Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kinevezték a Soproni Egyetem új rektorát

Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában ünnepélyes keretek között nevezte ki prof. dr. Náhlik Andrást a Soproni Egyetem új rektorává, aki 2018. január elsejével lép hivatalba.
Egy nagyívű pályafutás beteljesedését jelenti dr. Náhlik András professzor rektori megbízatása. 1978-ban kezdte meg erdőmérnöki tanulmányait a Soproni Egyetem jogelődjében, az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A ranglétrán haladva, kinevezését megelőzően már a Soproni Egyetem általános rektorhelyetteseként dolgozott. 
Fotó: MTI
Fotó: MTI

– Míg a korábbi vezetésnek az elmúlt években főként a folytonos változások menedzselése volt a legfontosabb feladata, reményeim szerint az új irányítás már az építést, a fejlesztést helyezheti előtérbe. Mindezt természetesen a költségvetési egyensúly és a likviditás biztosításával – nyilatkozta a Kisalföldnek prof. dr. Náhlik András.

– Egyetemünk a fenntartói elvárásoknak megfelelően az elmúlt években karcsúbb lett. Korábban öt városban voltak karaink, jelenleg négy karunk van, mind Sopronban. Ennek megfelelően csökkentjük a szervezeti és működési szabályzatunkban meghatározott három rektorhelyettes számát kettőre. Átszervezzük a belső munkát is. Jó néhány fontos tevékenységet egy olyan intézményfejlesztési központ keretein belül végzünk, amelynek vezetői teljes munkaidőben dolgoznak és végzik feladataikat úgy, hogy mellette nem kell oktatással vagy kutatással foglalkozniuk.

A teljes nyilatkozatot a Kisalföld szombati számában olvashatják.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatta jelöltjét a Momentum Sopronban

Bemutatta jelöltjét a Momentum Sopronban
A soproni poncichter, illetve ágfalvi német családból származó pedagógus, Supka-Kovácsné Holzhofer… Tovább olvasom