Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Kismarton - Táborban bővítik az ismereteiket

Július elsejétől indult és július 6-ig tart az Estöri Kreatív Történelmi Versenyhez kapcsolódó Esterházy Summer University.
Az egyhetes táborban a verseny győztesei a délelőttöket történelmi ismereteik bővítésével töltik: tematikus vezetéseken vesznek részt, majd a forrásfeldolgozás technikájával, a történész-, kutató- és levéltáros-
szakma kihívásaival ismerkednek a kismartoni Esterházy-kastélyban, Fraknó várában, valamint a bécsi Hofburgban. A délutáni programok célja az élményszerzés; lesz túra a Lőverekben, portya Sopronban, kaland a szentmargitbányai vidámparkban és ismerkedés a bécsi állatkert lakóival.

A táborba a győztes békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium, a soproni Széchenyi István Gimnázium és a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium csapatai mellett nyertes pályázatával a győri Révai-gimnázium csapata és különdíjasként a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium jutott be. Az idén először meghirdetett Estöri Junior Kreatív Alkotói Verseny győztes csapatainak alkotásaiból a kismartoni Esterházy-kastélyban, majd Fraknó várában megrendezett kiállítás június 23-tól augusztus 31-ig a pápai Esterházy-kastélyban tekinthető meg.

A következő, szeptemberben induló Estöri Kreatív Történelmi Verseny témája: Hagyomány és modernitás – Sorsfordítók a XX. században.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghallgatták Sopronban a bécsi asszonyt a halálos kimenetelű baleset ügyében: "Reszket a kezem, ha megelőznek"

Meghallgatták Sopronban a bécsi asszonyt a halálos kimenetelű baleset ügyében:
- Ha valaki most az úton megelőz, vagy a másik sávból hirtelen kivágódik egy kocsi, reszketni kezd a… Tovább olvasom