Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Költészet napi Kerék Imre szavalóverseny Fertőszéplakon

A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola a költészet napja alkalmából immár hagyományosan rendezte meg a Kerék Imre szavalóversenyt, ahol a névadó költő is tiszteletét tette.
A meghívásnak eleget téve szép számmal érkeztek a versenyzők. Szavalni vágyó iskolások és felnőttek képviselték Fertőszéplakot, Fertődöt, Hegykőt, Kópházát, Sopronhorpácsot, Egyházasfalut és Zsirát. Harminchét szavalat hangzott el lelkes és felkészült diákoktól és a felnőtt résztvevőktől, akik nemcsak emelték a rendezvény színvonalát, de megszívlelendő példát is adtak az ifjúságnak. A zsűri soraiban tisztelhettük Fejesné Horváth Margit magyar nyelv és irodalom szakos pedagógust, Dori-Horváth Ritát, a helyi Őszirózsa Nyugdíjasklub egyik vereseket kedvelő tagját, valamint Orbán György tanítót. 
Az alsó tagozatos kategóriában I. helyezést Tóth Kata (2.o) érte el a Zsirai Általános Iskolából, a II. helyezett Lakatos Ádám (2.o.) lett, aki a hegykői Fertő-táj Általános Iskolából érkezett. A III. helyen Hajdu-Gyüre Dorka (3.o.) végzett, ő a fertődi Babos József Térségi Általános Iskolából jött. Különdíjban részesült: Köő Liliána (1.o.) és Gál Vivien (4.o.) tanuló, mindketten a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola diákjai.

Felső tagozatos kategóriában az I. és II. helyet a fertődi Babos József Térségi Általános Iskola tanulói érdemelték ki: Jáger Orsolya és Rákos Krisztián 5. osztályos versenyzők. A III. helyet az egyházasfalui Simonyi Károly Általános Iskola tanulója Szij Barnabás kapta.

Felnőtt kategóriában I. helyezést Ábrahám Gergő fertődi középiskolás tanuló ért el. II. helyezett Szalai Sándorné lett, míg a III. helyet Gréger Tiborné kapta. Mindketten a fertőszéplaki Őszirózsa Nyugdíjas klub tagjai. 
 
Kerék Imre

Minden kedves, költészetet szerető, szavalni vágyót szeretettel várnak jövőre is a Széchényi Ferenc Általános Iskola pedagógusai és tanulói.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt Sopronból a 16 éves Evelin - felismeri?

A soproni rendőrök a lakosság segítségét kérik. Tovább olvasom