Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Kik focizhatnak a soproni Anger réten?

A passzolgatásra, hobby focira a szerényebb körülményeket biztosító baseball- és a lábtengó pályát ingyen lehet használni.

Mivel a környéken lakunk, így korábban rendszeresen lejártunk focizni az Anger réti sporttelepre. A közelmúltban azonban nem várt meglepetés ért bennünket: a gondnok ugyanis lezavart bennünket. Szerinte a hobby focira a baseball pálya és a focipálya közötti rész van kijelölve, amely az edzések ideje alatt nem használható. Az SC Sopronhoz irányítottak bennünket, s végül kiderült, hogy a Sopron Holding Zrt. az illetékes. E szerint a sporttelep közterület? Ha igen, akkor miért nem használhatja ezt bárki?

Nem nagyon értjük a történteket, hiszen ha a cél az, hogy Sopronban ismét legyen minőségi labdarúgás, akkor miért gátolnak meg bennünket ebben? Nagyon bízunk benne, a közeljövőben ismét focizhatunk itt - írta levelében egyik sportszerető olvasónk.

Az ügyben megkerestük a Sopron Holding Zrt.-t.

Az Anger réti Sporttelep Sopron város tulajdona, kezelője a Sopron Holding Zrt. A területen két füves labdarúgó-, egy füves baseball-, egy atlétikai- és egy lábtengó pálya található. A sporttelep nyári időszakban 7-19.30 óra között tart nyitva. A két füves futball pályát, egy előre kialakított edzés- illetve mérkőzésrend szerint az egyesületek használják. Az öltözők nyitva tartása és az ügyeleti rend is ehhez igazodik. Az egyesületek bérleti díjat fizetnek, hiszen a jó minőségű füves pályáknak karbantartási, gondozási költségei magasak.

Az amatőr csapatoknak lehetőségük van a meghatározott edzésrenden kívül pályafoglalásra, előzetes bejelentkezés és térítés ellenében.
Ugyanakkor fontos kiemelni azt is, hogy passzolgatásra a szerényebb körülményeket biztosító baseball- és a lábtengó pályát bérleti díj fizetése nélkül lehet igénybe venni - olvasható a holding közleményében.

Olvasóink írták

 • 12. lebowski 2012. április 19. 22:21
  „Ha az egyesület nem folyamatosan bérli a pályákat akkor a köztes időben miért ne lehetne rámenni? Ha pedig folyamatos a bérlet, akkor az amatőr csapatok kitől bérlik és kinek fizetnek?”
 • 11. Ovinkor 2012. április 19. 16:14
  „10. Gabrielo 2012.04.18. 20:09
  Ezek a sporttelepek végül is a mi adónkból üzemelnek, egy részüket a szüleink társadalmi munkából építették. Csak van hozzá valami közünk...”
 • 10. Gabrielo 2012. április 18. 20:09
  „okimoki! a focihoz kell a legkevesebb, egy placcra leraksz két két pulcsit aztán megvan a két kapu. Ha jobbat akarsz akkor kibéreltek egy pályát valahol. Minden sportért fizetni kell.”
 • 9. Karcsika 2012. április 18. 19:00
  „Gyerekek!

  Irány a Fő-tér és környéke!
  Régen is az utcán fociztak a gyerekek.
  Kapunak jó az Önkormányzat kocsibejárata!

  :-)”
 • 8. okimoki 2012. április 18. 17:36
  „tegyük rendebe a placot bocsi látom te a gép elöl igen nem mozdultál ki az Angeron csak már azért majdnem kinyírnak ha fellépsz a pályára ha azt a kis szerény részt helyre raknák akkor el is ásnának minket! Amugy meg nem kifogás ha valaki is hódolni a hozzászólok között a tömegsportnak akkor tudja h sopronban ami 60 ezres város 2 hely van ahol űzheti ezt az egyik a deák suli a másik a hunyadi ott mért lehet ingyen és a többi önkormányzati sport telepen mért nem amit az adófizetők pénzéből üzemeltetnek mert oké az egyesületek fizetik a pályabérlést de nem hiszem hogy a telep rezsi számláját kifizeti az én adómból például és akkor még fizesek is ha a haverokkal akkor sportolni szerintem szánalmas aki úgy érzi hogy nem így van az mondjon egy helyet amit nem egyesület bérel és a holding a fenntartó nincs olyan minden holdigos sport telepet egy egyesület bérel szánalom! ez a tömegsport sopronban!!!!”
 • 7. Mankapunka 2012. április 18. 13:58
  „Megint jönnek majd a kifogások.

  Fogjatok meg egy placcot,rakjátok ti rendbe,hogy alkalmas legyen rá.”
 • 6. okimoki 2012. április 18. 12:56
  „nem lenne gond ha a hobbyra kijelölt részen lenne kapu vagy esetleg nem 2 -3 métere gödrök ami baleset veszélyes...”
 • 5. Gabrielo 2012. április 18. 12:21
  „Mindegy, de a hobbi focira kijelölt helyen is biztos van két kapu, ott is lehet akkor focizni. Anno minket is kültek el 1-2 helyről vagy épp foglalt volt és akkor bicajra fel, mentünk máshova. Aki nagyon akar tud sportolni, aki jobb minőségű pályát akar az meg megfizeti. Gyerekeknek ott vannak a suli udvarok meg 1-2 beton vagy salak pálya, felnőtteknek meg szervezett körülmények között a salakos kispályás foci vagy akár pályát, termet is lehet bérelni. 10 embernél már csak pár száz forint 1,5-2 óra.”
 • 4. Mankapunka 2012. április 18. 12:19
  „Inkább itt az a gond,hogy valakit felvilágosítanak,hogy mostmár nincs ingyen,akkor egyből felháborodik.

  Ezt a mentalitást sajnos a szüleitől tanulta,akikbe régen beleverték a fejébe,hogy neked minden ingyen jár.

  Azt is tudjuk,hogy általában,ha minden jött-ment embert ráengednének a karbantartott pályára,akkor meg leélnék szokás szerint,teleszórnák szemétte,oda dobálnák a csikket az ismerőseik,akik nem fociznak.

  Én sem engedném oda őket,ha van másik pálya egy kis passzolgatásra,ha már nincs egy "csapatuk".

  öröksoproni Lehet másol is focizni szerintem,azért nem egy falu sopron. Vagy már az??”
 • 3. nattomi 2012. április 18. 08:40
  „Gabrielo, én azt vettem ki a cikkből, hogy nem az van, hogy van egy jobb meg egy rosszabb focipálya és a rosszabbat lehet ingyen használni - ahogy te írod - hanem, hogy van 2 (elmondásuk szerint) jó minőségű focipálya, melyek közül egyiket sem lehet ingyen használni, csak a baseball-pályán lehet focizni:)

  Ami még értékes információ lett volna és illett volna megkérdezni:hol lehet tájékozódni a kialakult edzésrendről?
  Továbbá hasznos lenne egy ugyanilyen utánajárás az atlétikapálya használatával kapcsolatban.”
 • 2. öröksoproni 2012. április 18. 08:30
  „Így kell professzionálisan, tendenciózusan kioltani a gyerekekből, felnőttekből a mozgás örömét, a mozgás iránti vágyat. Nem mindenki tud csapatot összehozni, vagy kettőt, hogy ki tudjon bérelni pályát, nem beszélve a költségekről. Persze a pályát gondozni kell, a területet is fenn kell tartani, értem én. Megoldás?”
 • 1. Gabrielo 2012. április 18. 07:39
  „Tehát attól lesz minőségi labdarúgás Sopronban ha boldog-boldogtalan a jobb pályát használja amiért mások bérleti díjat fizetnek? Ennyi erővel a Káposztásra is ki lehetne vonulni. Ha nem lenne mellette a másik pálya akkor megérteném a felháborodást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszeresek a rongálások a soproni Kőfaragó téren - Fotók

A környéken lakók szerint rendszeresen megrongálják a játékokat, és randalíroznak a Kőfaragó téren. Tovább olvasom