Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Kifizettették a kamu masszázsmatracot

110 ezer forinttal távozott a csaló egy 86 éves soproni nénitől.
2010. június 2-án bejelentés érkezett a Soproni Rendőrkapitányságra, miszerint egy 86 éves soproni hölgyhöz a déli órákban ismeretlen nő csengetett be, és közölte, hogy a helyi kórház pályázatán masszázs matracot nyert, amelynek árát az átadáskor ugyan ki kell fizetni, de azt majd a nyugdíjbiztosító a nyertesnek átutalja 3 napon belül.

A sértett kifizetett 110. 000 Ft-ot, de számlát az ismeretlen nem hagyott hátra.

Ezt követően a sértett értesítette a rendőrséget. Az ügyben csalás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás.

Az elkövető személyleírása: Kb. 160 cm magas, festett vörös hajú, 32-33 körüli nő, aki a tett elkövetésének időpontjában középkék fényes overált viselt és egy fehér furgonnal közlekedett.

Olvasóink írták

 • 17. vbnvbn 2010. június 10. 09:49
  „Kedves Hozzászólók!

  A cikkben említett idős hölgy a nagymamám. Természetesen mi, a családja, nagyon sajnáljuk az ügyet, meg is kapta mindenkitől a "fejmosást".

  A teljességhez hozzátartozik, hogy épp nyugdíjfizetésekor érkezett a csaló, így nem csak azt tudta, hogy mikor kinél volt kórházban, hanem azt is, hogy mikor érdemes mennie. Talán nem világos mindenkinek a cikkből, hogy azért merte odaadni a nagymamám az összes otthonlévő pénzét, mert elhitte, hogy pár nap múlva úgyis visszakapja a biztosítótól. Sajnos nincs otthon sem a matrac alatt sem máshol dugipénz. Mostantól ez sem lesz: hiába kényelmetlen neki, mégis áttérünk a bankkártyára. Mivel nagyon nehezen mozog, egyedül ki sem mehet az utcára.

  A nagymamám egy végtelenül jószívű, jóhiszemű, kedves néni, és nem csak én gondolom így, hanem mindenki, aki csak ismeri. Lassan húsz éve él egyedül, a rokonságból csak az anyukám lakik már Sopronban, aki naponta látogatja, de nem lehet ő sem mellette folyamatosan. A nagymamám hihetetlenül naív volt, ez tény. De a lenéző kommentelőknek üzenem, hogy öregen, magányosan sokkal könnyebben bedől az ember egy kedvesnek és rokonszenvesnek tűnő valakinek, aki ráadásul egy csomó konkrétum említésével tudja növelni a hitelességét.

  Kérem, hogy ne nézzétek le emiatt a nagymamámat! Ha a csaló olvassa ezt a hozzászólást, akkor üzenem neki, hogy nagyon aljas dolog egy becsületben és köztiszteletben megöregedő magányos ember naivságát kihasználni. Gondoljon arra, hogy nem egy gazdag iparmágnást rabolt ki, hanem egy jóravaló nénit, aki akár a saját nagymamája is lehetne.

  Tisztelt Csaló Asszony, mit érezne Ön, ha a nagymamájával csinálna ilyet valaki? Tudom, hogy reménytelen kérés, de ha megbánta a tettét, akkor kérem, hogy vigye vissza a pénzt, ha csak egy része van már meg, akkor is!”
 • 16. coolzsu 2010. június 05. 11:38
  „kicsalni ekkora pénzt csak attól lehet, akinek van.... már bocs ...”
 • 15. Eüdolgozó 2010. június 04. 22:51
  „14. Clow!
  Nem nehéz senki adatait megszerezni. Tudod, hány mami meg papi mutogatja a másik maminak meg papinak az ezeréves leleteit? Ha meg kórházban fekszik valaki akkor a szobatárs azt is tudja, hogy ki a kezelőorvosa. pár napig vagy hétig ha bent fekszik valaki akarva akaratlanul is elmond a szobatársaknak olyan dolgokat amivel vissza lehet élni.”
 • 14. Clow 2010. június 04. 21:49
  „Itt nem a lóvé a lényeg.
  Az feltünt valakinek, hogy tudták mondjuk a doki nevét meg az adatokat ?
  Ki mivel és mikor volt kórházban ?”
 • 13. janika 2010. június 04. 21:23
  „Sajnos tudja az efféle eseteket a bűnüldözés is sőt láthatja is, ha akarja! Ha bemegy valaki a "bevásárló"-ba ott a talál "bemutató" árusokat a , kijárat körül. Rendszerint bóvlikat árulnak 8-10.szeres áron! De ott vannak a meghívókat küldők és Ők még a kölcsönöket is elintézik azoknak, akiknek a bankok még csak véletlenül sem adnának pénzt!Naná, hogy tudnak mutyizni e fehérgalléros csalók az átvert emberek kárából kerül bőven. Na de a bűn megelőzéshez az is hozzátartozna,hogy e jelenségeket meg kellene szünteti, mert a bűnüldözés az köztudott mennyire gyatrán megy ebben az országban!”
 • 12. tintin 2010. június 04. 18:58
  „Ekkora barmot. Hogy képes kihasználni egy idős nénit. Fordulna fel a nő, ott ahol van.”
 • 11. topi36 2010. június 04. 17:39
  „Ahol 110 van a matrac alatt nem lehet nagy gubanc még egy matrac.Oda is lehet pakolni kis zsebpénzt.No azért sajnálom lehet a néni nem bízik a pénzintézetekbe csupán.”
 • 10. Eüdolgozó 2010. június 04. 14:22
  „Mintha nem ez lenne az első iylen és hasonló jellegű csalás. Sok nyugdíjas nagyon okosnak képzeli magát csak tudnám, hogy ilyenkor miért nem gondolkodnak! Minden esetre nem tudom sajnálni! Ha a rokonságomban történne ilyen akkor sem sajnálkoznék! Persze, majd a nyugdíjbiztosító átutalja... na persze, miylen nyeremény az amiért fizetni kell a nyertesnek?”
 • 9. brumi77 2010. június 04. 11:44
  „Clow, amúgy a matrac tényleg masszírozós? (Ezt nem cinikusan értem, hanem komolyan, mert ezt írtad)”
 • 8. Mankapunka 2010. június 04. 11:39
  „Clow

  110 000 Ft. otthon nála???? Mondtam már,hogy be lehet vinni 3 hónapos lekötésre bármelyik Takarékba!!!!!!!!!!!!!

  Ne legyünk már ennyire bénák,főleg a családja.”
 • 7. brumi77 2010. június 04. 11:35
  „Sajnos Csetnekynek igaza van. Manapság a csapból is a csalók és trükkös tolvajok folynak. Nem ismerem a néni családi viszonyait, de a környezete legalább annyira hibás ebben a történetben mint a néni. Ez a templomokban felnőtt istenfélő generáció nincs felkészülve a kapitalizmus és demokrácia árnyoldalaira. Ez közhelyes, de igaz. Amíg lesz ez a naiv korosztály, addig virágzik a rábeszélős termékbemutató-biznisz is.”
 • 6. Clow 2010. június 04. 11:31
  „Örülök hogy ilyen viccesen fogják fel páran, de nem tudom mi lenne, ha náluk történik ilyen a családban.
  A sztorihoz annyi hozzátartozik, hogy a néni nemrég volt kórházban.
  Azt mondták a kezelőorvosa küldte mert ajánlott lenne neki a matrac és támogatást is fog rá kapni.
  A dokit név szerint említették.
  Tudták minden adatát és mivel volt kórházban és mettől meddig. ÉS ez esetben nem vörös , hanem egy szőke nő hozta a maszirozós matracot.
  Ezen már nem lehet változtatni, inkább mindenki próbálja felhívni a családjában az öregek figyelmét a hasonló helyzetekre.”
 • 5. Csetneky 2010. június 04. 09:27
  „T. kóbor

  Szerintem nem az. Viszont ha kell olcsó masszázs matrac, szívesen szerzek! :)”
 • 4. George 2010. június 04. 09:17
  „Azért az se semmi, hogy a néni csak úgy előkapott 110.000.- forintot!”
 • 3. Mankapunka 2010. június 04. 00:01
  „Csatlakozok CSetnekyhez!!!!!!”
 • 2. kóbor 2010. június 03. 15:36
  „T. Csetneky!
  Szánalomra méltó a gondolkodása!
  Nem kívánom, hogy a szerettei közül valaki is úgy járjon, mint a soproni néni.”
 • 1. Csetneky 2010. június 03. 15:02
  „A néni végülis vett egy masszázs matracot. Most legalább van neki, ha eddig nem volt. Ha volt, akkor most kettő van.
  Érdekes, nekem még senki nem akart semmi ilyesmit eladni. Autót sem nyertem feltöltő kártya vásárlás ellenében, úgy látszik, kerül a szerencse.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grúzt és örményt fogtak

Szerda este egy grúz férfit állítottak elő, akit garázdaság miatt köröztek. Egy örmény férfinek a… Tovább olvasom