Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Kézilabda EB: a zsiraiak kidobolták a győzelmet - fotók

Egy lelkes zsiraiakból és bükiekből álló szurkolói csoport két mérkőzésen is dobolt, tormbitált, buzdította a magyar csapatot a szerbiai kézilabda Euróba Bajnokságon.

A Németh János, Győrvári András, Csébich Csaba, Udvardi Zsolt, Mészáros Tamás alkotta lelkes szurkolói csoport évek óta elkíséri a Győri Audi ETO KC-t az idegenbeli mérkőzésekre.

Ugyanezt teszik akkor, amikor a hazai válogatott játszik. Korábban volt, aki győriekkel együtt elment Norvégiába, Romániába, Németországba, Horvátországba. Legutóbb pedig Szerbiában jártak, ahol a kézilabda Európa Bajnokságon buzdították a magyarokat.

Kézilabda-fanok az EB-n.


Nem is akárhogy tették mindezt.

Németh János dobolt, Győrvári András trombitált, Csébich Csaba és Udvardi Zsolt voltak a „kiabáló segítő trénerek". (Mészáros Tamás nagy bánatára nem kapott szabadságot, így ő nem követhette a társait).

– Fantasztikus volt a hangulat Németország ellen, amikor mi, a lelátóról úgy éreztük, nagyon elkel a buzdítás – fogalmazott Csébich Csaba, aki nem mellesleg a büki kézlabda egyesület szakosztály vezetője is.

– Mi mindent megtettünk a sikerért. Sajnos, a horvátok ellen ez kevés volt. Magyarország több városából is érkeztek szurkolók, velük jó barátságba kerültünk. Nagy öröm számunkra, hogy a piros-fehér-zöld zászlónkat, amely közepében nagy betűkkel benne van – a lakhelyünkre utalva – a Zsira és a Bük szó, a válogatott minden egyes játékosa aláírta.

Csébich Csaba szólt az EB-vel kapcsolatos szervezésről, és korántsem volt teljesen elégedett.

– A stadion és környéke, valamint a hozzá vezető utak nincsenek kitáblázva – folytatta a lelkes sportszerető. – Az aréna körül pedig rengeteg sok rendőr, kommandós volt. Nem értettük mi szükség erre, hiszen például a Németország elleni mérkőzésen gyakorlatilag csak magyar szurkolók voltak. Persze, biztos mindennek megvan a maga oka...

Mint megtudtuk, bár szerettek volna tovább maradni, csupán két mérkőzésen buzdították a csapatot. Csütörtökön már haza is értek.

– Mindannyian a vendéglátásban dolgozunk, számunkra most jön a szezon – említette Csébich Csaba. – Ilyenkor nincs szabadság, nekünk munka van. Ám tudjuk, hogy a jövőben lesznek még fontos és jó mérkőzések, amelyeken mi is részt vehetünk majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vasúti menetrend: Sopronból már Pozsonyba is eljuthatunk

A december 9-i menetrendváltástól az ÖBB Bécs és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) között közlekedő… Tovább olvasom