Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Kitüntetés a Soproni Vízmű korábbi és új vezetőjének is

Egy hónapon belül a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű ZRt. korábbi és új vezetője is kitüntetésben részesült.
Hegedüs László nyugalmazott vezérigazgatót a Burgenlandi Tartományi Kormány a határon átnyúló vízszolgáltatás biztosítása területén szerzett érdemei elismeréséül Burgenland Tartomány Becsületrendje kitüntetésben részesítette. A kitüntetést április 11-én, Hans Niessl, Burgenland Tartomány elnöke Eisenstadtban, ünnepség keretében adta át.

A kitüntetés során elhangzott, hogy Burgenland magyar szomszédjával jó kapcsolata ápolására példa Hegedüs László vezérigazgató úr, aki sok éven át irányította a Soproni Vízművet. Amikor megszületett az ötlet, hogy a Pannon-Fertő térségben a vízellátás határon átnyúló együttműködés keretében kerüljön biztosításra, a burgenlandi szakemberek Hegedüs vezérigazgató úrban illetékes és elkötelezett partnerre találtak.

A határon átnyúló együttműködés szellemében 2005-ben kezdődtek tárgyalások az Észak-Burgenlandi Vízmű képviselőinek részvételével a Pannon-Fertő térség vízellátásának biztosítására. A gazdaságilag lendületesen fejlődő határrégió ellátási biztonságának javítására született meg az a terv, ami Magyarország és Ausztria között új szállítóvezetékek építését irányozza elő.

A projekt keretében a Soproni Vízműtől ivóvíz jut el a Fertő-zugba, az Észak-Burgenlandi Vízműtől pedig ivóvíz kerül átvezetésre Sopronba. Továbbá egy szállítóvezeték fogja biztosítani a Közép-Burgenlandi Vízmű és a Soproni Vízmű közötti kapcsolatot, ami a biztonságos vízellátást szolgálja.

A Magyar Víziközmű Szövetség "Víz az Élet" Alapítványa Havas András vezérigazgató részére a víz- és csatorna szolgáltatás fejlesztésében, a szakember utánpótlás képzésében, nevelésében, a magyar víz- és csatorna szolgáltató szakma világhírnevének öregbítésében elért elévülhetetlen érdemeiért több évtizedes szakmai, tudományos, oktatói, vezetői pályafutása és életműve elismerésenként a Víz Világnapja alkalmából Reitter Ferenc díjat adományozott. A kitüntetést március 18-án, a 2011. évi Víz Világnapi ünnepségen, Szekeres István a „Víz az Élet" Alapítvány kuratóriumának elnöke és Kurdi Viktor, a MaVíz elnöke adta át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bringásreggelivel várták a kerékpárosokat Sopronban - fotók

Félidejéhez érkezett a tavaszi Bringázz a munkába! kampány. Tovább olvasom