Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Kívül-belül megújult a fertődi Babos József Térségi Általános Iskola - fotók

Százhetvenmilliós beruházással kívül-belül felújították a fertődi térségi iskolát.
Fertőd köznevelési centruma a Madách-sétány, ahol naponta  hétszáz gyerek jár bölcsődébe, iskolába, szakközépiskolába.  

Az általános iskola Márton-napi lampionokkal felszerelt diákjai és a tanári kar nagy örömére, péntek este átadták a felújított Babos József-iskolát, amelybenkétszáznyolcvanan tanulnak.  

– A beruházás 170 millió forintból valósult meg, amelyből 150 millió volt a kormányzati támogatás – nyilatkozta portálunknak Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere. – A munkálatok során nyelvi labort alakítottak ki; a külső-belső festés mellett teljes körűen kicserélték a nyílászárókat és a padlóburkolatokat. Felújították a vizesblokkokat és az elektromos hálózatot; korszerűre cserélték a világítótesteket, a régi tantermi és irodai bútorzatot. Megtörtént az iskola akadálymentesítése is. A 37 éves épületen eddig csak karbantartást végeztek. A kormány segítsége kellett ahhoz, hogy korszerű intézményt varázsolhassanak belőle. A munka oroszlánrészét a nyári szünidőben végeztékel a szakemberek.  
 
Fotók


Dr. Veres András megyés püspök áldotta meg a felújított iskolát, majd a tornateremben rendezett ünnepségen Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: a kormány kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények körülményeinek javítására. Országosan 276 milliárd forintot fordítottak 812 intézmény korszerűsítésére. Barcza Attila országgyűlési képviselő mindehhez hozzátette: egymillió diák kapott ingyen tankönyvet, s nőttek a pedagógus bérek is.  

Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója szerint az oktatáshoz méltó, esztétikus környezetben a tanítás is eredményesebbé válhat.  

Garab Gáborné, a fertődi iskola igazgatója emelkedett szavakkal köszönte meg azt a széles körű segítséget, amely lehetővé tette intézményük teljes körű modernizálását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyházasfaluban sok gondot okoztak a hódok

Egyházasfaluban sok gondot okoztak a hódok
Olyan jól érzik magukat a hódok a Metőc patakban, hogy az egyházasfalui részen öt várat is… Tovább olvasom