentkeztem, mert álláskereső lettem.
  nagyon jól esett amikor megjegyezte, hogy "ezzel a végzettséggel maga soha nem fog itt állást találni".
  amúgy is szorult helyzetemben kifejezetten jól esett ez a "kedves" mondat és persze a hozzá járó "udvarias" "segíteni akarás"...
  pár nap múlva a központ jelzett, hogy találtak a végzettségemnek megfelelő állást...
  csak remélni tudom, hogy ez az "úriember" nem költözik az új épületbe vagy csak a pincéjébe..”
 • 2. xxyy 2011. január 05. 16:04
  „Egy kérdés: Hol van az épület akadálymentesítve????
  Már az előző épületnél is furcsáltam, hogy nincs akadálymentesítve, de ennél az újnál sem láttam!”
 • 1. öröksoproni 2011. január 05. 14:46
  „Felesleges volt ekkora hercehurcát csinálni a költözéssel, nemsokára kiürült volna, elvégre egymillió új munkahely lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutya a buszon - Mikor lehet ingyen szállítani s mikor nem?

Soproni olvasónk kutyás történetét a tanulság miatt tesszük közzé: úgy tűnik, egyelőre a buszsofőrön… Tovább olvasom