Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Kis híján megvertek két hazafelé tartó fiatalt

Sopron - Kis híján megverték a 19 éves Gergőt, aki éjszakai műszak után reggel hazafelé indult a sörgyárból. A hosszú hajú fiatalember arra gyanakszik, neonáci csoport kötött belé, és félő, hogy esete később mással is előfordulhat.
– Csak a szerencsémen múlt, hogy megúsztam kék foltok nélkül, mikor bőrfejűek támadtak rám Sopronban a Vagon vendéglő környékén vasárnap hajnalban – mesélte a Kisalföldnek Gergő. A 19 éves fiú azért fordult szerkesztőségünkhöz, mert elmondása szerint éjszakai műszak után a munkából hazafelé tartva megtámadta egy bomberdzsekis, fehér cipőfűzős-bakancsos banda. – Barátommal ketten voltunk, ők pedig hatan, és egyikük kést is előkapott. Már éppen megragadtak bennünket, mikor valaki az utcán észrevette, hogy verekedés készülődik. Ekkor a banda elfutott a Baross út felé, mi pedig így el tudtunk menekülni a Jereván-lakótelep irányába.

Gergő – elmondása szerint – nem először keveredett ilyen nézeteltérésbe, amit hosszú hajával magyaráz. – Ezek az alakok csak azért járják végig a szórakozóhelyeket, hogy balhét csináljanak, kötekedjenek és verekedjenek. Nekem már többször volt alkalmam kis híján az áldozatukká válni. Most sem tetszett nekik a „fejem", és ezzel zavartam őket.


Farkas Gábor soproni rendőrkapitánytól megtudtuk, a városban rasszista csoportok által elkövetett testi sértés eddig nem ismeretes. Amennyiben valaki hasonlót tapasztal, tegyen bejelentést a 107-es telefonszámon.


– Feljelentést nem tettem ellenük, mert legközelebb lehet, hogy nem úsznám meg verés nélkül. Úgy gondolom, hogy már Sopronban is kezd elharapódzni a faji megkülönböztetés és itt is sokan vallanak neonáci elveket. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy jóérzésű, nem fasiszta elveket valló soproni fiatalok bárhol „belefuthatnak" egy ilyen csoport hálójába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberfej nagyságú pöfetegre lelt

Sopron - Emberfej nagyságú és 1,6 kilogramm súlyú pöfeteggombát talált a tómalmi kerékpárút mellett Lipták Sándorné. Matusek Miklós gombaszakértő szerint néhány nap múlva nemcsak az ehető, hanem a mérges gombák is „gombamód" szaporodnak. Tovább olvasom