Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Kihullnak a csontvázak Fertődön

Egy feljelentést már megtett Kocsis Ferenc, Fertőd polgármestere, s úgy tűnik, a kényes ügyeknek még nincs vége.

Alaposan felkavarta a fertődi közéletet Kocsis Ferenc, a kisváros új polgármestere. Az iskola konyha ügyében hűtlen kezelés alapos gyanújával már megtette a feljelentést. Az is bizonyos, hogy újabb, immár belső vizsgálatok is indulnak.

- A beiktatásom óta eltelt idő alatt sikerült áttanulmányoznom a város helyzetét, a megkötött szerződéseket - kezdte Kocsis Ferenc. - Több, első látásra is kétes üggyel találkoztam. Meg kell néznünk, melyik az előnyösebb: egy, az önkormányzat tulajdonában lévő városüzemeltető-fenntartó céget alapítani, vagy tovább folytatni a Segítő-kéz Szociális Szövetkezettel az együttműködést (természetesen a szerződésben vállalt kötelezettségeken felül).

Kocsis Ferenc: A vállalkozó önkormányzat híve vagyok, s Fertőd érdekeit kell szem előtt tartani.
Kocsis Ferenc: A vállalkozó önkormányzat híve vagyok, s Fertőd érdekeit kell szem előtt tartani.


A költségcsökkentés lehetőségét azonban mindenképp meg kell vizsgálnunk. A városban két helyi televízió is működik. Ám a feltételek nem egyenlők, míg az egyik az önkormányzat infrastruktúráját használhatja ingyen és bérmentve, a másik kénytelen stúdiót bérelni. Ez sem tartható állapot. - említette.

Korábban az ÁNTSZ milliós nagyságrendű büntetést szabott ki Fertődre, mert nem végezték el teljes körűen az akadálymentesítést. Ez az ügy még nem ért véget. Információink szerint bírósági per is van. Meg kell említeni még, a kapuvári rendőrség egy telek csereügylet és a hozzá kapcsolódó hitel felvétel miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.Kocsis Ferenc további problémának látja, hogy a képviselő-testület határozatait nem hozták nyilvánosságra. Miközben ez kötelező lenne, s ennek ellenőrzése a jegyző feladata. A testületi üléseket 2002-ig élőben közvetítette a Fertőpart Televízió, az élő közvetítést vissza fogja állítani a polgármester. Miként az interneten már fenn vannak a legutóbbi két testületi ülés anyagi.

- Az elmúlt években a helyi televízió által biztosított széleskörű nyilvánosság kizárásával születtek meg a testület döntései - tette hozzá . - Úgy vélem, a fertődieknek - csak úgy, mint bárhol másutt - joguk van megtudni, mi zajlik a városházán, mire fordítjuk a város pénzét.

- Fertőd korábban több százmillió forintos uniós pályázatot nyert el a belváros rehabilitációjára. A Haydn sétány már elkészült. Igaz, ez sem az eredeti terveknek megfelelően - folytatta a polgármester. - A pályázati tervek keretében egy konferencia központ is megépül. Véleményem szerint a jelen gazdasági helyzetben ezt az intézményt nem biztos, hogy nyereségen tudnánk üzemeltetni. Ez Fertődnél nagyobb városokban is óriási probléma manapság, ráadásul nálunk hiányzik a megfelelő szállodai kapacitás is.

- Ésszerűbbnek tartottam volna első körben - Fertőd, Süttör és Tözeggyármajor - egy-egy közösségi központ kialakítását, hiszen azok fenntartása minimálisan terhelte volna a város költségvetését. Megvizsgáltuk a pályázati feltételeket, és kiderült: nem lehet kihátrálni.

Megkérdeztük, kapott-e már megkeresést, hogy ne folytassa a kétes ügyek boncolgatását?

- Finom célzások már eljutottak hozzám. Úgy vélem, a törvényesség és a tisztesség nem alku tárgya. Minden erővel azon dolgozom, hogy szűnjenek meg a város számára hátrányos szerződések, még akkor is, ha ez egy bizonyos csoport érdekeit sérti.

A polgármester kijelentette, senki ne higgye, Fertődön csupa rossz dolog történik.

- A vállalkozó önkormányzat híve vagyok - jegyzi meg Kocsis Ferenc. - De annak, hogy kávéházat vásároljunk, nem vagyok mellette, kivált, ha annak működtetését nem látjuk biztosítottnak, nincsenek ezzel kapcsolatos konkrét elképzeléseink. A már említett városgazdálkodási kft. is csak úgy tudna eredményesen működni, ha azt jól menedzseljük. A szállodai férőhelyeket is bővíteni kell, ez ügyben megfelelő befektetőket kell keresnünk. Úgy gondolom, ilyen és ehhez hasonló, a realitásokból táplálkozó elképzelések szükségesek, hogy Fertőd jövője ne csak szűk érdekcsoportok, de minden itt élő polgár számára egyaránt jól alakuljon.

A Fertődön, illetve a térségben élők közlekedését nagyban javítaná a helyi járatos autóbusz újraindítása. Fertőszentmiklós, Fertőd - beleértve mindhárom településrészünket-, Sarród településeken állna meg a járat. Az utóbbi években Tőzeggyármajor kimaradt a fejlesztések sorából, ezen is változtatni fogunk.

A polgármester itt is változásokat ígért. Már intézkedtek a Temető utcai járda terveztetésének ügyében, illetve ha sikerül pályázati forrást szerezni, ugyanezen út aszfaltozására is. Ezzel együtt megoldanák a temető közvilágítását is.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. zoltee 2010. november 11. 03:19
  „A helyi járat jó ötlet!

  Továbbá a helyközi járatok menetrendjének és útvonalainak a felülvizsgálatát is érdemes lehetne újragondolni.

  Szerintem pl vicc, hogy a mindössze 10-15 percnyi autóútra lévő LÖVŐ településre, ahonnan közvetlen vasúti kapcsolat nyílhat Szombathelyre, onnan pedig akár Zágrábba-Pécsre-Gyékényesre-Zalaegerszegre-Veszprémbe-Keszthelyre, stb, naponta 1-2 alkalommal lehet csak elérni, lehetetlen időben.

  Amíg Fertőd konkrétan megközelíthetetlen tömegközlekedéssel, addig a turisták számának nagyszámú növekédését se várja a város!

  És halkan megjegyzem, ha szavaim meghallghatásra is találnak, nem a Kisalföld Volán lesz majd ebben a partner: ideje lenne végre valahol a megyében kiszámítható, megbízható és korrekt közlekedési (autóbuszra gondolok) céget megbízni.

  Vagy, érdemes példát venni keleti városok iránytaxijairól, az is egy érdekes megoldás lehet (de valami hasonlót láttam Kapuváron is azt hiszem, bár abban a városban tömegközelekedve nem vagyok nagyon járatos, szívesen veszem a pontosítást bárkitől).

  Szóval: helyi járatok indítás és helyközi járatok, útvonalak HAJRÁ, és ha lehet, NE A KISALFÖLD VOLÁNon múljon!”
 • 34. lakoss1 2010. november 10. 20:34
  „PancsKaszaMell.....25#---persze:-PP”
 • 33. PancsKaszaMell 2010. november 10. 20:11
  „lakoss1 22#

  Ez a két "úriember" a tanácsadója? Jujujj..”
 • 32. manus-Fertő 2010. november 10. 19:39
  „Én úgy látom,hogy az ilyen újra meg nemválasztott képviselő,mint az irinkov (mert 1 cíklusban volt már,csak épp,a saját érdekét nézte akkor is) most megvan sértődve,elvitte a szavazatokat újraszámoltatta ( oboa)és most jelentget,ő ebben van otthon.Ha igy megy tovább, ismert város lesz Fertőd,csak épp mi nem ilyen lovat akartunk.Semmit nem csinált eddig,ha vmi nem tetszene neki a feljelentést megtenné,majd az ítéletet nyilvánosságra hozná.De ez nem munka,ebből nem él meg a polgár.Vagy magamutogatási-kényszere van? Rosszul teszi,nem 1 Brad Pitt :-PPPPP”
 • 31. Rágógumi 2010. november 10. 19:19
  „21. szabo79: Nem ráhúzom csak felhívom minden fátyolos tekintetű ember figyelmét arra hogy, aki korábban nem vett észre fontosnak ítélt dolgokat az most egyszerre megvilágosodik. Nem látjátok ti " fátyolos tekintetűek" hogy arra megy ki a játék nagy kavarodást okozni és utána majd a zavarosban lehalászni a lehetőségeket. Mert Fertődön csak feljelentgetés történik! Ez természetesen nem Fleto ötlete ( ő szerintem erre sem képes). Van neki két jó ötletelője akinek nem drága semmi főleg nem Fertőd helyzete, ők rángatják a cérnákat és Fletó táncol a végén. Remélem a végén őket is feljelenti!
  Ha ennyire ismered és szereted,mond el neki hogy ő Fertődért munkálkodik és ne hallgasson " hamis prófétákra".

  idéz21.: " A fertöszentmikósi felvételt nem láttam, de már az is dícséretes hogy elment,"
  A végén már azért is megdicsérjük KF urat ha egyáltalán van vagy levegőt vesz. Ha ezt akartad szerintem is a legjobb embert választottad:) Nézd meg az ismétlést és megláthatod ez nem a múlt hanem sajnos a jövő!”
 • 30. lakoss1 2010. november 10. 19:08
  „szabo79.....21# akinek a bozsvári,és az irinkov a tanácsadói,azt komoly ember nemsokra értékeli.és igaza van Rágóguminak,le sem xarták Fszentmiklóson,de Sopronban is elfordulnak tőle,mert ennyit ér.És az összes település ezt fogja tenni.”
 • 29. Szabo79 2010. november 10. 16:26
  „19.ragogumi: szánalmas próbálolkozás a K.Ferencre ráhúzni az iskolakonyha törvénytelenségeit, ezekben a jegyzö az akkori polgármester és az azt megszavazó képviselök lehetnek csak sárosak. Röhej hogy még ezt is neki rovod fel. A fertöszentmikósi felvételt nem láttam, de már az is dícséretes hogy elment, az meg hogy pont a felvétel idején beszélget-e valakivel vagy sem piti akadékoskodás. Ha már ennyire megint a múltban vájkalsz, csak hogy végre valami negatívat írhass róla, arról is beszélhetnél hányszor tett keresztbe az elözö vezetés a szomszédainknak, az volt ám csak a jó viszony........”
 • 28. gall 2010. november 10. 16:01
  „http://www.indavideo.hu/video/A_Bolond_-_Fleto_rajzfilmen/”
 • 27. Rágógumi 2010. november 10. 15:14
  „Tisztelt "macsek00" Az lehet hogy pontosan a szerződés megkötésekor nem ő volt a bizottság elnöke ,de abban az időben amikor ez a dolog működött igenis vezette a bizottságot, ha már ennyire figyelmes akkor miért nem tette ezt szóvá).
  De ha már ilyen jól értesült akkor sorolja már fel hogy pontosan mikor is volt ö testületi tag?
  Aztán arról is tájékoztathatna hogy az önkormányzati alkalmazottként milyen feladatai voltak és azokat miként látta el!?
  No és még egy, miért nem észrevételezte a F. szentmiklósi megjelenését és a hozzá fűzött véleményemet, az volt az igazi valóság?!
  A sáp leszedésről pedig csak annyit, én úgy érzem most fog csak igazán megtörténni a sáp leszedése(talán éppen ön lesz az egyik fontos személy ebben a dologban)!”
 • 26. gall 2010. november 10. 11:41
  „Tisztelt macsek00 ! Ahogy olvasgatom hozzászólásait,kitűnik,hogy eléggé Kocsis-tűz közeli emberke.Szeretném megkérdezni Önt mennyi a pilvax-kávéház jelenlegi forgalmi értéke?”
 • 25. gall 2010. november 10. 09:06
  „kisalföld.amit moderáltál:10#-t.az a helyi tv-nél felvételen van.a polgármester a suli tetőterét 15ezer Ft-ért akarja megcsináltatni. :-PP mivel ez hozzá nem értését bizonyítja,ebből következtettünk,hogy a nagy beruházástól kiveri a víz.mi ebben a moderálnivaló? kérdezzünk meg pár hidegburkolót,ez normális feltevés??”
 • 24. macsek00 2010. november 10. 08:59
  „Tisztelt ,,Rágógumi" Ön nagyon el van tévedve, vagy direkt félrevezet. A konyhára a szerződést 1993-ban kötötték, ekkor nem volt Kocsis F. a testület tagja. A szerződést /közbeszerzési eljárás megkerülésével!/ 2008-ban hosszabbították meg - ami az előző ciklus- akkor sem volt Kocsis F. képviselő. Ekkor Bognár Z. volt a Pénzügyi b. vezetője. Ezek tények, ezen lehet rágódni!
  A temetői díjakra akármilyen javaslatot is tett le Kocsis F.úr, a képviselő testület tárgyalta és fogadta el. Ennek jegyzőkönyvét megfelelően titokban tartották.
  Igen, mi fertődi polgárok lettünk a csontvázak, mert a sápot eddig önök leszedték rólunk. Ez így nem mehet tovább. Hajrá polgármester úr, csak törvényesen.”
 • 23. Sasszem1 2010. november 09. 22:20
  „Üdv Fertődiek!
  Ez azt jelenti , hogy Taki Bának ezentúl dolgoznia is kell? Sajnálom szegény Bástya Elvtársat......
  Na de ezt kapjátok ki: vagy egy órája hívták fel rá a figyelmem. I. Géza fejedelem igencsak elbaltázott valamit. A részletek itt (a hivatalnok már az Állami Számvevőszéket is privatizálta?):
  http://www.fertod.hu/www.fertod.hu/doctar/Szamvevoi_jelentes_2009.pdf

  Nagyon-nagyon ÉRDEKES olvasmány!!!!!!!!!”
 • 22. Solaris 2010. november 09. 22:07
  „Ugy látom Fertőd jól választott, amikor K. Ferencet választotta a város első emberének!
  A reagálásokból ugy látszik valakiknek pl. T GY. nagyon bántja a csőrét ,hogy Fertődön végre kiderülnek a disznóságok, és jön a megérdemelt elszámoltatás.....
  Tessék kérem elfogadni, hogy a választók nagy többsége őt választotta polgármesternek, mert benne biztak!
  Lehet mocskolódni, gyalázkodni, ezt már a kampány során is megtapasztalhatta a város , mindenki átlátott a szitán, hogy magukat mentsék ,megprobálják a becsületes embereket is a saját mocskos szintjére lehuzni..., de a lakosokat már nem tudják megvezetni!
  Az alpári stilust pedig tessék a kocsmájában használni, de a jobbérzésű emberek még ott is elitélik!
  A polgármesternek kivánom, csak igy tovább.”
 • 21. Tabita 2010. november 09. 21:51
  „Gondolom csak az fáj, hogy csak egy zsidesz patkány skosvan Fertődön!
  Remélem a mocskos csúti törpe és bandája hamarosan takaródik!”
 • 20. gall 2010. november 09. 21:34
  „Mégha csak fletónak hívnák !!!:-PPPP A képmutatása miatt kocsisiszentferencnek is hívják:-PPP”
 • 19. PancsKaszaMell 2010. november 09. 21:27
  „De miért híjják Fletónak?”
 • 18. gall 2010. november 09. 20:04
  „moderálva”
 • 17. Rágógumi 2010. november 09. 19:25
  „Talán ha valaki nem tudná szeretnék néhány dolgot elmondani.
  A Kocsis Ferenc úr abban az időben amikor az iskolakonyha (szerintem is szabálytalanul) szerződése köttetett képviselő volt sőt úgy tudom a pénzügyi bizottság vezetője! Talán akkor nem vette észre ezt a hibát,vagy észrevette és nem szólt!? Ha nem szólt, talán akkor ő törvényt sértett( hopp ez is egy csontváz), A temetői díj emelését ő javasolta (FG őt bízta meg a kidolgozásával). Akkor úgy tudom nem háborgott, ő javaslata alapján fogadta el a testület, igaz utána megbánta és pót ügyfélfogadást tartott.
  Aztán lenne még egy észrevételem a polgármester egyik fontos feladata a kapcsolattartás és építés. Néztem a szentmiklósi sportlétesítmény avatóját. Senkivel nem beszélt és senki nem beszélt vele (pedig az annyira támadott kábeltévé elég sokat adta) . Így nyugodtan várhatjuk az elszigetelődést és az eddigi állapot tovább romlását no de sebaj mis majd "csontvázak" leszünk!”
 • 16. Mimike 2010. november 11. 19:29
  „Helyes!!!Itt az ideje,hogy Fertőd igazán kiérdemelje,hogy VÁROS!!!!!!!!!!!Sok sikert polgármester ur ne engedjen az önt nem támogato képviselőknek!!!”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékfát ültettek a Vas-Villások

A Vas-Villa 13. K autószerelő osztálya, a Sopron Holding Zrt. felajánlásával emlékfát ültetett el az… Tovább olvasom