Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kicserélik a teljes tetőszerkezetet

A tervezett határidőnél egy hónappal korábban, várhatóan befejezik az AMI tetőszerkezetcseréjét.
Régi adósságát törleszti a Nyugat-Magyarországi Egyetem Sopron felé azzal, hogy hozzáfogtak az Erzsébet utca–Deák tér sarkán álló Alkalmazott Művészeti Intézet épületének felújításához. Igaz, jelenleg a tetőszerkezetet cserélik ki.

– Az Oktatási Minisztérium biztosít körülbelül negyvenmillió forintot a munkálatokra – mondta el érdeklődésünkre Bartal Gábor, az egyetem beruházási osztályvezetője. – A tervezett határidőnél előreláthatólag egy hónappal korábban, április végén befejezik a munkálatokat. A tetőszerkezetet az eredeti állapotnak megfelelően készítik el. Ezzel párhuzamosan történik a díszkerítés teljes felújítása.

A tervek szerint második ütemben készül el a homlokzat teljes rekonstrukciója, a díszvilágítás, az épületet körülvevő park helyreállítása. Erre – reményeik szerint – szintén az Oktatási Minisztérium biztosít anyagi forrást, jó esetben 2006-ban.

A felújítás régóta váratott magára, ugyanis 1994-ben az egyetem jelképes összegért kapta meg a volt iskolát Soprontól. A feltételek között viszont szerepelt, hogy teljesen rendbe teszik az 1800-as évek végén emelt épületet. Az átvételkor megerősítették az alapot, azóta azonban csak minimális javításokat végeztek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitatott császármetszések

Nem biztos, hogy a könnyű megoldás a legjobb megoldás – összegezhető a császármetszések körül kirobbant botrány tanulságaként. Természetes, hogy a kismamák többsége könnyű szülésről álmodik, vannak azonban, akik közlik is orvosukkal: a hoszszantartó fájdalmakkal járó természetes út helyett hasi műtéttel szeretnének túlesni az anyává válás legjelentősebb lépcsőfokán. Tovább olvasom