Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Kitüntették a véradókat

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete és a Vérellátó Intézet a Véradók Napja alkalmából köszöntötte az önzetlen segítőket és a véradásszervezőket. Kiderült, a térségben kiemelkedően jó a véradói aktivitás.

A rendezvényre meghívták a Magyar Vöröskereszt Területi Vezetőségének elnökét dr. Petró Olíviát, a Vérellátó Intézet vezető főorvosát dr. Őrs Juditot és a városi vezetőket is. Az ünnep főszereplői azonban a Sopron térségében élő véradók voltak, közülük 47-en vehettek át elismerést.

– A környékünkön példaértékű a véradói aktivitás. Az országos öt százalékhoz képest itt a lakosság 8 százaléka ad rendszeresen vért – tudtuk meg Gráczol Hajnalkától a Területi Vöröskereszt vezetőjétől.

Kitüntetettek

A legtöbbször, eddig nyolcvanszor tartotta a karját Kőhidi Péter, Kustor János, Pozsgai Csaba és Varga Sándor. Hetvenszer adott vért Kovács Sándor, Teller László és Tímár István. A hatvanszoros véradók között Kovács Pétert, Kőhalmi Sándort, Marton Árpádot, Mudra Sándort, Nagy Ferencet és Németh Csabát szólították. Megjutalmazták az ötvenszeres véradó Balikó Lászlót, Csitos Gézát, Horváth Kálmánt, Kapitány Csabát, Kiss Ottót, Kovács Ferencnét, Lakhézi Norbertet, Máté Lászlót, Pintér Lászlót, Varga Lászlót és Zombó Alajost, valamint a negyvenszeres véradó Bakóczai Tamást, Bácskai Kornélt, Biernatcki Sándort, Bider Józsefet, Borsodi Imrénét, Böröczki Kálmánt, Farkas Árpádot, Fülöp Zoltánt, Horváth Gyöngyit, Horváth Józsefet, Huber Ferencet, Huszár Lászlót, Józsa Lászlót, Katona Jánost, Kámán Imrét, Kedmenecz Józsefet, Kovács Istvánt, Pete-Pikó Pált, Rabi Gábort, Rausch Ferencet, Schallert Pétert, Simon Jánost és Tanay István Lászlónét. Köszönetet mondtak a kiváló véradásszervezőknek is, Artner Zoltánné a sopronkőhidai büntetésvégrehajtási intézet dolgozóit buzdítja véradásra, Fertőszentmiklóson pedig Istvánffy Miklósné teszi ugyanezt. Őt a fővárosba, a Parlamenti központi ünnepségre is meghívták, ahol ugyancsak kitüntették munkájáért.

Olvasóink írták

  • 1. andreash 2009. december 12. 14:13
    „Na... Köszönöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány a bíróságon: kiabáltak a bíróval

Botrány tört ki a soproni bíróságon egy kapuvári bűnügy első tárgyalását követően: a vádlottak nagy… Tovább olvasom