Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Kincses Veronika Sopronban lép fel

„ Sopronhoz és környékéhez kellemes emlékek fűznek, örömmel jövök a Tűztorony városába” – mondta Kincses Veronika, aki pénteken jótékonysági hangversenyt ad az evangélikus templomban.
A soproni zenerajongók hamarosan körükben köszönthetik Kincses Veronikát, hazánk világhírű, Liszt- és Kossuth-díjas szoprán énekesnőjét, aki jótékonysági koncertjét követően New York-ban vendégszerepel.
„ Különlegessége a koncertnek, hogy nem zongora-, hanem orgonakísérettel éneklek, Teleki Miklós orgonaművész közreműködésével."

– Milyen szálak kötik Sopronhoz és környékéhez? – kérdeztük a művésznőt.

– Szinte nem múlik el esztendő, hogy ne járnék a Tűztorony városában – válaszolta az énekesnő. – Férjem, Vajda József fagottművész ugyanis tagja a Fischer Ádám vezette magyar–osztrák Haydn-zenekarnak, amely minden tavasszal és ősszel Kismartonban ad koncertet. Ilyenkor a leghűségesebb városban szállunk meg. Nem véletlen, hogy fiunk, Gergely is a zenei pályát választotta: immár harmadik éve karmesterkedik az Egyesült Államokban.

Ami pedig engem illet, énekeltem már soproni közönség előtt, miképpen a Fertőrákosi Barlangszínházhoz és a fertődi Esterházy-kastélyhoz is kellemes emlékek fűznek. Ez utóbbi helyszínen Haydn-operafelvételeket készítettünk a Hungarotonnal. Az ezredfordulóra a MÁV-szimfonikusok kíséretével összeállított szólólemezemet pedig a GySEV Rt. szponzorálta.

– Soproni estjén milyen programot hallhat a közönség?

– Händel-áriák éppúgy felcsendülnek, mint Mozart- és Schubert-dalok. Különlegessége a koncertnek, hogy nem zongora-, hanem orgonakísérettel éneklek, Teleki Miklós orgonaművész közreműködésével. Éppen ezért nem az oltárnál, hanem az orgona mellett, a karzaton lesz a helyem.

– Milyen gyakran kérik fel jótékonysági hangversenyekre?

– Ezúttal a Lions Club soproni szervezete keresett meg, hogy támogassam nemes szándékukat. Néhány éve a budapesti Rotaryval a karácsonyi ünnepkör idején rendeztünk dalestet, a bevételt az egyik budapesti gyermekkórház javára ajánlottuk fel. A fóti gyermekváros szép hangú gyerekeivel is adtunk ki egy karácsonyi lemezt „A szeretet hangjai" címmel, hogy ezzel segítsünk a gyermekvárosban élők sorsán. Örülök, hogy most Sopronban is egy jó ügy mellé állhatok.

Kincses-est pénteken

Kincses Veronika a Lions Club soproni szervezete meghívására pénteken este hat órai kezdettel jótékonysági koncertet ad az evangélikus templomban. A bevételt az Erzsébet-kórház szemvizsgáló berendezésének felújítására szánják a szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Istállóban lakik a család

Nikolicsék évek óta pályáznak szociális bérlakásra, mindeddig eredménytelenül. A Fertőszentmiklóson élő kétgyermekes házaspár az egykori istállót alakította át szobává. A négyszer négyméteres helyiség, ami 13 éve a Nikolics család „otthona", egyszerre konyha, fürdő, háló, nappali és gyerekszoba. Tovább olvasom