Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Kilátó épül a Magas-bércre

Kilátót építenek a Soproni-hegység legmagasabb pontján, amely szeptemberre készül el.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. (TAEG) és a soproni önkormányzat kilótót építtet a Magas-bércre, a Soproni-hegység legmagasabb pontjára. Az építmény szeptember közepére készül el.

A Magas-bércre tervezett kilátó a Hubertusz mása lesz.
– A magas-bérci kilátó tervei már elkészültek, jelenleg az engedélyeztetési eljárás folyik – tudtuk meg Vörös Attilától, a TAEG Rt. erdőgazdálkodási igazgatójától. – Az építmény ugyanúgy fog kinézni, mint a Bécsidombon lévő Hubertusz-kilátó, amelyet tavaly adtunk át. A fa kilátó helyén jelenleg csak egy geodéziai pont van, az odáig vezető földutat ki kell szélesíteni, hogy a faoszlopokat felállító daru is fel tudjon menni a helyszínre. Az építkezés hamarosan megkezdődik és a látogatók várhatóan szeptember közepén már birtokba is vehetik a kilátót.

– A városnak ezt a részét is szeretnénk bekapcsolni a turisztikai vérkeringésbe – mondta el Walter Dezső polgármester, a kilátó ötletgazdája. – Ezért úgy gondoltuk, építünk egy kilátót az ország egyik legnyugatibb csúcsára, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a város környékére és a régi Sopron vármegyére is. A csúcshoz bazaltos út vezetne, amely jól illeszkedik a környezetbe, de ezzel párhuzamosan tervezzük, hogy felújítjuk a Brennbergbánya és Új-Hermes közötti aszfaltutat is. Remélhetőleg nemsokára megnyílik a kilátó közelében lévő határátlépő Ausztria és Magyarország között, amely még vonzóbbá teheti a környéket. A költségek felét Sopron városa állja, a másik felét pedig állami pályázaton nyerte el az önkormányzat.

A Magas-bérc Új-Hermes közelében található, az országhatár mentén. Az 557 méteres csúcs a Soproni-hegység legmagasabb pontja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óránként 40 kamion

Tíz Fertő parti település polgármestere korlátozni szeretné a Fertő menti út hatalmas… Tovább olvasom