Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Kóbor cicák megmentője

Egy soproni cicabarát jóvoltából megkezdődik a volt Deák étterem udvarán elszaporodott macskák befogása.
A soproni cicabarát Pintér Judit jóvoltából megkezdődik a volt Deák étterem udvarán elszaporodott macskák befogása és ivartalanítása. A félvad cicák egészségtelen körülmények között élnek, de sokuk még megmenthető.
Osztrák állatvédőktől, Bécsből érkezett Sopronba az a macskafogó, amellyel a volt Deák étterem udvarán elszaporodott macskákat fogják „fülön csípni". Amelyik cicát sikerül tőrbe csalni, ivartalanítják, de további sorsuk egyelőre nem tisztázott.

20–30 cica az udvaron

Pintér Judit jóvoltából megkezdődik a volt Deák Étterem udvarán elszaporodott macskák befogása
A probléma a szomszédban lakók számára nem ismeretlen, az udvaron 20–30 cica él rendkívül egészségtelen körülmények között, éhesen, beoltatlanul, némelyik vemhesen, elpusztult társaik közvetlen közelében. A környéken lakók bűzre és piszokra panaszkodnak.
Pintér Judit soproni cicabarát egészen véletlenül talált rá az éhségtől, betegségtől legyengült állatokra, de azóta – mint mondja – teljes erővel küzd megmentésükért. – Barátnőmhöz indultam a Deák térre, amikor csontig soványodott, tehetetlenül nyávogó cicát láttam a kerítés mögött – meséli Judit. – Nagyon megsajnáltam szegényt és azonnal élelemért szaladtam, hogy segítsek rajta. Visszaérve bedobtam a rácson, de meglepetésemre a fákról újabb és újabb cicák szaladtak le, végül egy egész csoport gyűlt össze élelemért sírva.
– A macskapatronálásban már gyakorlott vagyok, saját Móric nevű kandúromat tíz éve találtam, befogadtam. Mára már három állat gazdája vagyok, de az évek során legalább száz embert „macskásítottam ki" – folytatja Judit, majd elárulja: sokan azóta is megkeresik, kérdezve, van-e újabb cica, ajándékba ismerősnek, barátnak. És sajnos (vagy szerencsére) mindig van kidobott vagy talált állat.

Többen segítettek 

Elvihetők az állatok

A befogás, a vizsgálat és a műtétek után a cicák gazdára várnak. Aki örökbe fogadná valamelyiküket, hívja a 322–043-as telefonszámot.

– Többször is felkerestem a soproni gyepmesteri telepet és a városüzemeltetési kft.-t a problémával, de nem mutatkoztak segítőkésznek, pedig a város feladata lenne az ilyen esetek kezelése. Hosszas utánajárás után végül a budapesti Rex Kutyaotthon Alapítvány ajánlotta fel támogatását, mondván, fedezi az állatok ivartalanításának költségét. Az így létrejött megegyezés szerint a soproni kisállat-ambulancián dr. Kovács Péter állatorvos kedvezményes áron végzi el a beavatkozást az állatokon. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy megoldódik a cicák helyzete és még jobban, amikor a bécsi barátaink is felajánlották a macskafogót. A ketrecért száz euró kauciót fizettem, amit a visszajuttatása után visszakapok – zárja Judit, és búcsúzáskor még elmondja, az idősebb cicáknak általában nehéz gazdit találni, talán így, hogy az ivartalanítás és a féregtelenítés megtörtént, könnyebb lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF nemet mond

Az MDF nemet mond az egészségügyi intézmények privatizációja leállításáért indított munkáspárti referendumra, ugyanakkor igent a határainkon túl élő magyarok kettős állampolgárságára” – fejtette ki Sopronban Dávid Ibolya, a párt elnöke. Ugyanakkor az MDF igennel szavaz a Kárpát-medencében élő össz- magyarság egymásra találásának intézményesítésére. Tovább olvasom